[Eski] Bu sefer external HDD problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ben kaldırıp atarım onu hoca. Olmaz bu iş... NTFS diskleri ile de artık bir PC ve network üzerinden iletişim kurarım.

M.

Butun diskleri HFS+ tutup, MacDrive ile Windows tarafinda cozmek daha uygun olacak gibi duruyor. Su anda etrafimda Windows bilgisayar yok gibi birsey. Ama onceden 1 GB NTFS partitionim vardi. Geri kalan HDD HFS+ idi. Herhangi birinden bir dosya almam gerektiginde, 1 GB dan kucuk ise buraya, degil ise bu 1 GB bolumde her daim tuttugum MacDrive programini arkadasin bilgisayara yukleyip, o sekilde aliyordum. Tabi pek uygun bir cozum olmayabiliyor. Herkesin bilgisayarina yukleme sansimiz yok. Zaten OS X in NTFS ile alip veremedigi yazma sorunu zaten. Dosya okumada problem yok.

Denedim her seyi bir ise yaramadi. Neyse ki Vatan Bilgisayar fatura filan istemiyormus. Goturecegim, bakalim degistirirlerse ne ala.

Ayrica Windows kismi gozukmuyor su anda :D Cok degisik oldu :D

Ne masaustunde gozukuyor ne de acilista. PRAM'i resetledim yine olmadi. Fakat partitionlu sekilde gozukuyor Macintosh HD. Anlamadim gitti valla.

MacFuse free olmasindan dolayi kullaniyorum
Bana genelde projeler Win disk leri seklinde geliyor o yuzden sistemde olmasi gerek

NTFS icin daha iyisi de var Paragon
http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/
kesinlikle tavsiye ederim

Sevgili Tunc_Akin in sorunu soyle olmus olabilir

Sadece MacFuse yukluyse
-MacFuse ve NTFS-3G ikisinide kurmak gerkiyor
Sistemde ve dosyalarda Türkce karekterler kullanilmissa

ama bu eksiklikler diski bozarmi emin degilim.

Caci selamlar,

Zaten MacFuse yüklemek için ntfs 3g (veya tam tersi) yüklemek gerekiyor. Yani sadece Mac Fuse yüklü değil. External diskin adı Broken HD. (zaten adında iş yokmuş yahu hehe)

İçerisinde tabii türkçe karakter olan dosyalar mevcut bolcana.

Disk utility veya macdrive dışında format atılabilecek bir yer geliyor mu aklınıza? Benim konsol (windows) üzerinden atmak geldi ama işe yarar mı acaba bilemiyorum. Yukarıda dediğim gibi bir arkadaşım vatan bilgisayar'a götürdüğünde değiştirmişler.

Onlarında ne gibi bir prosedür uyguladığını merak ediyorum. Yani sonuçta içinde ölümcül olmasada, kişisel fotoğraflarım, projelerim..vs. var. O yüzden her halükarda çalışır veya çalışmaz format atmak istiyorum...

Caci tesekkur ederim. Problem cozuldu :D Hic aklima gelmemisti bu olay. Tekrardan tesekkur ederim. Formatladim, simdilik problemsiz calisiyor.

Evet 4 gun dayandiktan sonra bugun yine patladi :) Format bir yere kadar demek ki. Yine format atip icine bir sey atmadan bekleyecegim. Bozuldugu zamanda Vatan Bilgisayar'a goturecegim, umarim degistirirler.

Mac de NTFS drive lara dosya yüklemek için NTFS format codec yükleyen saçma programlar yüzünden benim 3 harddiscim birden gitti. geçmiş olsun ağır badsectorler var demektir bu.. formatlasan bile veri aktarımında delirtecek olay bu maalesef..

Bende hem Mac'e, hemde home PC me, birbirlerini görmeleri için macfuse ve macdrive vs gibi programlar yüklemiştim. WD 320 siyah olan External Harddisc'im, nasıl olduğunu anlayamadığım şekilde kilitlendi...
Mac ısrarla format atmadı, PC de format attım..
Sonra bu zımbırtıları sildim, sorun çözüldü. Ama external'i PC ye bağlamadım, sadece Mac'i yedeklemede kullanıyorum.
Sanıyorum WD 320 lerde böyle bir sorun var... USB li olanlarda en azından.. Başka bir arkadaşımda da patladı, yeni olmasına rağmen (bir aylık filandı) o sadece PC de kullanıyordu..

Özgür Abi,

Vatanda değiştirdiler direkt olarak. Faturam filan yoktu. Hatta mavi olan versiyonunu verdiler. Daha pahallıymış. Şimdi sadece NTFS olarak formatladım, insanlardan bir şeyler almak için kullanıyorum.

Seagate 1 tb aldım. Bir de bunu deneyeceğim. Umarım bir daha böyle bir şey ile karşılaşmam. Neyim var neyim yok bunun içinde şu anda. Laptop'a kopyaladım bir de.

Gıcık bir şey. SSD'ler ucuzlasada onlardan alsak.

Geri