Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
Compressor ve delay gibi pluginler sesdemi çıkarıyor? :shock:kuklaci' Alıntı:Eksik yazdıysam kusura bakma ama preview diye bir düğmeye vsti lerde rastlamadım veya ben bilmiyorum...
Vst pluginlerden ses alamıyorum.Delay,compressor gibi vst lerden.
Vsti lerde bir sorunum yok.
kuklaci,kuklaci' Alıntı:Bir bilgini paylaşmayacaksan benimle kafa bulucu tarzta konuşma.
Benim dediğim gibidir, teyt.kuklaci' Alıntı:...Eğer sizin dediğiniz gibi ise zeytin dalı değil ağacını uzatırım...
Onlar doğrudan master bus üzerinden gönderilir diye biliyorum.kuklaci' Alıntı:....Ses geliyor gözüküyor pluginlerin içindeki analaizer dan görüyorum. Bu vst pluginlerin out (ses çıkış)kısmının ayarlandığı bir pencere var mı?
Bir teşekkürde bende abiilterocktive' Alıntı:kuklaci,kuklaci' Alıntı:Bir bilgini paylaşmayacaksan benimle kafa bulucu tarzta konuşma.
Belli ki afeyzi öyle bir fonksiyonun varlığından haberdar değil. Sorusunu aynen bir soru gibi karşılayabilirdin, zira tekrar okursan göreceksin, bir soru cümlesidir o.
"Konuşma" falan gibi sözler hoş değil pek. Birbirimize kibarca yazalım, zeytin dalı uzatalım, ortalık çiçek açsın.
Soru sormaya korkmasın insanlar. Bak ben şimdi korka korka 2 tane soru soracağım sana, lütfen vurma yüzüme. Yüzüm henüz şeklini kaybetmedi, önemli benim için:
1- Hangi plugin'i öndinleme için deniyorsun?
2- Plugin arayüzündeki in(put)/out(put) seviyelerinden birinin tamamen kapalı olmadığından emin misin?
afeyzi,
Eski Cubase versiyonlarında sağ tıklama ile ulaşılan "Process" menüsünü kullanarak herhangi bir plugin'i "offline" işleme niyetiyle seçtiğinde, çıkan pencere'de bir de "preview" tuşu vardır. O tuşa bastığında, efekti sese uygulamadan önce efektin nasıl bir etki yapacağını dinleyip, sonra işleme yapmak mümkün. kuklaci onu deniyor da olmuyor.
Ayrıca kuklaci; daha önce projesinde bir ses olduğu, onun üzerinde "Process" menüsüne girdiği, ve bir sesin üzerinde bu efekti öndinlemeye alıp üzerinde efekti duymaya çalıştığı gerçeğini, sorusunda/mesajında belirtmeyi de unutmuş. Sen de şaşırınca, bir de sana kızmış. Ama olurmuş böyle şeyler arada sırada.