[Eski] Yeni Bilgisayarda Ekran Kartı Problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

disonance

Yeni üye
2 gün önce yeni bir makine aldım.Ancak ekran kartında problem olduğunu düşünüyorum.Ekranda arada sırada parazitler oluşuyor.Yoğun 3d kullanan programlar açtığımda ise mavi ekran la karşılaşıyorum.Yanlış hatırlamıyorsam atkdisp.dll adındaki bir dosyada sorun olduğunu belirtiyor.

Bu tarz bir problem yaşamış arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum.

Bilgisayar özellikleri:

Asus p5k-se p35 anakart
Core2Duo E6550 2.33Ghz işlemci
2GB Kingston Ddr2 800mhz ram
512mb Asus en8600 gt silent ddr3 ekran kartı
250gb maxtor HDD
Asus TA-250 350w kasa

Öncelikle anakartın chipset driverini ve son sürüm Directx yüklü olduğuna emin olduktan sonra, ekran kartı driveri en güncel versiyonunu internetten edin.. yükle..

eğer sorun yoksa;

masaüstüne sağ tık > özellikler > ayarlar > gelişmiş > asus
menüsüne girip buradaki ASUS OSD ve ASUS Splendid özelliklerini kapalı (off) konuma getirip tekrar bir dene..

accuracy' Alıntı:
Öncelikle anakartın chipset driverini ve son sürüm Directx yüklü olduğuna emin olduktan sonra, ekran kartı driveri en güncel versiyonunu internetten edin.. yükle..

eğer sorun yoksa;

masaüstüne sağ tık > özellikler > ayarlar > gelişmiş > asus
menüsüne girip buradaki ASUS OSD ve ASUS Splendid özelliklerini kapalı (off) konuma getirip tekrar bir dene..

Asus sürücüleri ile olmayınca sürücüleri Nvidia'dan yükledim yine olmadı.Zaten Nvidia sürücülerini yükleyince Splendid ve OSD kurulmuyor sanırım.Directx son versiyonu yüklü.

Birkaç yabancı siteden edindiğim bilgilere göre güç kaynağının 12V1 ve 12v2 beslemelerinin yetersiz kalması gibi bir sorun olabilirmiş.En az 22A olması gerkiyor demişler.Benim kasanın 19A.Artık Pazartesi bilgisayarcı yolu gözükecek bana heralde.

Yardım için teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri