[Eski] Açık ilan: İlter Kalkancı'dan Cubase eğitim videoları

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İlter

Stüdyo Kurdu
Yönetici
Popüler müzik miksinin temel kurallarıyla ilgili eğitim materyali konusunda bu işe yeni başlayanlardan talep var, biliyorum.
Şu anda ciddi bir eğitim CD/DVD/Video paketi hazırlamak için zamanım yok ama, belki şöyle bir yardımda bulunabilirim:

Elinde mikslenmeye hazır ve diğer forum kullanıcılarıyla paylaşılmasında bir sakınca bulunmayan projesi olan varsa, bana şu sayfayı kullanarak proje gönderilebilir:

http://dropbox.yousendit.com/ilterKalkanci488189

Kurallar:
  • Projeler herhangi bir Cubase/Nuendo sürümüyle yapılmış olacak - eski `Cubase VST` sürümleri hariç
  • Projedeki tüm kanallar ses kanalı olmak durumunda, çünkü sizde olan plugin/enstrüman bende olmayabilir/olmayacaktır. Özel bir efekt/ses ihtiyacınız varsa, onu da düşündüğünüz şekliyle (editlenmiş/export-import/mixdown edilmiş) ses dosyası olarak projenin içinde bulundurmanız gerekir
  • Gönderilen müziğin toplam süresi 45 saniyeden kısa, 4 dakikadan uzun olmamalı
  • Projede 8'den az, 40-48'den fazla kanal olmamalı - unutmayın, maksat "temel" kavramlara göz atmak, Grammy seviyesi miks öğrenmek ya da öğretmek değil
  • Ses/proje dosyaları ya da dosyaları içeren klasör/klasörler, yukarıdaki adrese yüklenmeden önce zip formatına sıkıştırılmalı. Ayrıca sistemin işleyişi nedeniyle yüklenecek dosya başına 2GB dosya boyutu sınırı var
  • Parça/müziğin tüm hakları size ait, yalnızca ses kayıtlarının tarafımca bilgisayarıma kaydedilmesine, işlenmesine ve ardından da işlenmiş dosyaların önceden belirlenen diğer forum kullanıcılarıyla paylaşılmasına izin veriyor olmalısınız
  • Bu konudaki haberleşme bu başlıktan yürütülecek. E-mail bilginizi açıktan iletmek ve dolayısıyla spam mail almak istemezseniz özel mesaj yollayabilirsiniz. Onun haricinde MSN meMSN yok
  • Kurallarda değişiklik ya da ekleme/çıkartma olursa bu başlıktan takip etmek de sizin yükümlülüğünüzde - kurallarda sık olmasa da değişiklik olabilir
  • Projeyi göndermeden önce bu kural listesini kopyalayıp, bu kuralları kabul ederek müziğinizi/dosyalarınızı bana gönderdiğinizi belirten bir özel mesaj atmanız şart

Buyrun, ilgilenirseniz, ya da soracağınız soru olursa sorun.

Güvenlikle ilgili not.
İşlenmiş dosyaları ya da sonuçta ortaya çıkan materyali, e-mail adresinize gelen güvenli bir web linkini kullanarak indirebileceksiniz. Dosyaları alması gerekenler aldıktan/indirdikten sonra tüm dosyalar server'dan silinecek. Benim tarafımda "tracking" mümkün olduğu için indirilme sayısı gibi bilgiler sadece önceden belirlenen kişilerle sınırlı tutulacak.
Tabii bu kişiler sonradan bu dosyalarla ne yapar, onu bilemem, çünkü bu kontrol edebileceğim bir şey değil. Bu konuda birbirinize güvenmek zorundasınız.

Ne kadar harika/şahane bir fikir olduğunu göreceğiz :)

Hazır müziğini ya da yakın geleceğin en büyük piyasa hitini ortaya açmak istemeyenler, başkalarıyla ortak çalışma yaparak ortaya basit ve yeni bir kayıt/proje çıkartmayı da tercih edebilir.

Benim için neyi mikslediğim önemli değil.
Müzikte/projede bilindik, genelde çok kullanılan, ve farklı enstrümanlar/sesler olsun yeter.

Tekrar düşündüm de, bu işin kapsamını genişletmek benim açımdan sorun değil...

Ek kural/koşul:

• Cubase/Nuendo kullanmayanlar, gönderecekleri tüm kanallara ait sesleri (wave/aiff/flac) aynı yerden/noktadan başlatarak export etmek, ve dosyaları uygun şekilde -enstrümanlara göre- adlandırmak kaydıyla gönderebilir. Projenizin BPM bilgisini de iletmeniz benim işimi kolaylaştırır
Zaten mikste yaptığım EQ/kompressör değişikliklerini buraya yazacağım için, diğer sequencer kullanıcıları da bu egzersizden yararlanabilir.
Tabii Cubase 4, 5, ve Nuendo 4 kullanıcıları, ek olarak yapılmış miksin proje dosyasını da alacak (.cpr/.npr), orası ayrı.

