[Eski] Yeni Korg M50

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

geçen yıl zuhal muzikte ahmet bey!!! adında oldukça esmer tenli bir satış görevlisi vardı.....
motif denemek için gittiğime pişman olmuştum.....

hepsi birbiririnden beter.......

Zuhal Müzik'de Motif mi deneniyor? Hiç sanmam... Siz herhalde denerken pencereden bakıp karşı dükkanın içindeymişsiniz gibi (!) görmüşsünüz ;)

cevit' Alıntı:
Zuhal Müzik'de Motif mi deneniyor? Hiç sanmam... Siz herhalde denerken pencereden bakıp karşı dükkanın içindeymişsiniz gibi (!) görmüşsünüz ;)

hehehehe
:D :D :D
Roland da Motif diye bi model mi çıkarmış???

ac2ronay' Alıntı:
geçen yıl zuhal muzikte ahmet bey!!! adında oldukça esmer tenli bir satış görevlisi vardı.....

Tahminim Ahmet Pesen den bahsediyorsun. Eskiden Zuhalde calisiyormus, gecen sene de do-re muzikte idi. Kendisi sayesinde cok uygun fiyata Motif ES sahibi oldum. Sana ters gunu denk gelmis olabilir.

Her yerde yaziyorum yine yazacagim, bu konuda kimse Ant muzigin eline su dokemez. Isleticisinin adini hatirlayamiyorum maalesef, kac kere ziyaret ettiysem her seferinde de cok iyi ilgilendi. Ayrica cogu enstrumanin fiyati da yurtdisindaki fiyatlarla ayni oluyor.

NOT: Kimse yanlis anlamasin, Ant muzik ile bir alakam yok. Hatta simdiye kadar alisveris yapma firsatim bile olmadi. Sadece iyi olani dile getirmek istedim.

Tahminim Ahmet Pesen den bahsediyorsun. Eskiden Zuhalde calisiyormus, gecen sene de do-re muzikte idi. Kendisi sayesinde cok uygun fiyata Motif ES sahibi oldum. Sana ters gunu denk gelmis olabilir.

Ben de kendisiyle telefonla görüşmüştüm ve Motif ile ilgili bir sorunu bildirmiştim. Çok ilgilendi ve yardımcı oldu. Sözü geçen sorun sonraki çıkan yamada düzeltilmişti.

ac2ronay' Alıntı:

hepsi birbiririnden beter.......

tamam arkadaşlar ya......
iyiki bir sürçü lisan ettik......
ZUHAL değil DORE MUZİK diyecektim...bende sonradan farkettim......

ama bukadarda bi insanın üstüne gelinmez ki... :( :( :(

ac2Ronay, bir terslik olacak benimle beraber motif deneyenlerin tamamı genelde memnun ve motif sahibi şu an : ) Ama bazen denemeye gelenlerden dolayı da bazı terslikler olmuyor değil. Malum herkes bir değil, herkes her an aynı değil.

AhmetPesen' Alıntı:
ac2Ronay, bir terslik olacak benimle beraber motif deneyenlerin tamamı genelde memnun ve motif sahibi şu an : ) Ama bazen denemeye gelenlerden dolayı da bazı terslikler olmuyor değil. Malum herkes bir değil, herkes her an aynı değil.

keşke uğur dündar gibi gizli kamerayla gitseydim mağazaya....
sizde kndinizi bende kendimi o anki halimizle görüp ,sağlıklı ve reel bir biçimde yorumlayabilirdik....

herneyse boş konuşmalar,,, önemsiz şeyler....
benim bunu burda yazmamda yanlış...szin cevap yazmanızda yanlış......

herkese iyi günler.....

kaanengin' Alıntı:
Dream_Gypsy,
Can muzigi ben de cok elestiriyorum, fakat telefonda kiminle konustugunu ben de merak ettim. Eger konustugun kisi oyle magazada bekleyen birisi ise yada baska bir kisim ile ilgileniyorsa (ki umarim oyledir) pek problem yok. Malum CihanK bu konuda birileriyle gorustugunu belirtmisti.
Can muzigin bu sekilde tutumunun nedeni ile ilgili bir tahminim var. Malum bugun dugunculer, klavye piyasasinin en yagli musterileri. Belki yaniliyor olabilirim ama bu kitle agirlikli olarak korg kullaniyor. Eh, bu kitleden buyuk kar yapan bir firmanin, pek ragbet gormeyen urun grubu icin zahmete girip musteri kazanmak icin reklam, fiyat kirma vb. gibi ayrintilarla ugrasmasi beklenemez...

Telefonda konuşmadım ben, eğer öyle birşey dediysem hemen düzelteyim. İzmir'de yaşıyorum ve çok fazla İstanbul'a gelme şansım olmuyor, Can Elektronik'e de yarım günlük tünel gezim esnasında uğramıştım. Konuştuğum kişi kapının tam karşısındaki masada oturuyordu, ben de onunla muhatap oldum haliyle. Zaten bana "M50'yi bilmiyom ama PA500 var üf şahane" dedi, ben konuyu anladım :)

Ayrıca ilgi görmeyen ürün grubunu getiriyorlarsa ilgilenmek zorundalar, değil mi? Korg Türkiye Distribütorü ünvanı ufak tefek bir ünvan değil diye düşünüyorum, sadece Arranger tipi klavyerin müşterileriyle ilgilendiklerini geri kalanını umursamadıklarını düşünmek bile istemiyorum. Gerçi her zaman her insanın/dükkanın hali bir değil, başıma ilk defa geldiği için ordaki görevli bilgili olmayabilir, mümkündür diye düşünüp çok da kafama takmadım açıkçası.

Ahmet oralardasındır diye Do-Re'ye de uğradım ama beşiktaştaymışsın sen :)

Tam da elime para geçmek üzere, ikinci el Motif ES'le bunun araasında kaldım daha alet Türkiye'ye gelmeden. Can Elektronik'e mail attım ne zaman geleceği ve fiyatıyla ilgili, cevap gelirse haber veririm.

loading' Alıntı:
bu arada sevgili ürünümüzün tuşları, semi weight şeklindeymiş.... :wink:
(61 tuşlu m50 yani)

Loading,
Genel olarak synth action ile semi-weighted terimlerini birbiri yerine kullaniyorlar. Nette okudugum kadariyle M50 nin tusesi maalesef baya kotuymus. Boyle olmasi da son derece normal. Dikkat edersen her markanin sadece ust seviye modellerinde klavye tusesi iyi oluyor. Bir seviye alta indigin zaman (motif es-mo, fantom x-g) tuseyi bilincli olarak kotulestiriyorlar.

Pazarlama taktigi...

Dream_Gypsy' Alıntı:
Tam da elime para geçmek üzere, ikinci el Motif ES'le bunun araasında kaldım daha alet Türkiye'ye gelmeden. Can Elektronik'e mail attım ne zaman geleceği ve fiyatıyla ilgili, cevap gelirse haber veririm.

Bugün Tünel tarafındaydım, Can Elektronik'in vitrininde M-50'yi görünce içeri girdim. 61 tuşlu olanın fiyatı 1350 Euro idi, 88 tuşlu olanı henüz gelmemiş, fiyatı da yoktu. ABD'de 1099 USD'ye satılan ürünü burada 1350 Euro'ya satmak nasıl bir mantıktır, anlamadım. Bu konudaki düşüncemi görevli arkadaşa söyleyince KDV, ÖTV, gümrük, navlun, Türkiye'deki synth satışının düşük olması nedeniyle Korg'dan özel indirim alamamaları gibi bilindik şeyleri anlattı. Bence 1350 Euro M-50 için oldukça yüksek bir fiyat.. Bu fiyatla pek şans tanımıyorum..

kaanengin' Alıntı:
loading' Alıntı:
bu arada sevgili ürünümüzün tuşları, semi weight şeklindeymiş.... :wink:
(61 tuşlu m50 yani)

Loading,
Genel olarak synth action ile semi-weighted terimlerini birbiri yerine kullaniyorlar. Nette okudugum kadariyle M50 nin tusesi maalesef baya kotuymus. Boyle olmasi da son derece normal. Dikkat edersen her markanin sadece ust seviye modellerinde klavye tusesi iyi oluyor. Bir seviye alta indigin zaman (motif es-mo, fantom x-g) tuseyi bilincli olarak kotulestiriyorlar.

Pazarlama taktigi...

internette tuşesi kötü derken neyi kastetmişler acaba onu tam anlamadım....
kötü diyen arkadaşlar ya yarı ağırlıklı tuşları sevmiyolar, ya da 01 /m1 /trinitylerin yarı ağırlıklı tuşesi m50 de yok demeye mi çalışıyolar onu anlamadım......
benim şahsen keyboardlarda en sevdiğim yarı ağırlıklı tuşlardır... artı senin de dediğin gibi synth actionla yarı ağırlıklı tuşeyi birbirinin yerine kullanıyolar...
korg triton Le ,TR gibi aletlerde tamamen ağırlıksız tuşlar kullanılmış mesala....
yanlız motif ya da mo kullanmadım,onlarınki de Le ve TRler gibi tamamen ağırlıksız mı ? Ben internetteki tanıtım videolarında sanki yarı ağırlıklı gibi görmüştüm şaşırdım şimdi....

Geri