[Eski] Yeni konser sistemi almak istiyoruz

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

TALHAA

Yeni üye
Selam arkadaşlar bu forumdaki ilk mesajım.yeni sistem almamız gerekiyo
bu sistemi kullanacağım alanlarıda size şöyle sıralayım:

*Kent festivalleri(aşağı yurarı 10 000 - 30 000 kişilik saha dahil stadyum)
*Üniversite bahar şenlikleri..
*Açılış organizasyonları vb işler

Ödeye bileceğim rakam 200 000 kendimi sıkarsam 250 000 ytl olur

özellikle line array sistemler kullanmak istiyorum tabi onun içinde truss ve
ışık sistemi içinde önerilerinizi bekliyorum (fiyata dahil)

şimdiden hepinize saygılar teşekkürler :)

ucu cok acik bi soru bence.
10bin kisiye kurulacak sistemle 30bin kisiye kurulacak sistem arasinda oldukca fark var bence.
birde rakamlar hep afaki.
250bin ytl param var diyorsun. 160 bin dolar.
bi tane pm5d alirsan ikinci el cat 50bin dolar noldu 110bin dolar kaldi.
110binle de speaker mi alican amfimi alican truss mi demirmi celikmi robotmu mikrofonmu monitormu monitor mixer mi?

Sevgili Talhaa;
Öncelikle bu tür başlık ile konu açmak forumumuzda yasaktır. Başlığı değiştir, bir daha da bu tür başlık açma, aksi halde silmek zorunda kalırız.

İkinci olarak, istediğin sistemler 200-250.000 YTL değil, 250.000 Eu'ya alamazsın. Tahmini 1.000 Eu'yu bulur.

30.000 Kişi için seslendirmede kullanılacak orta kalite bir dış hoparlör mesela Line Array sistemi 250.000 Eu tutar. Gerisini sen düşün.

250.000 Ytl'yi gözden çıkaran bir firma çok özür dilerim, sakın yanlış anlaşılmasın bence sanal bir ortamda araştırma yapmamalı.Şahsen ben yapmam.Ama bilgi amaçlı arasıra görüş alırım.Çünkü bu işlerde çok ayrıntılar vardır.Tam olarak amaç gerekir.İyi analiz etmek gerekir.Ve bu işlerde akılları karıştıran çok çelişkili unsurlar olur.Profesyonel firmalara ve satıcılara gidin hepsi ile görüşmeye çalışın.Artıları ve eksileri öğrenin.Profesyonel firmaların elinizden geldiğince canlı performanslarını izleyin.Üşenmeyin.Örneğin ben çalışmış olduğum kuruma ihtiyaca göre alım yaptırıyorum.Ama ben her konuda insanlarla birebir görüşüyorum.Hatta samimi olduğum firmalardan önce aldırmayı düşündüğüm malzemeyi göndermesini istiyorum.Ve canlı bir programda test ediyorum.Bu şekilde karar vermeyi seviyorum.

Saygılarımla...

Arkadaşlar öncelikle özür dilerim sorduğum soruda bazı yanlış anlaşılmalar var ama soru gayet net neyse önce onu düzeltiyim şimdi size festival konserine kurulmuş bir sistemin detaylı bicimde listesini aktarayım

KONSER : İSMAİL YK
YER:ŞEHİR STADYUMU
Biletsiz bir konser bu

*12x acoustıcline tse 4030
*12x acoustıcline tse sub
* 4x electrovoice sx200
* 4x eaw sm 500
* 4x electrovoice eliminator monitör
* 1x yamaha ga32 :lol:
* dynacord cobra 2 (4 top+4 sub)
birkaç tane behringer equalizer
powerler İnter-m
4 tane çin malı robot
36x par 64
100 m2 sahne
4 ayak max 6 metre yükseklik truss

ve burdaki kabinlerin ev ler hariç hepsi çakma :?ve bu konserde önlü arkalı toplam 50 000 kişi vardı ve bu iştende gayet rahat bi şekilde çıktılar
kimse bi şikayette bulunmadı
E sizce böyle bir tesisat kaç para eder

Size bi örnek daha
AYnı yerde başka bir firma

konser Mirkelam

*6 EAW KF 850 ( çakma)
*4 EAW SB 850 (çakma)
*4 EV 3315
*2x RCF SUB (çakma)
*8 DB PLASTİK KABİN
*1 ALLENHEATH ML 4000
EQULAZER LER BEHRINGER 2X31 BAND
POWERLER QSC PLX VE ÇİN MALI REBORN LAR
4 TANE HİNGLİNE ROBOT buda çin malı
30 adet par 56
70 m2 profilden yapma sahne
4 ayak truss ayakların 2 si life sistem

Bu konserdede 30 000 kişi vardı
E buna nedersiniz :?: :!:
Bunlar sadece bir kaç örnek daha neler var :!:
buyrun gerisini siz düşünün
:wink:

Afferim sana!
Elalem uzaya dolmuş hattı koymuş, aya, fezaya gidip geliyor, sen yontma taş devrine dönmeye çalışıyorsun...

