Performans yerlerde

Volterra Kernel denen meretleri hesaplaması epey ağır, convolutiondan beter. Ben P4 3.0 üzerinde 4-5 efekt kullanabiliyorum, üstelik yüksek gecikmeyle. Yani ciddi bir miks için quad core'la başlamak lazım, 8 çekirdek tercih sebebi :shock:
Ama eq'ları çok hoşuma gitti, pre'leri de bütün kanallara uygulayınca toplamda daha iyi bir miks elde edildiğini söylüyorlar, deneyeceğim bir ara. 'Mix it like a record'u izlediyseniz Charles Dye tümüyle dijital miks yaparken bazı analog kanal benzetim pluginleri kullanıyordu, bu iş için mesela Nebula birebir.
Birkaç tane Behringer tube pre sample'ı var, gayet hoş ve analog tube saturation verebiliyor.
Tape'ler henüz çok iyi değil, Vintage Warmer hala bana daha iyi geliyor. Ama send efekt olarak kullanılırsa hoş tınılar ekleyebiliyor.
Avalon 747 compressor programı da var, orijinalini bilmiyorum ama bu çaktırmadan, compression'u sezdirmeden sesi gayet güzel toparlıyor.
Reverbler gerçekten çok doğal, mikste hiç farkedilmeden ekstra derinlik sağlayabiliyorlar ki bana göre çok iyi bir şey bu.
İşin iyi tarafı adamlar library'yi genişletiyorlar sürekli, ufukta bir sürü yeni alet var.