[Eski] Açık ilan: İlter Kalkancı'dan Cubase eğitim videoları

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
onemusic, teşekkürler.
Bu bilgileri şu an için vermen şart değildi, ama ileride bunları yazman diğerleri için yararlı olabileceği için o işten kurtulmuşsun :) İleride bu mesajını gösteririz, ekipman ve kayıt bilgisi detayı gerektiğinde.

Ben daha çok, bana ulaşan 3 proje haricinde yeni proje göndermek isteyenlerden öyle bir ricada bulunmuştum.

Bu arada ne olup bitiyor, güncel haber vereyim dedim... dün bir ara mikslerden ilkini yaptım, sizlerle paylaşacağım format üzerinde düşünüyorum.

Bir video yapma düşüncem de var, ama o teknik kurnazlık ve yapım için ek zaman isteyen bir iş.

Onun (yani şayet olursa, videonun) haricinde...
- Siz ne tip dosyalar almak, görmek ve dinlemek istersiniz?
Mikslenmiş (export edilmiş) kanalları 16bit wave olarak, orijinal kayıtları da mp3 olarak alsanız, ve web üzerinde bir yerden de (muhtemelen bu forumdan) mikslenmiş seslere nasıl ulaştığımı anlatsam, sizin için yeterli olur mu?

Siz de kendi fikrinizi yazın ki, herkesin işine yarayacak ortak bir formatta anlaşalım.

Buyrunuz.

Aslında benim kafamda şöyle canlanmıştı olay:

Abi sen miksi yapıp export edersin. Biz de güzel güzel dinleyip İlter Abi ne yapmış acaba deriz.

Sen de her kanal için yapılan işlemleri yazarsın. Gerekirse birkaç küçük resim vs..

Bir download sitesinden(buradaki FTP olmaz mı?) de bizim yolladığımız kanalları herkes indirip, kendi mix platformunda senin dediklerini veya kendi bildiklerini uygulayabilir.

Doğru aslında Yiğit.
Yani her kanalı ayrı ayrı export etmeye gerek yok, zaten miksin son hali dinlendiğinde ve yaptığım işlemeyi ben detaylı bir şekilde anlattığımda insanlar yeterince ipucu alır gibi.
Ben susayım tabii... siz karar verin. :)

Açıkçası heyecanla beklediğim bir konu. Bu konuda yazılmış çok kitap var ve elimden geldiğince bulup okumaya çalışıyorum ama örnek ürezinde gösterilmiş bir "dersin" değeri pahabiçilemez. Heyacanla bekliyorum ilerdeki gelişmeler.

Emeği geçenlere teşekkürler...

Doğrudur aristo ben hala sx3 kullandığım için her sürüm bana sx şeklinde gidiyor :D ( kullanma da derken 3 senedir açıp bir şey yapmadım :D)

İlter Abey,

Bilgi isteyince bizim kitarcıda yanımdayken yazayım dedim hepsini. Yoksa benim için çok acılı olacaktı tek tek hepsi için ara yaz vb... Ek olarak o kadar ekipman bulup kullanmamıza rağmen mix olmadan hala hacimli sesler duyamıyorum. O yüzden bu konu beni çok ilgilendiriyor.

Paylaşıma gelince; bence ilk hali ile mix li halini yanyana foruma koy derim. ( Hatta iğneli bir konu bile olabilir ) mp3 vb...

Nedenine gelince ileride de örnek olarak verebileceğimiz. Kafamıza bişe takıldığında okuyabileceğimiz şeyler olsun. Hani unutuyoruz vokalda bilmemne ayarı vb...

Video cidden zor iş; Ama bana soracak olursan ekran çıktıları çok faydalı olur. Özellikle vokal e verlen '' EQ '' Reverb etc...

Birine sıkışıklık anında sorsan söylemez. İşin mali kısmını ise zaten herkes biliyor. Zaten bu ders niteliğinde yaptığın / öğrettiğin şeyin bence hatırı çok büyük. Tekrar buradan bir kez daha teşekkür ederim...

Sevgiler, Saygılar

Güncelleme...

"Video da olsun" deyu şeklinde bir kayıt aldım, 40 dakika sürdü eşek. Güya gereksiz detay vermeyecektim videoda... o kısmı açıklamalara bırakacaktım. Fakat olmuyor ki meret, konuş babam konuş... "onu neden yaptım, bunu neden yaptım" derken oldu bir kallâvî video. :shock: :)

Bilmiyorum bakalım, kesip-biçmeyle olacak mı, yoksa 10-15 dakikaya sığan yeni bir video kayıt mı alacağım... yarın belli olur.

Bu arada anlatım metni az-çok hazır, ses örnekleriyle beraber asacağım 1-2 gün içinde mereti. Ki, 2. ve 3. parçalara geçeyim, kurtulayım :)

Kusura bakmayınız.
(Ne illet şeymiş bu, miksi anlatarak video yapmak... miksin aslını yapmak daha kolay vallahi)
:)

İlter abi, eğer kullandığın kaydedici program videoyu AVI formatında verdiyse, WinRar ile (en iyi sıkıştırma seçeneğiyle, rar formatında) çok iyi sıkışabiliyor. Çok iyiden kastım, çok çok iyi :)

Yeni gördüm bu başlığı, merakla bekliyorum. Benim elimde de yeni bişeyler olursa mikslemeden buraya yollarım uygun bi zamanda tabi.

