[Eski] Yeni Yamaha S70XS

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ekranı ben de beğenmedim de, denemeden karar vermemek lazım aletin kullanılabilirliğini. XS daha prodüksiyona yönelik bir alet, sahnede seslerini kullanmaktan öte audio/midi sequencer'ı ve sampler'ı var, o yüzden arada en azından ekran farkı olması çok normal. Hoşuma gitmedi, ama denemeden kesin birşeyler söylemek istemiyorum ben.

XS anlamında bir sequencer/sampler yok. Başka bir olay var, aletin audio olarak ses çıkışını doğrudan wav olarak kaydediyor, örneğin piyanoyu açıp, S79/90XS'e mikrofon bağlayıp, kayıt tuşuna basıp çalıp söyleyip bunu kaydedebiliyorsun.

E bu hepsinde yapılmıyor mu zaten? Yani audio in bu işler için değil mi? Bi de esas konu bu değil, hani ekranın küçük olmasını seq. ve sample'a bağlıyoruz ya, hepsinde söz konusu değil mi bunlar? Sadece biri daha gelişmiş, ne farkı var? İş yapacak adam Korg İ3'te de yapıyor (Çelik'in eski albümleri hep öyledir :D dance kit falan).. Bence büyük erkanlı org herkesin ilk tercihidir..

Orçun neyden bahsettiğini anlamadım. Tabiyki herkes büyük -hatta dokunmatik- ekranı tercih eder ama her alette olmak zorunda, ya da olmazsa olmaz değil. Yamaha eğer buna XSteki ekranı koymayarak XS satışlarını engellemek istemiyorsa o da mantıklı. Ben aletteki esas tasarım problemi S90'daki gibi pitch bend/modulation wheel'i üste yukarı koymak yerine en sola koymaları. 76 tuşlu ama gene de uzun, çok fazla yerden kazanç sağlamıyor.

Evet ama ben pek alışkın değilim üstte pitch bande.. Yani hakim olamıyormuşum gibi geliyor, belki de beni düşündüklerinden öyle yaptılar.. :p

Abi anlatayım, sen demişsin ya;

Ekranı ben de beğenmedim de, denemeden karar vermemek lazım aletin kullanılabilirliğini. XS daha prodüksiyona yönelik bir alet, sahnede seslerini kullanmaktan öte audio/midi sequencer'ı ve sampler'ı var, o yüzden arada en azından ekran farkı olması çok normal. Hoşuma gitmedi, ama denemeden kesin birşeyler söylemek istemiyorum ben.

diye hani..

Ben de dedim ki o özellikler diğerlerinde de yok mu?

Ama sen bunun üzerine audio çıkışlarının doğrudan wav olarak kaydetmesinden bahsettin. Ben burayı anlamadım yani diğerleri wav kaydetmiyor mu? Onunla alakalıydı yani.

Abi o özellikler S70/90XS'te yok. Sadece işte çok basit bir audio out'tan (ya da hernerdense) bir çıkışı kaydetme var. Aletin üzerinde 196MB ram var, oraya kaydediyor, ve kaydettikten sonra da herhangi bir edit imkanı yok - gibi gözüküyor, en azından XS'teki kadar derinlemesine değildir.

Yani, bu wav kaydı mevzu diğerlerinin yapabildikleri şeylerden biriyken, S70/90XS'in kayıt anlamında yapabildiği tek şey bu. En azından öyle görünüyor yani.

Hmm anladım abi o zaman daha ziyade sahne aleti bu.. O farkları bilmiyordum.. O halde studio connections gibi bağlantılar da yoktur.. Hoş farklı amaçlara hizmetse konu normaldir.. Eyvallah.

Slm arkadaşlar, konuyla alakasız çok ama yamaha bir cihaz konuşulduğundan ve bu bölümün en üstteki başlığı olduğundan buraya yazayım yeni konu açmayayım dedim boşuna.

Yamaha bayilerinin sitelerine dün girdim bir bakayım dedim klavye fiyatları ne durumda. 2400 euroluk yamaha motif xs6, 3000 euro felan yazıyodu. Ya yanlış gördüm, ya çok sarhoştum, yada ortada garip bir olay var. Bileniniz varsa yazarsa sevirinim.

caraal3132' Alıntı:
Slm arkadaşlar, konuyla alakasız çok ama yamaha bir cihaz konuşulduğundan ve bu bölümün en üstteki başlığı olduğundan buraya yazayım yeni konu açmayayım dedim boşuna.

Yamaha bayilerinin sitelerine dün girdim bir bakayım dedim klavye fiyatları ne durumda. 2400 euroluk yamaha motif xs6, 3000 euro felan yazıyodu. Ya yanlış gördüm, ya çok sarhoştum, yada ortada garip bir olay var. Bileniniz varsa yazarsa sevirinim.

Yamaha'nın tüm ürünlerine zam geldi. Gördüğün fiyatlar doğru. Şu başlıkta konuşmuştu daha önce;
http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... c&start=30

Küçük ekran konusunda alet çıktıktan ve siz de dokunduktan sonra bana hak vereceksiniz. O küçük ekranın getirdiği bir çok yenilik var. En iyisi mi çıkmasını bekleyelim ;)

ac2ronay' Alıntı:
kaan sen yemezsen ben hiç yemem. :D
koymuşlar kocaman alete kıllicik ekranı sonra "yok tüketici böyle istiyormuş, arge söyle miş".
ayrıca isviçreli bilim adamlarının yaptığı çalışmalara göre kullanıcıların büyük bir bölümünün büyük,dokumatik,renkli ekranlardan hoşlandığı bir gerçektir.

Oooo kimleri goruyoruz :)

Enstrumani kullanmadan cok fazla yorum yapmanin anlami yok buna katiliyorum ama, Kurzweil sadece 3-5 kisilik bir ekiple PC3 u gelistirebildiyse, yamaha nin degil dokunmatik ekran, hologram, projektor falan koyabilmesi gerekirdi...

Bu islerin nasil oldugunu bilirim diye cok bilmislik taslamak istemiyorum ama ben de muhendisim, cok buyuk olcekli olmasa da ar-ge sureclerinde bulunmuslugum var. Bu tercih bariz bir sekilde pazarlamaya yonelik bir tercihtir.

Umarim enstruman gercekten kullanim kolayligi yonunden iyidir, ben bu enstrumani alacagimi dusunmuyorum ama bircok muzisyen icin iyi bir secim olabilir.

Bu arada Tugan sana kesinlikle katiliyorum, pitchbend tusunu sol tarafa koymalari bence de cok sacma. 20 cm den fazla boyuttan tasarruf edebilirlerdi eger tuslarin uzerine gelseydi, iste o zaman 76 tus almak daha anlamli olurdu.

NOT: Bu arada Ali TUS sonucu geldi degil mi?

Cihank' Alıntı:
caraal3132' Alıntı:

Yamaha'nın tüm ürünlerine zam geldi. Gördüğün fiyatlar doğru. Şu başlıkta konuşmuştu daha önce;
http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... c&start=30

Evet haklısın abi, uzun süredir bazı başlıkları vakit bulup okuyamadığımdan görmemişim o alanı. Teşekkürler uyarın için.

yamaha s70-90xs i çıkardıysa üç vakte kadar mo6 nın devamı olacak xs in minik kardeşi MX6 yıda (bu ismi ben taktım.kulağa çok tatlı geliyor :) ) çıkarması yakındır.

1-2 sene sonra da xs in abisi çıkar, xs te ele ayağa düşer. :idea:

(ne senaryo yazdım be.yakında oscara ""en iyi pianist" olmasada "en iyi senarist" olarak aday gösterilebilirim) :lol:

kaan sorduğun için çok sağol. :wink:
ama bu TUS malesef beklediğim netlere ulaşamadım.
bi dahakine şansımızı deneyecez artık.

Ali,
Bence mx6 nin cikmasi pek yakin gelecekte olmaz, cunku bildigim kadariyla MO6 cok iyi satiyor (Bu konuda Ahmet Pesen en azindan Turkiye pazarindaki durumla ilgili bizi bilgilendirebilir). MO6 nin satislari dusmeye basladiginda yeni modeli cikartirlar.

Bu arada artik bu ust modellere dandik tuse koyup yeni model yapma mantigini cikartanlari dovmek istiyorum. Ya koyun su MO6 ya, Juno G ye, X50 ye adam gibi tuse, biz de amator muzisyenler olarak keyifle calacak enstrumanlara sahip olalim, bir tuse icin en ust modeli almak zorunda kalmayalim.

Not: Kim ilk seferinde kazanmis TUS :roll: Sen simdi zorunlu hizmette misin?
Not2: Resul bu saatten sonra biraz zor Oasys sahibi olur, ben bu model uretimden kalkti diye biliyorum.

Şimdiye kadar Juno-G de, X-50 de kullandım, halen MO-6 sahibiyim. Gerek tuşe, gerek sesler, gerek kasa durumunda MO-6 her iki rakibinin de kat kat önündedir. Bana kalırsa bir sıralama yapmak gerekirse MO-6>Juno-G>X-50 demek doğru olur.

kaan,
haklısın arkadaşım,mo6 türkiye'yi bilmem ama özellikle yurt dışında çok satıyor.çünkü bir homeuser için biçilmiş kaftan.ama bu düzenin değişmesi lazım.çünkü cihazlar çok yavaş ilerliyor ve teknolojiyi oldukça geriden takip ediyorlar.

mesela benim 5 yıl önce aldığım son model desktop bilgisayarım evde üstüne dantel konulup ,süs olarak bir kenara atılmışken,5 yıl önce çıkan bir synth hala güncel sayılıyor.neden :?:

tamam ben üretici değilim, klavye tasarlamaktanda anlamam.arge dende çakmam.
ama en azından günümüz hızlı teknolojisini birazcıkta olsa çıkarılacak yeni ürünlere monte etmek bu kadr mı zor :?:

kendi hayal dünyamdaki cihazı şuan anlatırsam ifade etmek istediklerim daha anlaşılır olacak.ama eminim bazı arkadaşlar "sen uçmuşsun be birader" diyecek içlerinden.

not:kaan, evet şuan zorunlu hizmetteyim.hem de kars kağızman da.bir köy sağlık ocağında çalışıyorum.köye gidip geliyoruz arasıra.
istanbul u özlüyorum,taxsim i özlüyorum,tünel i özlüyorum; starbaksı, börgırkingi, ortaköy kumpircilerini açıkcası herşeyi...klavyemi de özlüyordum çok şükür geçende kargoyla kağızman a getirttim.
içimdeki istanbul hasretini bi ben bilirim, birde oasys i bile olmayan küçük resul... :cry:

Geri