Popüler müzik miksinin temel kurallarıyla ilgili eğitim materyali konusunda bu işe yeni başlayanlardan talep var, biliyorum.
Şu anda ciddi bir eğitim CD/DVD/Video paketi hazırlamak için zamanım yok ama, belki şöyle bir yardımda bulunabilirim:
Elinde mikslenmeye hazır ve diğer forum kullanıcılarıyla paylaşılmasında bir sakınca bulunmayan projesi olan varsa, bana şu sayfayı kullanarak proje gönderilebilir:
http://dropbox.yousendit.com/ilterKalkanci488189
Kurallar:
Buyrun, ilgilenirseniz, ya da soracağınız soru olursa sorun.
Güvenlikle ilgili not.
İşlenmiş dosyaları ya da sonuçta ortaya çıkan materyali, e-mail adresinize gelen güvenli bir web linkini kullanarak indirebileceksiniz. Dosyaları alması gerekenler aldıktan/indirdikten sonra tüm dosyalar server'dan silinecek. Benim tarafımda "tracking" mümkün olduğu için indirilme sayısı gibi bilgiler sadece önceden belirlenen kişilerle sınırlı tutulacak.
Tabii bu kişiler sonradan bu dosyalarla ne yapar, onu bilemem, çünkü bu kontrol edebileceğim bir şey değil. Bu konuda birbirinize güvenmek zorundasınız.
Şu anda ciddi bir eğitim CD/DVD/Video paketi hazırlamak için zamanım yok ama, belki şöyle bir yardımda bulunabilirim:
Elinde mikslenmeye hazır ve diğer forum kullanıcılarıyla paylaşılmasında bir sakınca bulunmayan projesi olan varsa, bana şu sayfayı kullanarak proje gönderilebilir:
http://dropbox.yousendit.com/ilterKalkanci488189
Kurallar:
- Projeler herhangi bir Cubase/Nuendo sürümüyle yapılmış olacak - eski `Cubase VST` sürümleri hariç
- Projedeki tüm kanallar ses kanalı olmak durumunda, çünkü sizde olan plugin/enstrüman bende olmayabilir/olmayacaktır. Özel bir efekt/ses ihtiyacınız varsa, onu da düşündüğünüz şekliyle (editlenmiş/export-import/mixdown edilmiş) ses dosyası olarak projenin içinde bulundurmanız gerekir
- Gönderilen müziğin toplam süresi 45 saniyeden kısa, 4 dakikadan uzun olmamalı
- Projede 8'den az, 40-48'den fazla kanal olmamalı - unutmayın, maksat "temel" kavramlara göz atmak, Grammy seviyesi miks öğrenmek ya da öğretmek değil
- Ses/proje dosyaları ya da dosyaları içeren klasör/klasörler, yukarıdaki adrese yüklenmeden önce zip formatına sıkıştırılmalı. Ayrıca sistemin işleyişi nedeniyle yüklenecek dosya başına 2GB dosya boyutu sınırı var
- Parça/müziğin tüm hakları size ait, yalnızca ses kayıtlarının tarafımca bilgisayarıma kaydedilmesine, işlenmesine ve ardından da işlenmiş dosyaların önceden belirlenen diğer forum kullanıcılarıyla paylaşılmasına izin veriyor olmalısınız
- Bu konudaki haberleşme bu başlıktan yürütülecek. E-mail bilginizi açıktan iletmek ve dolayısıyla spam mail almak istemezseniz özel mesaj yollayabilirsiniz. Onun haricinde MSN meMSN yok
- Kurallarda değişiklik ya da ekleme/çıkartma olursa bu başlıktan takip etmek de sizin yükümlülüğünüzde - kurallarda sık olmasa da değişiklik olabilir
- Projeyi göndermeden önce bu kural listesini kopyalayıp, bu kuralları kabul ederek müziğinizi/dosyalarınızı bana gönderdiğinizi belirten bir özel mesaj atmanız şart
Buyrun, ilgilenirseniz, ya da soracağınız soru olursa sorun.
Güvenlikle ilgili not.
İşlenmiş dosyaları ya da sonuçta ortaya çıkan materyali, e-mail adresinize gelen güvenli bir web linkini kullanarak indirebileceksiniz. Dosyaları alması gerekenler aldıktan/indirdikten sonra tüm dosyalar server'dan silinecek. Benim tarafımda "tracking" mümkün olduğu için indirilme sayısı gibi bilgiler sadece önceden belirlenen kişilerle sınırlı tutulacak.
Tabii bu kişiler sonradan bu dosyalarla ne yapar, onu bilemem, çünkü bu kontrol edebileceğim bir şey değil. Bu konuda birbirinize güvenmek zorundasınız.