[Eski] CUBASE 5 i olanlar yardim lutfen

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

definder

Yeni üye
cubase aciyorum ....new project > empty > ok hersey yolunda ses kartimi taniyor ses alabiliyorum
ama...tekrar cubase kapatip aciyorum.... new project > empty degilde electro yada pop seceneklerini sectigimde ses yok ses kartini tanimiyor

yardim edecek arkadas varsa cok memnun olurum cevaplarinizi bekliyorum

hadi pro agbilerim bana bi yardim

definder' Alıntı:
cubase aciyorum ....new project > empty > ok hersey yolunda ses kartimi taniyor ses alabiliyorum
ama...tekrar cubase kapatip aciyorum.... new project > empty degilde electro yada pop seceneklerini sectigimde ses yok ses kartini tanimiyor

Ses kartını görmediğinden dolayı oluyor...
Busser larını Ayarlaman giriş , çıkış sinyallerini ayarlaman gerekli...
Bence eski usulden devam etmelisin zamanla öğrendikçe geç...
Ancak inad ediyorsan :D :D :D :D Sinyalleri kurcala

Misal fasttrack ses kartın var. Kontrolleri aç

stearyo bus kanalı
Mono- fastrack line1/2 L fasttark 1/2R Sağlı solu gırısı cıkısı ses kartından al

Çıkışıda bu şekilde ayarla ,gibi...
Sanırım bu şekilde olucak çünkü tam anlamı ile deneme inkanım olmadı . Ancak ses kartının vbirden
fazla stearyo çıkışı olması gerektiğini duymuştum..

definder' Alıntı:

Yeni bir başlık açmadan önce şurayı oku; viewtopic.php?f=7&t=26685
Ayrıca Türkçe'yi doğru kullanmaya özen göster.
Mesela ;

1-) Türkçe'de cümle başları büyük harfle başlar.
2-) Özel isimlerin ilk harfleri yine büyük harf ile yazılır( örn; Cubase)
3-) Türkçe'de dört nokta diye bir noktalama işareti yoktur.
4-) Harflerini Türkçe karakter olarak kullanmaya özen göster.( C>Ç - İ>I)
5-) Yine dilimizde kafana göre kısaltmalar yapamazsın. Eğer "pro"dan kastın profesyonel ise onun kısaltması "prof" şeklindedir.

Bunlara dikkat etmediğin sürece dikkate alınmayacağını bil.

Erkan , yenidir biraz sert yazmadın mı ? Daha önce uyarmamışlardır , daha uygun bir şekilde yazmalıydın diyecektim ki ; mesajlarını okuyana kadar. Yine aynı şeyi yapmış. Önceden de uyarmışlar , kontrol ettim mesajları. İyi yapmışsın , tebrik ederim. Ben de bıktım artık ikinciye üçüncüye uyarmaktan.

kaptantek' Alıntı:
Erkan , yenidir biraz sert yazmadın mı ? Daha önce uyarmamışlardır , daha uygun bir şekilde yazmalıydın diyecektim ki ; mesajlarını okuyana kadar. Yine aynı şeyi yapmış. Önceden de uyarmışlar , kontrol ettim mesajları. İyi yapmışsın , tebrik ederim. Ben de bıktım artık ikinciye üçüncüye uyarmaktan.

:lol:

İşin aslı sert olmak değil kaptantek. Diğer mesajlarını okudum ve arkadaşın bu konudaki ısrarına karşın tekrardan onun iyiliği için yazdım o mesajı. Zaten "bu başlığı okumadan mesaj yazmayın" diye bir başlık var esasında. viewtopic.php?f=7&t=13246

Sonuç olarak bakarsan sert bir mesaj. Karşındaki senin ne amaçla yazdığını bilemeyebilir... Zaten ısrarla aynı şekilde devam eden birine de senin yazdığın tarzda bir cevap verilmesi uygundur...Hatta abartılabilir de.Benim düşüncemse ; insanoğlu bu sonuçta , herkes hata yapar kimse hatasız yaşamayı başaramaz. Hele ki ; özensiz yazıları umursamayan binlerce forum olması . ilk üye olanların çoğu ya bu kuralı algılayamıyor ya da yukarıdaki gibi inadına düzeltmiyor.Algılayamayanların bu durumda olmasını sağlayan temel faktörse ; forum kurallarına dikkat ediniz , yazımınıza ve de noktalamanıza özen gösteriniz diyen yöneticilerin bile bu kurala uymadığı binlerce forum ) O yüzden ben bu forumda birisi yazısına dikkat etmiyorsa , ilk önce uyarıyorum kibarca. Yine devam ederse tepkim senin gibi oluyor, daha olmadı ama ; böyle giderse bana da rastlar bir tane )
Mesela bu forumda çok okudum. Adam , ben ÖSS de Türkçeden full yaptım diyor. Bir bakıyorsun yazısına ilkokul seviyesi değil . Büyük ihtimalle bu adam , senin ve benim kadar Türkçe biliyor. Dediğim gibi bunun iki nedeni var ya algılayamıyor ya da inadına yapıyor... Laftan anlayabilense , ilk uyarıdan sonra yazımına dikkat ediyor... Neyse ,

Rastgele...

Doğrudur Kaptantek.

Bu arada bi hatırlatma yapayım. Türkçe'de üç noktadan(...) sonra gelen kelimenin ilk harfi, tek noktanın(.) tersine küçük harf ile başlar. ;)

Eski kitaplarımı( 5-7 sene) karıştırayım dedim. Orada da şunu diyor : ''Üç noktadan sonra başlayan söz , yeni bir cümlenin başlangıcı ise büyük harfle başlar.'' Bir de örnek vermiş :''Şöyle değirmende öğütülen , kulpsuz fincanlarda sunulan kahve... Sonra kıyı boyunca uzanan yalılar...'' Ayrıca bize de bu şekilde öğretmişlerdi.Nette de araştırma yaptım , büyük harfle başlar diyor. Foruma göz attım çoğunluk büyük harf ile başlamış. Ayrıca şahsi düşüncem , üç noktadan sonra küçük harfle başlamak göze de iyi hitap etmiyor. Sakın ha yanlış anlama ingilizce okuduğunu öğrendim , sonuçta senin daha iyi bilmen muhtemel. Peki neden bu karışıklık ?

Geri