Ilter abi, 40 dakika olsun ne olacak ki? Yer sorunsa ben upload edecek bir yer ayarlarim kendi serverimda, veya muziktekte yer varsa (Mahcem patrona bir sormak gerek) onun icin bir yer acariz falan? Sonucta 40 dakika bos konusmamissindir, bos konustuysan da eminim eglencelidir heheh herkes faydalanir bence. :)

Alparslan, Batuhan,

Video'nun boyutu değil sorun olan. Zaten kendi server'ım var. YouTube ve Vimeo'yu bu tip bir video için de kullanmayı düşünmüyorum. Ya JW player, ya da FlowPlayer'ı kullanarak, kendi sayfam ve server'ım üzerinden .flv ya da .m4v olarak yayınlanacak, muhtemelen.

Benim plânım, daha çok neyi neden yaptığımı metin + screenshot + ses örnekleri şeklinde aktarmak, videoda ise özet geçip, işin benim penceremden doğal akışını biraz olsun aktarabilmek.

Tabii videoya girişince, "özet" kısmı "hobarey" şeklinde pencereden uçuyor, farkına bile varamadan.

Bence video olacaksa ya tüm detayları adam gibi aktarmalı, ya da sadece metinle anlatılması güç olan yerleri özetlemeli.
Uzun olanı en az 90 dakika tutar. Hızlıca ve basitçe yapılmış miksin aslı 3 saat tuttu, Osman Çiğil'in parçasında. Deneme-tartma aşamalarını kestik diyelim, yine de en az 90 dakika alır o hali.

İleride işin temeline inen videolar, hatta DVD şeklinde bir ürün yapılabilir, ama o ciddi zaman gerektiren bir iş... şu anki amacı aşar yani. Zira öyle bir üründe, örneğin bas gitarın hangi frekansını ne nedenle ve neye dayanarak arttırdığımı/kestiğimi, işin teorisini de es geçmeden anlatmak isterim.

Yine de bu son kararım değil tabii. Göreceğiz bugün yarın.
Ama açıklamaları ve screenshot'ları ya bugün ya da yarın asacağım.

Bu arada ne yazık ki Müziktek'in bazı kod kısıtlamaları yüzünden, tam anlatım muhtemelen kendi blog'um üzerinden olacak. Eklenecek kalabalık bir imaj ve ses örneği durumu var. Sayfa düzeni kontrolüm altında olduğu zaman çoğu şeyi anlatması daha kolay. Ses örneğini doğrudan sayfaya ekleyemiyor olmak da ayrı bir dezavantaj, bu forumda.

Tabii tartışmalar ve düşünceler Müziktek'ten devam edecek.

Helecanlandım İlter ağabey! :lol: :lol: :lol:

Çok büyük bir şey yapıyorsun vallahi,boyutlarını kestiremesem de baya büyük. :D

3 (2 de olabilir) sanırım,gazladım başlığı 1 numara benim. :twisted:

Ben de öyle sandım,millet ne kaçırdığının farkında değil. :lol:

firestorm' Alıntı:
Kaç proje yollandı? Hayret ya, ben millet sıraya girer kavga çıkar sanıyordum... :roll:
3 proje aldım.
Ben bu kadar çıkmasına bile şaşırdım firestorm.
Herkes elindeki müziği bu şekilde paylaşmayı tercih etmeyebilir.

Haydi Bismillah...

Üç bölümden oluşan videoların ilk ikisini (evet, "videoları" dedim :)) farklı sıkıştırma oranlarında deneyerek yükledim.

Lütfen bir bakın, aksaklık varsa 3.sünü yüklemeden önce düzelteyim.

Şu an sadece Osman'ın parçasının videosu var.
O videoyu da üçe böldüm.

1.si 5 dakika, 2.si 15 dakika civarında. 3.sü ne kadar bilmiyorum, muhtemelen en uzunu o olacak.

1. videoda mikse hazırlık aşamalarını anlatıyorum, mikse yönelik bir numara yok. Parçayı dinletiyorum, mikseri nasıl ayarladım vesaire, onları anlatıyorum.
2. videoda davul ve basın başlangıç ayarlarını gösteriyorum.

Video 1'in sayfası burada. (FLV/Flash Video + iPod Video + mp3)
Video 2 sayfası da şurada. (FLV/Flash Video + iPod Video + mp3)

3. videoda da gitarların miksi, ve daha sonra da miksin geneline yönelik bir bakış var.
3. videoyu da bugün-yarın asarım.

Anlatımları da en geç bu haftasonu yapmış olurum.

Şimdilik bu ilk videolara gözatıp, bir aksaklık gözünüze çarparsa lütfen buradan haber verin.

Bu arada şu tuşa basarak, videoyu tam ekran yapabilirsiniz.
tamekranyap.png

Browser alanına sığmadı meret. :)

Not: İleri-geri sarma konusunu fena karıştırmışım, 3 dakikalık basamaklar halinde atlıyor :roll: :D
Durdurup çaldırma yaparsanız sorun değil de, geri sararsanız 2-3 dakika geri atlarsınız.
Onu düzelteceğim tabii asıl videolarda. Bunlar test amaçlı.

Super yahu vallahi :D Ilk bolumu izledim, cok cok guzel. +rep :mrgreen: Emege saygi. Bunun crack'li versiyonlarini yayalim :p

Cok guzel, basa veya sona saramadigim icin pur dikkat dinledim :)

Kendi kayitlarimi bir bitirebilsem, ben de yollamak istiyorum.

Ayni seyi ben soyleyecektim. Hii mii neredeyse hic yok :D Sert mizactan eser yok ayrica, demek ki yazi ile gercekten bir seyler aktarilamiyormus. :) "doverim, hepinizi doverim ulenn" sesi bekliyordum ben.

valla sabırsızlıkla bekliyordum. İlter abi bende arkadaşlara katılıyorum. Ses tonun ve anlatım tarzın çok güzel. Emeğine ve bilgine sağlık. 3. videoyu bekliyorum heyecanla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri