[Eski] Yeni Korg M50

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Cihazın tahmini fiyatını 1000 euro beklerken 1350 euro olması beni biraz korkuttu açıkçası. Ama yinede İzmirden İstanbul a gidip aleti göreceğim. Elimde session ve drums bass boardları olan bi roland xp50 var. M-50 nin tuşesi ve menü sündeki kullanım kolaylığı extreme gibiyse biraz arada kalıcam sanırım. İstanbuldaki arkadaşlardan tünel e gidip cihazı test etme olanağı olduysa şimdiden hafif bilgiler verseler sevirinirim.

Can Elektronik'in binasının altındaki stüdyoda Cumartesi itibarıyla sadece ritimli PA-2X ile M3 falan vardı. M-50 vitrinde duruyordu. Zaten Korg'cular galiba sadece tanıdıklarına demo yaptırmayı seviyorlar. Bayram arefesinde falan gidin, dükkan kapalıdır. Diğer günlerde de "ilgilenen arkadaş yok" derler. Sanki müşteri adayları klavyeleri yiyorlar.. İlginç bir anlayış..

1350 euro'luk fiyatıyla M50 benim gündemimden tamamen çıktı, zaten tuşesiyle de ilgili kaygılarım vardı, denk gelirsem şöyle bir denerim ama almayı düşünmüyorum artık.

Enstrumani denemeden gorus bildirmek pek dogru degil ama bence m50 icin 2500 liradan fazla masraf sahsen benim icin hic te mantikli degil. Bu enstrumanin cikis amaci ucuz bir alternatif olusturmak. Fakat bu fiyattan cok daha ucuza ikinci el temiz bir fantom x yada motif es alinabilir, ve eminim ki bunlar m50 ye gore cok daha kaliteli enstrumanlardir.

Loading, motif es ve MO nun tusesi senin tabirinle "tamamen agirliksiz" fakat ikisinin arasinda daglar kadar fark var. MO nun tuslari adi plastikten yapilmis hissi veriyor. Tuslar Juno G ninki gibi kisa degil ama beni MO almaktan vazgeciren en buyuk etken tusesinin kalitesiz olmasiydi bu sekilde anlatmaya calisayim. ES in tusesine gelince tus agirligi olarak bana biraz fazla hafif geliyor. Bir de yuzey daha az kaygan olsa iyi olurdu. Ama bunlar benim kisisel gorusum tabiki. X50 nin tusesini begenen insanlar bile var bu dunyada...

kaanengin' Alıntı:
Enstrumani denemeden gorus bildirmek pek dogru degil ama bence m50 icin 2500 liradan fazla masraf sahsen benim icin hic te mantikli degil. Bu enstrumanin cikis amaci ucuz bir alternatif olusturmak. Fakat bu fiyattan cok daha ucuza ikinci el temiz bir fantom x yada motif es alinabilir, ve eminim ki bunlar m50 ye gore cok daha kaliteli enstrumanlardir.

Loading, motif es ve MO nun tusesi senin tabirinle "tamamen agirliksiz" fakat ikisinin arasinda daglar kadar fark var. MO nun tuslari adi plastikten yapilmis hissi veriyor. Tuslar Juno G ninki gibi kisa degil ama beni MO almaktan vazgeciren en buyuk etken tusesinin kalitesiz olmasiydi bu sekilde anlatmaya calisayim. ES in tusesine gelince tus agirligi olarak bana biraz fazla hafif geliyor. Bir de yuzey daha az kaygan olsa iyi olurdu. Ama bunlar benim kisisel gorusum tabiki. X50 nin tusesini begenen insanlar bile var bu dunyada...

En iyisi klavyeleri çalıp deneyip, karar vermek....
bu arada dediğin gibi x50nin tuşesini, bu dünyada beğenen çok insan var ki;
Rihannanın klavyecisi sahnede x50 kullanıyor, bütün dünya da dinliyor ... noktayı koyuyor... :!:

loading' Alıntı:
Rihannanın klavyecisi sahnede x50 kullanıyor, bütün dünya da dinliyor ... noktayı koyuyor... :!:

Kullanıyor mu, yoksa endorsement anlaşması gereği sahneye çıkartmak zorunda mı kalıyor? x50'nin tuşesini biliyorum o yüzden soruyorum :D

Dream_Gypsy' Alıntı:
loading' Alıntı:

Kullanıyor mu, yoksa endorsement anlaşması gereği sahneye çıkartmak zorunda mı kalıyor? x50'nin tuşesini biliyorum o yüzden soruyorum :D

Vallaha sormadık tabi adama, sahnede çalıyor musun,yoksa sahneye çıkarmak zorunda mı kalıyorsun diye...ama x50den de, tuşesinden de,halinden de memnundur herhalde...

loading' Alıntı:
Dream_Gypsy' Alıntı:
loading' Alıntı:

Vallaha sormadık tabi adama, sahnede çalıyor musun,yoksa sahneye çıkarmak zorunda mı kalıyorsun diye...ama x50den de, tuşesinden de,halinden de memnundur herhalde...

Kisisel begeni bir noktaya kadar tercihleri degistirebilir ama x50 nin tusesini begenen birisinin durumundan suphe ederim acikcasi.
Rihanna nin klavyecisinin de anlasmali oldugu konusunda hic suphem yok, malum bu enstrumanin tek avantaji hafif ve kucuk olmasi. Rihanna nin elbiselerini tasidiklari kamyonda kesin daha buyuk enstrumanlar icin yer bulurlar isterlerse...

:)

3 gün önce can elektronik e gittim.. bir gün önce uğraypş m3 için pazarlık yapmıştım saat 18:45 de DTL elektronikden servise veridğim keyboardımı almak için "gidip geliyorum kapatmayın sakın" diye uğradım "tamam" dediler.. (bilmeyenler için DTL elekronik 20 metre ilerde) ve saat 19:00 da dükkana girip "hadi bitirelim" diye konuya girdiğimde dükkanı kapattıklarını ve yarın gelmemi söylediler.. :) :) şok vaziyette bi on dakka verin dememe rağmen valla kapattık cem bey sen yaırn gel işini hallederiz dediler.. ve dükkandan çıktım..

bu ülkede böyle bu işler.. iki hafta önce ispanya barcelonada siesta zamanı alışveriş yaptım rica ile .. kıbrısda bilen bilir mesai saatleri çok sert olmasına rağmen ordada geri çevrilmedim bir kaç sefer hemde ki; burdaki alışveriş 2200 euro luk bir alışveriş..
kimseye laf sölemeye gelmedim bu dünyaya ama bu fiyat farkları ile,bu hizmet anlayışı ile bu anti kurumsallık olup kurumsal gibi gözükme çabası ile (müzisyen olmamıza rağmen hala lüx tüketim vergisi ödememizi geçiyorum) bu kayseri esnaflığı ile(ki gerçek bir kayserili esnaf hemen çayımı söyleyip aleti paketlettiriyordu :) ) benim için can elektronik bitmiştir.. tercihimide istemeyerek korg dan yana kullanmadım.. paylaşmak istedim .. art niyet olmadan..
iyiyide söyledik bu güne kadar kötüyüde..
ister sarılsınlar ister darılsınlar..
saygılarımla....

Laf aramızda, ben Can Elektronik'in mantığını anlamakta zorlanıyorum.. Ben de kaç defa mağazalarına gittiğimde ya erken kapatırlar, ya hiç açmazlar, veya mağaza açık olsa bir ürünü demo amacıyla elektrik ve amfiye bağlı şekilde tutmazlar.. Bence o açıdan en düzgün hizmeti Zuhal veriyor.. Gidin, aletleri istediğiniz kadar kurcalayın..

Sanıyorum Can'ın bireysel satış hizmetinin doğru düzgün olmamasının nedeni; asıl parayı ritimli klavyelerden kazanması (PA-55/80/500/800/1Pro/2Pro) ve söz konusu aletleri bayileri aracılığı ile satmaları; gerçek synth ve workstation'ların satışının düşük seviyede olması, özellikle ünlü bir müzisyen değilseniz size zaman ayırmıyorlar..

Her şey para değildir, ama bazı esnaf bunu bilmediği için bana insanlıktan yeterince nasibini almadıklarını düşündürür..

Archimed' Alıntı:
...ürünü demo amacıyla elektrik ve amfiye bağlı şekilde tutmazlar..

Sanıyorum Can'ın bireysel satış hizmetinin doğru düzgün olmamasının nedeni; asıl parayı ritimli klavyelerden kazanması (PA-55/80/500/800/1Pro/2Pro) ve söz konusu aletleri bayileri aracılığı ile satmaları; gerçek synth ve workstation'ların satışının düşük seviyede olması, özellikle ünlü bir müzisyen değilseniz size zaman ayırmıyorlar..

Her şey para değildir, ama bazı esnaf bunu bilmediği için bana insanlıktan yeterince nasibini almadıklarını düşündürür..

Çok doğru noktalar. Ayrıca yine bu forumda yazdığımı sanıyorum fakat yineleyeceğim; eski müşterilerini de hatırlamakta sıkıntılar yaşıyorlar. Ben bilinen manada meşhur değilim fakat profesyonel klavyelere gözlerimi Korg ile açtığımdan manevi bir bağım var. Diğer yandan Can Elektronik'in bahsedilen tutumu değişmezse çok kaybı olur. Zaten yeni çıkan workstation ve synth'ler tuhaf modeller... Bir de tutumu düşündükçe gerçekten Can'ın kapısından girmeyeli o kadar çok oldu ki...

Ritimli klavyeleri gerçekten bayileri aracılığı ile satmaları ve bunlarda yüksek satış oranlarının bulunması, bundan kaynaklanan sebeplerle workstationları ikinci plana atmalarını gerektirmez. Yahut insanları kategorize etmeye hakları olmadığını düşünüyorum. Bunu doğru yapamadıklarına da şahit oldum 2-3 defa. Ciddi alıcıyı ayırt etmek gibi bir tasaları da yok anlaşılan zaten.

Ben ilişkimi keserim, bir daha da küstüm tarzı yaklaşamam olaya. Sonuçta iyi bir cihaz çıktığında alınacak, bu işin kuralı bu. Fakat umarım 'onlar' bu işin farklına varır da ciddi anlamda hem görünüm hem de anlayış bakımından önce kendi mağazalarından başlayıp sonra da genel dağıtıcıları Mega Müzik başta olmak üzere sıkı bir denetleme ve düzenleme yoluna giderler. Yoksa gerçekten kendileri kaybederler. Alıcının cebindeki parayla kapıdan çevrilmesini hiç duymamıştım.

Arkadaşlar, geçen hafta İstanbul'daydım. Korg bayisine gidip aleti cihazlara bağlatıp çaldım denedim. Sanırım cihazı devamlı dükkanın vitrininde tutuyolar ve deneme imkanı olmadığından söz edilmişti. Bilmiyorum belki de İzmir den gelmem veya orda tanıdık bi arkadaşımın olması aleti uzun uzun denememe fırsat verdi.

