[Eski] Yeni sistemim ve fikirleriniz...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kerem

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar,

beni tanıyan bilir. Ne bir bilgisayar faresiyim, ne de donanım delisi. Hani her şeyi seri numaralarıyla bilen insanlar vardır ya, ben daha çok yaptığım işle ilgilenmeyi, ona odaklanmayı ve ihtiyaç duyduğum, özellikle bilgisayar gibi konularda şeyleri de bilenlerden fikir alarak gerçekleştirmeyi tercih eden biriyim.

Uzun bir araştırma döneminden sonra hem performansı iyi hem de fiyat açısından kabus görmeme sebep olmayacak bir sistem yapılanması hazırladım. Düğmeye basmadan önceki son aşama diyelim. Fikirlerinize önem veriyorum.

Kasa: Sharkoon Rebel 9 Pro Eco Kasa
Güç kaynağı: THERMALTAKE TOUGHPOWER 600W GÜÇ KAYNAĞI
Anakart: ASUS P7P55D-E LX Intel P55 Soket 1156 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
İşlemci: Intel Core i5 760 2.8GHz 1066Mhz 8MB Cache LGA1156 İşlemci BX80605I5760
İşlemci için soğutucu: ZALMAN CNPS10X FLEX
Bellek: Kingston 6GB (3x2GB) 1600MHz DDR3 Hyperx Ram KHX1600C9D3K3/6GX
Ekran kartı: Sapphire Ati HD 4350 512MB/1GB 64Bit DDR2 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 HDMI Ekran Kartı
Hard Disk: Western Digital 500GB 7200RPM 32MB Sabit Disk WD5000AADS (iki adet)

edit:Sleepless' in tavsiyesi doğrultusunda Hard Diskler;

Western Digital Caviar Black 500GB 3.5'' SATA 6 Gb/s 7200RPM Sabit Disk olacak.

Re: Yeni sitemim ve fikirleriniz...

Win7 pro. 64 bit ama muhtemelen Cubase' i 32 bit kuracağım şimdilik. Şu an halen XP Pro kullanmaktayım.

Hard diskleri WD Caviar Black oneririm. Listendekiler Green, enerji verimli olan modeli. Performans icin Caviar Black daha iyi bir tercih olur.

Evet, gözümden kaçan bir ayrıntı olmuş. Teşekkür ederim Sleepless :D

Bu durumda Hard Diskler;
Western Digital Caviar Black 500GB 3.5'' SATA 6 Gb/s 7200RPM Sabit Disk

Peki bu hard disklerin ses durumu nedir? Çok ses çıkardıkları yönünde yorumlar okudum.

Bilgisayar kasası olarak kendi tecrübelerimden dolayı "SECC Çelik" kasa almanızı öneririm. Fakat biraz ağır oluyor. Tercih ettiğiniz kasanın ürün açıklamasında belirtilmemiş ya da ben göremedim. Sade güzel bir kasa :wink: .

Güç kaynağı: THERMALTAKE TOUGHPOWER 600W GÜÇ KAYNAĞI

http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1207&ID=1499

Tercih ettiğinizden farklı bir model kullanmama rağmen "Thermaltake" marka güç kaynağından memnunum. Çok sessiz çalışıyor. Isıya göre fan hızı otomatik artıyor. Yaz sıcaklarında çok sesli çalıştığını görmedim.

İşlemci soğutucusu fansız, daha sonra sıkıntı yaşanırsa fan takılabiliyor. Güzel seçim :wink: .

Ekran kartı: Sapphire Ati HD 4350 512MB/1GB 64Bit DDR2 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 HDMI Ekran Kartı

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000101&pid=210

Tercih etmiş olduğunuz ekran kartı Windows 7 işletim sistemine biraz hafif kaçar. İsterseniz bu kartı tercih edebilirsiniz;

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000101&pid=317

Teşekkür ederim. Ekran kartını da sizin önerinize göre değiştiriyorum o halde.

Kerem' Alıntı:
Peki bu hard disklerin ses durumu nedir? Çok ses çıkardıkları yönünde yorumlar okudum.

Seagate 3.5 ile Samsung 3.5 harddiskleri kıyaslarsak, Samsung çok sessiz. Western Digital 3.5 harddiskleri daha önce hiç denemedim.

Evet, sadece müzik için kullanacağım. Sizin inerdiğiniz ekran kartı üstünde fan var. O da genel gürültüye katkıda bulunacağından aslında işime gelmiyor.

Kerem' Alıntı:
Evet, sadece müzik için kullanacağım. Sizin inerdiğiniz ekran kartı üstünde fan var. O da genel gürültüye katkıda bulunacağından aslında işime gelmiyor.

Benim kullandığım ekran kartı üzerinde aynı boyutta fan var. Sürekli belli bir hızda değil ısıya göre fan hızı artıyor. Aşırı derece rahatsız edici ses çıkarmıyor. Bu ekran kartı fanının çalışma özelliğini bilmiyorum. Fakat ekran kartı ile beraber gelen programlarla fan hızı ayarlanabilir ise pek sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Herhangi bir grafik programı kullanmayacağım. Oyun da oynamıyorum. Sadece müzik kayıt için kullanılacak bir pc olacak. O nedenle üzerinde fan olmayan bir kart ihtiyaçlarıma en uygun cevabı verecektir diye düşünüyorum.

Bu mahvalde sanırım benim listedeki kart işimi fazlasıyla görecektir.

Hocam Power'ı biraz daha yüksek (800w) almakta yarar var diye düşünüyorum. Hayatı zindan eden bir donanım çünkü. Sökmeye üşeniyor insan.

Bu arada başlık yeni sitemim olmuş.

Kerem' Alıntı:
Herhangi bir grafik programı kullanmayacağım. Oyun da oynamıyorum. Sadece müzik kayıt için kullanılacak bir pc olacak. O nedenle üzerinde fan olmayan bir kart ihtiyaçlarıma en uygun cevabı verecektir diye düşünüyorum.

Sürekli, "Performans Seçenekleri ----> En iyi performans için ayarla" modunda kullanacaksanız sorun çıkarmaz :wink: .

Sedat ARABACI' Alıntı:
Kerem' Alıntı:

Sürekli, "Performans Seçenekleri ----> En iyi performans için ayarla" modunda kullanacaksanız sorun çıkarmaz :wink: .

Evet Windows 7 deki aero özelliği açıkken uzun süreli çalışmalarda 64 bit ekran kartı bende sorun çıkarmıştı her zaman aero özelliğini kapalı tuttum.
Sonradan çift ekran kullanmaya başladığımda değiştirmek zorunda kaldım kartı. İki ekranıda digital giriş ile bağlamak istediğim için şu an aşağıdaki modeli kullanıyorum bir ekran hdmi diğeride Dvi olarak bağlı çok sorunsuz ve fansız bir kart ama çok zor bulabilmiştim.
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=kgHu9nSBfyqksBix&templete=2

Psu geyiği yapmak istemiyorum zira bilgisayar forumlarında bolca mevcut yalnız illa ki TTake alacaksanız Toughpower XT serisinden almaya çalışın. Ben yerinizde olsam Tagan, Enermax, OCZ, Antec gibi testlerde çok daha iyi değerlere sahip daha kaliteli markaları tercih ederdim; bilgisayar forumlarını da karıştırırsanız benzer yorumları bulacaksınız..

Arkadaşlar, herkese teşekkür ederim. Önerileriniz doğrultusunda sistemi şu şekilde güncelledim. Çok büyük ihtimalle de başka değişiklik yapmayacağım.

KASA ve POWER
Sharkoon Furious Atx Kasa
OCZ StealthXstream 2 600W 80Plus 12cm Fanlı Power Supply

ANAKART
ASUS P7P55D-E LX Intel P55 Soket 1156 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

İŞLEMCİ
Intel Core i5 760 2.8GHz 1066Mhz 8MB Cache LGA1156 İşlemci BX80605I5760

İŞLEMCİ SOĞUTUCU
ZALMAN CNPS10X FLEX INTEL LGA775/1156/1366 AMD754/939/940/AM2/AM2+/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

RAM
Kingston 6GB (3x2GB) 1600MHz DDR3 Hyperx Ram

EKRAN KARTI
Sapphire Ati HD 4350 512MB/1GB 64Bit DDR2 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 HDMI Ekran Kartı

HARD DİSK
Western Digital Caviar Black 500GB 3.5'' SATA 6 Gb/s 7200RPM 2 adet

Kerem, çok kanallı kayıt alacaksan(16 üzeri) bir tane 10.000 devir disk almayı düşünsen sanırım daha rahat edersin. Gerçi, 7200 devir diskle 16 kanal kayıt aldım. Gıkını çıkarmadı. Sistemin bu halinden sonra hala bütçen kalıyorsa SSD disk ya da onbin devir disk düşünebilirsin. Hiç faydasını görmesen sistem diski olarak kullanacağın için genel performansta büyük rahatlama olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri