[Eski] Yeni bir hayat yeni bir PC!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BeatMaster

Yeni üye
Arkadaşlar merhabalar askerliğimin bitmesine az bir süreç kaldı gelmeden önce hemen hemen ekipmanlarımın hepsini yeniledim. Tek eksiğim mikrofon ve iskeletin kilit noktası olan daw olacak. Gitmeden hemen önce kutusunu dahi açmadığım 2 adet 19" lcd ekranım duruyor. Bana sadece kasa lazım. Onun için bütçe olarak en fazla 1200$ ayırabiliyorum. Teknoloji almış başını gidiyor benim buralarda hiç birşeyden haberim yok en son E serisini hatırlıyordum şimdi neler neler çıkmış İ serileri gelmiş. İşletim sistemim XP olacak şekilde bir pc alacağım. Düşüncem donanım uyumu tam olsun diye iş istasyonu formunda bir kasa almak yada çok çok sağlam bu işten anlayan bir firmadan toplama alabilirim. Satıcı lcd tv falanda satarsa yani büyük mağaza tipinde biryer olursa daha iyi olur çünkü lcd tv, dvd player, ses sistemi ve pc yi aynı yerden almak.

Levent abi sağol tavsiyen için ürünü inceledim oldukça akıllıca bir alışveriş olabilir. Ama başka tavsiyesi olanlarada açığım.

LeventUslu' Alıntı:
Hiç düşünme. Makine muhteşem biz 4 tane aldık.

http://www.dellbilgisayar.com/products. ... odel=T1500

3 yıl yerinde garanti. Aynı gün gelmek zorunda.

levent abi makine güzel fakat ekran kartının quadro serisi olmasına çok da gerek yok sanırım. Tabi bir de marka payı var fiyat üzerinde. Bence marka yerine toplama yapmak daha avantajlı olur. Garanti sorunu yok, her parcanın kendine ait garantisi var.

Erkan,

Bu tercih meselesi ancak ekran kartı fiyatların çok yükselmesine neden olduğunu sanmıyorum. Bu makine seviyesinde daha ucuza bilgisayar tabii ki toplayabilirsin fakat 200 dolar daha ucuza alacağın makinenin kendi iç uyumu bu makineden daha iyi olmayacaktır ve hiç bir firma parça bazında sana 3 yıl yerinde garanti vermez. Garantiler 2 yıldır ki parça bazındaki bir çok ürün kullanıcı hatasına takılma riskindedir. Yani garanti dışı kalabilir. 200 dolar için deymez mi?
Makinenin kasası harika tasarlanmış. Fanlar çok sessiz. Bu tip marka kasayı da 150-200 dolardan daha ucuza alamazsın.
Ben beğendim dediğim gibi tercih meselesi. İnceleyin karar verin. Yelpaze çok geniş.

Artık gelelim müzik işlerine öncelikli olarak acilen bir pc ye ihtiyacım var dell iş istasyonları dışında hp, acer ve exper in güçlü i7 işlemcili pc lerine rast geldim bimekste. Ama teknolojiden bi haberim açıkcası.

- Satıcının dediği üzere i7 performansını windows 7 de alabilirmişim?

- Eğerki bu kuram doğru ise cubase ve pluginler hatta ses kartı driver problemi yaşarmıyım windows 7 ile?

- Diyelimki evet i7 windows 7 ile uyumlu ve bana core 2 duo önerildi xp için? Doğrumu?
Dağdan geldim cahilim affola :lol:

Emre ben de senin durumundayım, windows 7-32 bit (64 bit birçok plug-inle sorun çıkarıyormuş duyduğum kadarıyla) mi yoksa Xp sp 2 mi kullansam karar veremiyorum ilerideki bilgisayarımda; yeri gelmişken ben de forum ahalisinin bir fikrini alayım dedim..

-W7`nin multi core destegi ve performansı kesinlikle daha iyidir,

-Cubase 5 Studio ve Cubase 5`in 64 bit versiyonlari mevcut ancak plug-inlerle sorun çıkarıyormuş diyorlar..

Abi peki w7 nin 32 bit durumu nasıl işliyor. w7 yi 64 bit kullanıncamı tam performans alınıyor, 32 bit in farkı yok mu yani xp kullanmak gibi birşey mi? RAM yükseltmek için anladığım kadarıyla 64 bit kullanmalıyız. Bizim işlerimiz için w7 ne kadar sağlam ve performanslı? Soru da soru....