Cihazdan bahsetmem gerekirse, tuşe olarak çok çok iyi bi cihaz deil piyano tarzı ağırlıktan hoşlananlar için bi eksi olabilir. Ama bu sonuçta bi klavye. Kullanım kolaylığı dokunmatik ekran olsun combi olsun gayet pratik. Seslerde m3 ve triton alesinin bi derlemesi olmuş. Seslerin daha geniş daha hacimli olması piyano elektro piano tonlarının daha iyi tınlaması beni sevindirdi. Korg un pa 1-2x serisinin bi kaç drum kitinide alette görmem extremedeki akustik davul tonlarının eski olup ve yeterli olmadığını hatırlattı bana bu yeni kitlerin konulması bu alet için bi artı olduğunu düşündürttü bana. En büyük artılardan biri çok ama çok hafif bir alet. Hafif ve kalın alet vardır bide hafif ve ince. Bu aletin hafif ve ince olmasıda bir artı. Gitar tonları özellikle elektrik gitar tonları ve vokal tonları beklediğim gibi çıkmadı sert biraz ve istediğim gerçeklikte tonları bulamadım diyebilirim biraz. Roland ın xp serisindeki vokal expansiondaki kadar tat vermedi nedense. Aleti alırsam yamaha motif xs6 nın altına koymak, ufak işlere gitmek için düşündüğümden alet bana ses olarak genel ortalamada cazip geldi. Ama gelgelelim fiyatı biraz beni üzdü 1325 euro dediler cihaz için. Beklentim 1100 gibiydi hatta 1000.

Yahu merak ettim, Korg M-50 ile ilgili pek çok yorum yazıldı, cihaz piyasaya çıkalı bayağı zaman geçti, galiba aramızda M-50 alan kimse yok. 2-3 hafta önce Can Elektronik'e uğradığımda 61 tuşlu M-50 için 1150, 73 tuşlu M-50 için 1350 Euro istiyorlardı.

Barındırdığı teknik özellikleri ve uygun görünen fiyatına rağmen gördüğüm kadarıyla Motif XS, Motif ES, MO-6 hala satışlarda önde gidiyor.

3750 lira gibi bir fiyata aldım 88 tuşluk versiyonunu. Esasında 73'lük alacaktım ancak stokta yalnızca 61 ve 88 varmış. Böyle de güncel bir not düşmüş olayım.

Re:

cevit' Alıntı:
Alıcının cebindeki parayla kapıdan çevrilmesini hiç duymamıştım.

Geçenlerde aynı durumu tekrar duydum. Kulağa sevimsiz gelse de, bazı durumlarda "kısmet" demek de gerekebilir böylesi durumlara.

Olay şu: Ankara'lı bir müşteri M3 almak üzere İstanbul'a geliyor. Parası cebinde, nakit. 73 tuşlu modeli alacak. Demo ürünün mağaza dışında bulunduğu söyleniyor, fakat stokta mevcut. Alıcı, kesin alıcı olduğunu, cihazı yine de görmek istediğini, yeni bir cihazın açılmasını istediğini belirtiyor fakat olumlu yanıt alamıyor. Bunun üzerine internete giriyor hışımla, ikinci el bir M3 alıyor. O ilansa bana ait ve tertemiz bir M3 sahibi olup dönüyor.

Re: Re:

cevit' Alıntı:
cevit' Alıntı:
Alıcının cebindeki parayla kapıdan çevrilmesini hiç duymamıştım.

Geçenlerde aynı durumu tekrar duydum. Kulağa sevimsiz gelse de, bazı durumlarda "kısmet" demek de gerekebilir böylesi durumlara.

Olay şu: Ankara'lı bir müşteri M3 almak üzere İstanbul'a geliyor. Parası cebinde, nakit. 73 tuşlu modeli alacak. Demo ürünün mağaza dışında bulunduğu söyleniyor, fakat stokta mevcut. Alıcı, kesin alıcı olduğunu, cihazı yine de görmek istediğini, yeni bir cihazın açılmasını istediğini belirtiyor fakat olumlu yanıt alamıyor. Bunun üzerine internete giriyor hışımla, ikinci el bir M3 alıyor. O ilansa bana ait ve tertemiz bir M3 sahibi olup dönüyor.

Kim bilir, belki de Can Elektronik'in sahibi ürünlerini çok seviyordur, bir türlü satmaya kıyamıyordur. Olamaz mı :) ?

Yakın zamana N364, N1,X3,PA1X falan gittigidiyorda görürsem hiç şaşırmayacağım.
Kutusunda sıfır! Asgarisiz! Kargo bedava! Şu anki fiyat 10000TL. :D

Geri