[Eski] Yeni Yamaha S70XS

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

@Kaan: Salı günü gidiyorum, konuştum satan arkadaşla. Hayırlısı bakalım :)

Piyano ve EP'larından memnun kalırsam alacağım gibi görünüyor.

Valla Kaan cok ararsan en ince ve en kalin notalarin kullanildigi birkac sarki bulabilirsin şeklindeki cümleni okuyunca doğal olarak aynı şeylerden bahsetmediğimizi düşündüm ve uzun uzun yazdım..

Neyse, yine de bu bir çok konuda aynı şeylerden bahsetmediğmiz anlamına gelmiyor tabi..

Bu arada Mo6'da aftertouch özelliğinin olmadığını duydum.. Eğer öyleyse hadi 7'de de yoktur ama Mo8'de de olmaması traji-komik birşey olurdu.. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Tugan, beklentilerini cok yuksek tutarsan biraz hayal kirikligina ugrama ihtimalin var ama, ben begenecegini tahmin ediyorum. Kurzweil lerin ep leri (ust modellerde) cidden cok keyifli oluyor. Senin her ne kadar oncelikli beklentilerinden olmasa da, strings kategorisi de cok basarili.

Orcun, MO8 bircok yonuyle aslinda cok uygun bir enstruman. Hem 88 tuslu, hem hafif (diger 88 lerle kiyaslayinca) hem de ES ses paletinin tamamina sahip. Bu da senin de cok iyi bildigin gibi super kaliteli epiano sesleri, sahnede, yada sarki yaparken kullanilabilecek guzel akustik pianolar demek. Aftertouch, sampling gibi bazi ozelliklerinin olmamasini hayati eksiklik bulmayacaklar icin yerinde bir tercih olabilir.

Bu arada goruslerimiz arasinda farkliliklar olmasi hem dogal, hem de gerekli. Papagan gibi birbirimizin yazdiklarini tekrar edecek olsak forumda olmanin ne anlami var degil mi 8)

Kompozisyon sinavi dedin de, ben de su anda kompozisyon odevimi yapiyorum. Akorlari falan yazdim ama bu band in a box beni resmen kanser ediyor. Yani bu kadar karisik ve problemli bir program yapmayi nasil basarabilmisler hayret ediyorum! Neyse bunu baska bir baslikta yazarim..

Kaan aslında beklediğim Vintage'74 gibi etli butlu, böyle yüksek velocity'lerde tabiri caizse "havlayan" funky bir rhodes tonu. Kibar yumuşak rhodes sesleri pek bana göre değil. Gerçi kibar olanlar da "amp simulator" efektiyle biraz toparlıyor ama gene de tam istediğim gibi olmuyor. ES6'yla iyi geçinecek bi alet lazım yani bana :)

Eyvallah dostum, ama 88 tuşluda aftertouch olmaması fiyasko..

Tabi ki birbirimizi bütünlemek için burdayız, ve ne mutlu ki bu forum sayesinde bilmediğimiz birçok şeyi öğreniyoruz.. Son birkaç aydır burda edindiğim bilgiyi, real hayatta bu kadar çabuk edinememiştim..

Sana da ödevin için kolay gelsin Kaan, o programı bilmiyorum ama.. Neyse dediğin gibi başlık açarsın belki bi ara, bilen birileri çıkar elbet.. Ben bu tip müziklerle ilgili sadece Sibelius kullanıyorum program olarak. Ve besteyi yapma kısmını kağıt kalemle hallediyorum, temize geçerken Sibelius'tan çıktı alıyorum..

Bu aradai konu başlığıyla ilgili olarak...

Yamaha'dan video ile ilgili açıklama geldi. S90/70 XS'lerle ilgili resmi duyuru 11 haziranda yapılacakmış, sitedeki o video yanlışlıkla upload edilmiş, farkedildiği anda da kaldırılmış. 5 gün sonra herşeyi öğreneceğiz yani :)

Daha önce açtığım başlıkta (arkadaşlara teşekkür ederim) s90ES için baya bir fikir sahibi olmuştum.
S90XS 'in çıkması için beklemedeydim ki bana da gün doğmuş görünüyor. Bundan dolayı S90ES 'in sıfır fiyatı ne kadar etkilenir?

Tugan, sahsen dememedigim cok az enstruman kaldi, vintage 74 denedigim enstrumanlarin icinde en iyi rhodes patch iydi. Maalesef nord electro yu tecrube edinme firsatim olmadi daha, eger motif ten daha iyiyse, ki oyle oldugunu tahmin ediyorum, ileride bir electro 3 sahibi olmak isterim.
Neyse, Kurzweil soundu diger markalardan biraz farkli. Yani parlak, dikkat cekici boyle ilk caldiginda seni mest edecek bir soundu yok, ama biraz kulagin alismaya basladikca sevecegin, ve muhtemelen yillarca eskitemeyecegin bir karakteri var.
Ozellikle akustik pianolari yamaha dan cok farkli. Yamaha pianolari asiri islenmis, ham wave leri bile eq lu oldugu icin fazla begenmiyordum. Bir de solo calarken hic tatmin etmiyordu. Roland bana cok daha dolgun, keyifli geliyor. Kurzweil bunlara hic benzemiyor. Ilk denedigin zaman bu muymus kurzweil dedikleri diyebilirsin, ama biraz zaman vermeye calis. Hem sahnede hem de kayitta keyifle kullanabilecegin patchlerin ne kadar cok olduguna sasiracaksin. PC3 denerken, ozellikle epiano bankalarinda gezerken gercekten hayret etmistim. Bir enstrumanda butun patchler mi guzel kullanisli olur demistim...

Orcun, kagit kalem kullanarak sarki yapmayi yavas yavas ben de ogrenmeye basladim ve boylesi cok cok daha keyifli olmaya basladi benim icin. Eskiden rastgele o anda aklimda olan bir melodi uzerinden gidiyordu, ve bir kere sarkinin basindan kalktigimda sonra kaldigim yerden devam edemiyordum. Simdi daha bilincli bir sekilde calisabiliyorum, sarki su formda olsun, nakarattan once su sekilde bir harmonik hakaket olsun, burada araya bir modal degisim akoru sokayim vs. vs. daha bilincli ve daha keyifli oluyor. Bu konulari da baska bir baslikta acalim, buradan da keyifli paylasimlar baslatabiliriz.

kaanengin' Alıntı:
Orcun, kagit kalem kullanarak sarki yapmayi yavas yavas ben de ogrenmeye basladim ve boylesi cok cok daha keyifli olmaya basladi benim icin. Eskiden rastgele o anda aklimda olan bir melodi uzerinden gidiyordu, ve bir kere sarkinin basindan kalktigimda sonra kaldigim yerden devam edemiyordum. Simdi daha bilincli bir sekilde calisabiliyorum, sarki su formda olsun, nakarattan once su sekilde bir harmonik hakaket olsun, burada araya bir modal degisim akoru sokayim vs. vs. daha bilincli ve daha keyifli oluyor. Bu konulari da baska bir baslikta acalim, buradan da keyifli paylasimlar baslatabiliriz.

Evet Kaan bence de böyle bi başlık açalım.. Fakat küçük bi parantez, şarkı yaparken kağıt kalem kullanmıyorum tabii.. Farklı şeyler..

Ahanda konuyla alakalı video:
http://www.youtube.com/watch?v=5xtk3F0IFWU

Videonun seslerini duyamadım ama dış görünüşü konusunda fikir verdi.

Daha modern birşey bekliyordum.

XS sersisinden sonra çıkmış bir ürün olarak s70XS'te de s90ES'in hantal görünümünden vazgeçmemişler..

Herşey görüntü değil tabii.. Fantom görünümünde bir XS için elele :)

Demolar gercekten cok guzel fakat iki buyuk sikinti var benim acimdan:

Birincisi,2009 yilinda hangi akla hizmetle bu kadar kucuk bir ekrani enstruman uzerine koyuyorlar anlamiyorum!

Ikincisi, 88 tuslu fp-4 um, 70xs e gore bile hem daha kisa hem de daha hafif :!:

Eh, bir de piyasaya ciktiginda fiyatini gorelim...

Abi ama FP4'le S70XS arasında bayağı bir fark var ya, bence her alet 10 kilo olsun haklısın ağırlık konusunda da, S70XS'in 20 kilo olması benim için sorun değil, fiyatı sorun :)

Küçük ekranla ilgili Yamaha'nın içinden biri olarak ufak bir yorum ekleyeyim, Yamaha r&d çalışanlarının ve aletin demo olarak prototipinin gönderildiği herkesin yorumu, en hızlı ve kolay kullanılan Yamaha olduğu...

AhmetPesen' Alıntı:
Küçük ekranla ilgili Yamaha'nın içinden biri olarak ufak bir yorum ekleyeyim, Yamaha r&d çalışanlarının ve aletin demo olarak prototipinin gönderildiği herkesin yorumu, en hızlı ve kolay kullanılan Yamaha olduğu...

Uzgunum ama ben bu bahaneyi yemedim :?

Pesinen sunu belirteyim, niyetim ne enstrumani kotulemek, ne de insanlarin fikirlerine saldirida bulunmak, onun icin lutfen kimse kilicini cekip te ustume gelmesin.

Yamahanin yaptigi, motif serisinin pazarini oldurmemek icin bilincli sekilde bu enstrumanin bazi ozelliklerini, yeteneklerini kisitlamak. Eger motif xs in ekranini ve menulerini bu enstrumana da aynen koysalardi, o zaman fiyat farki haricinde kimsenin motif serisi almak icin bir motivasyonu olmazdi.

Konu sadece ekran buyuklugu degil, ekranin altindaki menu dugmeleri de gitmis. Tamam fantom g deki gibi kocaman ekran, mouse destegi vs. olsun demiyorum ama en azindan 320x240 ekran fena olmazdi...

kaanengin' Alıntı:
AhmetPesen' Alıntı:

Uzgunum ama ben bu bahaneyi yemedim :?

Pesinen sunu belirteyim, niyetim ne enstrumani kotulemek, ne de insanlarin fikirlerine saldirida bulunmak, onun icin lutfen kimse kilicini cekip te ustume gelmesin.

Yamahanin yaptigi, motif serisinin pazarini oldurmemek icin bilincli sekilde bu enstrumanin bazi ozelliklerini, yeteneklerini kisitlamak. Eger motif xs in ekranini ve menulerini bu enstrumana da aynen koysalardi, o zaman fiyat farki haricinde kimsenin motif serisi almak icin bir motivasyonu olmazdi.

Konu sadece ekran buyuklugu degil, ekranin altindaki menu dugmeleri de gitmis. Tamam fantom g deki gibi kocaman ekran, mouse destegi vs. olsun demiyorum ama en azindan 320x240 ekran fena olmazdi...

kaan sen yemezsen ben hiç yemem. :D
koymuşlar kocaman alete kıllicik ekranı sonra "yok tüketici böyle istiyormuş, arge söyle miş".
ayrıca isviçreli bilim adamlarının yaptığı çalışmalara göre kullanıcıların büyük bir bölümünün büyük,dokumatik,renkli ekranlardan hoşlandığı bir gerçektir.

Geri