Bu arada bu miksi hazır Cubase/Nuendo pluginleri ya da çok gerekliyse diğer ücretsiz pluginleri kullanarak yapacağım, ki herkesin işine yarasın bu meret.

Şahane bir düşünce. Waves'in setinden daha faydalı olacağı kesin.

Abi, Bit ve Sample Rate değeri olarak bir şartın yok mu?

Öyle yapayım :)

Aslında sırf bu iş için tüm hakları bana ait olan kayıtlar alsam daha iyi de, o da ayrı zaman ayırmamı gerektiriyor.
VSTi açıp "nasıl akustik davul miksi yapılır"ı göstermek de istemiyorum... ama insanlar bunun çok daha azına razı gibi.

konu başlığını görünce dedim tamam benim aradığım şey, hatta geçen gün foruma sorduğum hatta ilter senin cevaba epey bi katkın olduğu ve görünüşe bakılırsa katkının devam edeceği bir konu..sonuç olarak böyle bir dosya paylaşımı söz konusu oldu mu forumda paylaşılabilecek?

Olmadı, olacağa da benzemiyor.

Herhalde insanlarda paylaşmaya uygun proje ya da kayıtlar yok. Kayıtları ve projeyi de ben hazırlamadıkça kimseden ses çıkmayacak herhalde.
Bu da her şey bende bitiyor, her şeyi benim yapmam gerekiyor demektir... eh o da epey zaman alan bir iş...

İlgilenen olursa zaten, önce bu başlığa mesaj yazmalı, bana özel mesaj değil. Ki her basamak şeffaf ve heyecanlı olsun.

açıkçası ben daha öncede bahsettiğim gibi bu konularda yeniyim...öğrenmeye çalışıyorum...deli gibi bütün forumu geziyorum ekstra bişiler öğreneyim şunu da bulayım şunu da öğreneyim bu nasıl oluyor falan felan diye...ama eğer yardımcı olabileceğim bişey varsa bu konuda söylemen yeterli...

yigit_sertac, bu başlıkta herkese söylediğimden ayrı olarak sana özel olarak söyleyebileceğim bir şey yok.
Eğer yukarıdaki kriterlere uyan bir durum/proje/mikslenecek bir şey varsa elinde gönder, yapalım.

Gönderiyorum İlter abi. :)

Biraz uzun sürecek upload işlemi gibi.İnternet hızım pek yavaş ama azimle deniyorum. :)

Tamamdır. Ben de azimle bekliyorum.

Eğer dosyalar çok büyükse, internet bağlantında kesilmeler varsa, ya da herhangi bir nedenle yüklemeye ara vermen gerekirse; sistemde kirlilik yaratmayan küçük bir yazılım var, onu kurabilirsin.

http://www.yousendit.com/cms/standalone-app
(Soldaki menüde "YouSendIt Express" tuşuna basarak Download linkine ulaşabilir, ya da aşağıya astığım doğrudan indirme linklerini kullanabilirsin)

Ben de sadece 1-2 kere kullanacağım bir şey için yazılım kurmayı hiç sevmem ama, birilerine ücretsiz hesabını kullanarak 100 MB'a kadar dosya göndermen gerekirse ilerde, bu yazılımı kullanıyor bulabilirsin kendini.

Doğrudan indirmek için linkler:
Windows:
http://static.yousendit.com/plugins/You ... p2_3_2.exe (sağ tıkla, bilgisayarına kaydet)
Mac:
http://static.yousendit.com/plugins/You ... p2_3_3.zip (aynen)

%51'i tamam abi.240 MB bir şey hepsi.

Gönderdikten sonra sana özel mesajla kurallarını kabul ediyorum mesajı atarım.

:)

Tamam.

Fakat Allah cezanı vermesin senin. :) Ne tip müzik yaptığını hatırlamak için soundclick'teki sayfana gidip "Baaa"yı dinledim. :mrgreen: Komik olm. haha. Süper.

Neyse hadi... bekliyorum ben dosyayı... bakalım ne gelecek... horoz falan ötecek.

ilterocktive' Alıntı:
Tamam.

Fakat Allah cezanı vermesin senin. :) Ne tip müzik yaptığını hatırlamak için soundclick'teki sayfana gidip "Baaa"yı dinledim. :mrgreen: Komik olm. haha. Süper.

Neyse hadi... bekliyorum ben dosyayı... bakalım ne gelecek... horoz falan ötecek.

Ahanda geldi.Ben de o parçayı yollamıştım abi. :D :D :D

Kendi miksimi beğenmediğimden onu seçtiydim,hemen de gidip bulmuşsun. :twisted:

Özel mesajla kuralları kabul ettiğime dair bir şeyler yazayım mı abi? :twisted:

Hmmmm bu biraz fırsatçılık gibi olacak ancak; :D albüme girecek bir parça bu manada kullanılabilir mi ? ( İsim hakkını vermek kaydıyla )

Bu arada bir sorun,eksiklik filan olursa,ya da yanlış şekilde filan gönderdiysem uyarıver abi beni. :D

Tekrar gönderirim,hazır bekliyorum. :twisted:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri