[Eski] Yeni Macbook Pro Kullanıcısına Tavsiyeleriniz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Daredevil

Yeni üye
Selamlar,

Hem Miam'da hem de Alper Erinç stüdyoda eski g5'lerle ve pro tools hd'yle çalışıyorum. Tabi aslında accel kartların sayesinde ama, sorunsuz çalışmak gözümü boyadı bu aletlerle.

O yüzden ne zamandır kendime de mac alsam diye düşünüyordum.

Sonunda bir Macbook Pro aldım. Alet 17 inch, 2.5 c2duo, 4 gb ram, Artı'ya ulaşmış olan en üst model sanıyorum.

Buraya kadar iyi, güzel de, beklediğim üzere (hatta belki beklediğimin üstünde) Leopard'la uyumlu yükleyecek program bulmakta oldukça zorlanıyorum.

Bayağıdır da uzak kalmışım, 2 stüdyoda da Protools 6.9 kullanıyoruz hala (ve gayet sorunsuz hayatımız), şimdi tabiri caizse biraz çıplak kaldım. :D

Beni update etmek üzere bilgilerinizi rica ediyorum.

P.S. Mesela Boot Camp'le ilgili fikrim oldukça az, OSx in yanına XP kurmak çözümünü önerir misiniz?

Selam,

Leopard uyumunu bilemiyorum, bende macbook var ve Tiger 10.4.8'den beri, yani aslinda aldigimdan beri update etmiyorum. Benim icin hersey gayet guzel calisiyor, ihtiyac duymadim.

Neden bootcamp kurmak istiyorsun? OS X'in yanina XP kurmakla ilgili de birinci elden tecrubem yok fakat bana hali hazirda aslan gibi OS X varken aletin icine microsoft casuslari sokmak gereksiz geldi bu konuyu daha once dusundugumde :)

Bence biraz para biriktir, mesela Logic 8 oldukca makul fiyatlarda su aralar.

E.

Ben Bootcamp ile XP kurdum. Gayet güzel çalışıyor. Windows OS X yanında çöp kutusu gibi bir şey oldu. Kur kaldır, tekrar kur. :)

Bir süre elimdeki eski sürümlerle idare etmem gerek malesef. Ableton alacağım önümüzdeki hafta ama, Pro Tools 6.9'a şimdilik elim mahkum.

Ben de Boot Camp'le Xp kuracağım öyle gözüküyor.

Evet, OS X'e görsel olarak bile kısa zamanda çok alıştım bu arada, hiç XP'ye el süresim yok.

Ama Boot Camp de süper bir olay hakkaten, bir çok apple fonksiyonunu XP'yle de kullanabiliyorsun. Yeni trackpad özellikleri de dahil.

Kuralım da sürümler sağlamlaştığı zaman kaldırırım.

:)

Geri