Millet olarak bunları aşmamız lazım, yol katetmemiz lazım..

Sevgili ÖZGÜR abi her söylediğim böyle terslenirse sizce ben derdimi nasıl size anlata bilirim Ankara da Konya da Adana da Denizli veya
başka bi yere gidin.Oradaki firmalar sizce l acoustıc ne biliyim meyer sound mu kullanıyo kaldıki kullanıyo diyelim nerde iş nerde bu malzemeyi kullanacak organizasyon hadi olursa yılda 2 ve ya 4 tane ...
Biz Rock n coke festivali değil köy kent festivali yapıyoruz Tarkan değil Tan konseri yapıyoruz :cry: neyse küçük bi yardım istedik baya bi cevap aldık hepinize teşekkürler...

Terslemek mi? Ne alakası var?
Parada senin, keyif de senin. Ama bu işler bu kadar kolay ve basit değil. 250bin YTL ile bu işlere başlamak hiç kolay değil.
Kendi tabirin ile yılda iki, bilemedin dört iş için mi bu kadar para yatıracaksın? Günah, başka bir işe yatır derim sana.

Ama şunu da unutma, örnek olarak yazdığın firma ve sistemler, yarın öbür gün hiç de popüler olamayacaklar, keza şu an da öyle. Bu sistemlerin sahipleri de en kısa zamanda değiştirip, daha profesyonel sistemler almak istiyorlar. Çünkü devir ve zaman teknoloji devri, tüm müzisyen ve şarkıcılar, organizatörler de bunu biliyor ve daha iyisini istiyorlar hep. Teknolojinin gerisinde kalmak sana her zaman zarar verir.

Ayrıca Anadolu da (Ankara da buna dahil) nasıl sistemler var biliyor musun? Mesela en çok EV XLC Line Array Ankara da var... İnanamazsın. İzmir, Antalya, Malatya, Samsun da da güzel sistemler var. Doğru düzgün bu işlerle ilgilenen firmalar, insanlar var.

Aldığın cevapları beğenip beğenmemen ise senin bileceğin iş. Ama cevapların hepsi bu işlere farklı bakış açısı ile cevap verdi diye hemen kızmamalısın. Demek ki senin yapmak istediğin, çıkmak istediğin yolda bir problem var.

Ayrıca şunu da unutma, akıl vermek, fikir vermek aslında bedava olmaması gereken bir iştir; çok sevdiğim bir abimin tabiri ile.
Zira danıştığın adamlar, bu yerlere gelirken, bu tecrübeye sahip olurken nerelerden geçtiler, ne emekler verdiler, nelere katlandılar biliyor musun?

O yüzden iyi değerlendirmek lazım tavsiyeleri :)

Sevgili Özgür abi cevaplarınızı beyenmeyip size kızmak haddim değildir.
böyle birşey yok beni yanlış anlamayın bu işi siz ustalarımızdan öğreneceğiz seninde söylediğin gibi tecrübe parayla asla satın alınamaz
ama en azından kısaca bu parayla böyle bir firma kurman hayal kırıklığı olur hiç girme diyebilirdiniz... Bütün cevaplarınız için teşekkürler hepinize saygılar

Ben yurtdisinda yasadigim icin,bazi türkce teknik terimler yabanci geliyor.

Mesela siz civi Jack diyorsunuz,biz klinke diyoruz.

Bu cakma box nedir?

yani bir markanın modelini örneğin kf 650yi orjinalina uygun şekilde kopyalamak içinede orjinaline en yakın frenkans ve kalitede hoparlor ve tiz koymak valla aynısı oluyo :D

Tekstil konusunda bunu yapiyorduk ama teknikte ayni seyleri yapabilegimizi düsünememistim.

Bekle bizi Cin geliyoruz. :)

Bende vardi fiyatlar ama su anda bulamam.
Dikkatli bakarsan l'acoustics nexo ev xline filan cakmasi mallar,
turbosound da var eaw da var.
Adamlara mail atarsan hemen cevap veriyorlar cok ilgililer.

Saka gibi dimi
Iscilik guzel duruyo ama aletlerin hepsi taklit.
soldan saga ramsa ramsa jbl eon 15 ve 10 mesela
2008114215355822.jpg

Eski yeni herseyin cakmasi var.

Geri