W7 64 bit gerçek performans için 8 GB ve üstü ram öneriliyor. Tabii uyumsuzluklar cabası. 64 bit w7 32 bit eski bir programı kurdurmadı bile.

BeatMaster' Alıntı:
Core 2 Duo ve quad var fark nedir acaba?
Quad "dörtlü" gibi bir anlama geliyor. Core2Duo 2 çekirdekli, Quad 4 çekirdekli.
Yalnız Quad mimarisi, Core2Duo mimarisiyle aynı... çekirdek sayısı ikiye katlanmış sadece.

Bence şu an Quad'a takılıp kalmaya gerek yok. i7'ler uzun süredir piyasada ve ucuzlamaya başladılar bile.

32-bit yazılımlar yüzünden geleceği ertelemeye değmez.

Hangi "elzem" 32-bit yazılımı kullanıyorsunuz? Bu yazılımlar, serisinin son ürünü mü (yani üreticileri bunları 64-bit sürümleriyle yenilemeyecekler mi)?

Artık 64-bit olmayan çağdaş DAW/sequencer kalmadı gibi. Sırf birkaç eski plugin kullanacağım diye, koskoca avantajları görmemezden gelmeye hiç gerek yok.
64-bit Win7 ile 32-bit XP arasında acaip bir performans farkı var... dağlar kadar.

İlter abi Cubase Studio 5 kullanıyorum. Askerdeyken baya bir update olmuş sanırım. Ses kartınıda Focusrite liquid saffire 56 aldım onunda mevcuttur w7 64 bit driver ları. Zaten lisanslı uygun fiyatlı bir plugin set almayıda düşünüyordum.
O halde 64 bit i7 yemi karar kılayım.

Kesinlikle İ7 W7 64bit. Şimdi almazsan 6 ay sonra almak yoluna gideceksin zarar edeceksin.
Ancak İ7 W7 64bit'ten gerçekten ciddi bir performans istiyorsan 8 GB ram ve üstü şeklinde bir öneri geldi bilgisayar mühendisi arkadaşlardan. Ne derece doğru bilemiyorum. 32 bit 3 GB nin üstüne çıkamıyor. 64bit'te 4 gb taksan aradaki 1 gb çok bir şey değiştirmez ama 8 gb ile herhalde hissedilir bir değişim olacaktır.

Ben dizüstünün birinde i5 ve Win7 kullanıyorum, 4 GB RAM var.
3 GB RAM'li Masaüstü WinXP'yi yiyip bitiriyor alet.
Win7'nin kendisi için 2 GB RAM yeter. Ama yeni bir müzik bilgisayarı için 4 GB RAM minimum.
Sonra gerekirse 16'ya falan çıkarsın, Win7'nin en düşük sürümünü kullanmıyorsan.

Vista ve Win7, RAM'de yer kaplayan uygulamaları doldur-boşalt usulüne benzer bir yöntemle kendisi ayarlıyor. RAM'de tutulması gerekmeyen şeylerle yazılım tarafından öncelik isteyen şeyler yer değiştiriyor. O yüzden Windows XP ile aralarında çok büyük farklar var aslında, performans açısından.

Bana pek zihin açıcı gelmedi.
32-bit işletim sistemleri karşılaştırması değil mi o?
64-bit'leri karşılaştırmak gerekir.

32 bit ve test sonuçlarına bakılırsa Win 7, 32 bitde de Xp`yi de Vistayı da katlıyor İlter abi; sizin oralarda böyle olmayabilir ama benim çevremde insanların en çok tereddüt ettikleri memnun oldukları sistemden (genelde Xp) Win7`ye geçip geçmemek ki ben de 32-64 bit dalgasından çok Xp Win7 arasında kalıyordum (insanlarin kuru kuruya şu sistem daha iyi demesi takdir edersiniz ki yeterince ikna edici olmuyor) ta ki bu testi görene kadar. Bu testte özellikle Pc`yi müzik yapımı için kullananların performans kriteri olarak degerlendirebilecekleri hemen herşeyde win7 üstün gözüküyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri