[Eski] Cubase plugin sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

kukla

Yeni üye
Arkadaşlar cubase 5 aldım ama içindeki orjinal ve benim kendi yüklediğim pluginlerden ses alamıyorum.Plugin i açıp preview dediğim zaman sesin gelmesi lazımken gelmiyor...Görüntüde ses çalıyor gözüküyor.Bunun ayrı bir ayarı mı var?

Eksik yazdıysam kusura bakma ama preview diye bir düğmeye vsti lerde rastlamadım veya ben bilmiyorum...

Vst pluginlerden ses alamıyorum.Delay,compressor gibi vst lerden.
Vsti lerde bir sorunum yok.

kuklaci' Alıntı:
Eksik yazdıysam kusura bakma ama preview diye bir düğmeye vsti lerde rastlamadım veya ben bilmiyorum...

Vst pluginlerden ses alamıyorum.Delay,compressor gibi vst lerden.
Vsti lerde bir sorunum yok.
Compressor ve delay gibi pluginler sesdemi çıkarıyor? :shock:

Kanaldaki audio'ya sağ klikle plug in ekleyip, oradan mı preview demeye çalışıyorsun?

Öyle yapıyorsan, kanalın insters bölümünden vst'yi ekleyip direk play ile çalmayı denesen hem eş zamanlı duyup ayarlayabilirsin?

BugraKezan çok teşekkürler verdiğin bilgi için.Dediğin gibi eş zamanlı duymak daha iyide öteki türlü neden çalışmıyor onu anlamadım.İnsterten girince sorun yok dediğin gibi.Aslında sadece compressorü insertten değilde sağ clickten seçip yapmayı istiyorum.Compressorde böyle yapmak daha sağlıklı diye duymuştum ondan bu sorunu çözmeye çalışıyorum.

Not:Cubase 5 te sağ click kalkmış :) Makas silgi kalem büyüteç konsolu vs. çıkıyo sağ clickte...

Cubase in yukarıdaki tool barından :)
Audio/Plug-ins ve vst ler karşımızda :)

Yani iyi etmemişler gibi geldi bana :)

kuklaci' Alıntı:
Bir bilgini paylaşmayacaksan benimle kafa bulucu tarzta konuşma.
kuklaci,
Belli ki afeyzi öyle bir fonksiyonun varlığından haberdar değil. Sorusunu aynen bir soru gibi karşılayabilirdin, zira tekrar okursan göreceksin, bir soru cümlesidir o.
"Konuşma" falan gibi sözler hoş değil pek. Birbirimize kibarca yazalım, zeytin dalı uzatalım, ortalık çiçek açsın.
Soru sormaya korkmasın insanlar. Bak ben şimdi korka korka 2 tane soru soracağım sana, lütfen vurma yüzüme. Yüzüm henüz şeklini kaybetmedi, önemli benim için:

1- Hangi plugin'i öndinleme için deniyorsun?
2- Plugin arayüzündeki in(put)/out(put) seviyelerinden birinin tamamen kapalı olmadığından emin misin?

afeyzi,
Eski Cubase versiyonlarında sağ tıklama ile ulaşılan "Process" menüsünü kullanarak herhangi bir plugin'i "offline" işleme niyetiyle seçtiğinde, çıkan pencere'de bir de "preview" tuşu vardır. O tuşa bastığında, efekti sese uygulamadan önce efektin nasıl bir etki yapacağını dinleyip, sonra işleme yapmak mümkün. kuklaci onu deniyor da olmuyor.

Ayrıca kuklaci; daha önce projesinde bir ses olduğu, onun üzerinde "Process" menüsüne girdiği, ve bir sesin üzerinde bu efekti öndinlemeye alıp üzerinde efekti duymaya çalıştığı gerçeğini, sorusunda/mesajında belirtmeyi de unutmuş. Sen de şaşırınca, bir de sana kızmış. Ama olurmuş böyle şeyler arada sırada.

Sevgili ilterocktive iğneleri batırmışsın bana :)
afeyzi de bir art niyet sezinlediğim için yazdım onu.(Yalnışta algılamış olabilirim.) Eğer sizin dediğiniz gibi ise zeytin dalı değil ağacını uzatırım.

Hangi plugin demişsin cubase in içinde gelen ve benim yüklediğim hiçbir pluginden ses gelmiyor malesef...Compressor,delay,reverb,ampegsvx hiçbirinden yani ön dinleme duyamıyorum.Pluginlerin üzerlerindeki in out kısımları gibi birşey göremedim ben.Olan ayarları hepsi ile oynadım.Ses geliyor gözüküyor pluginlerin içindeki analaizer dan görüyorum.Bu vst pluginlerin out (ses çıkış)kısmının ayarlandığı bir pencere var mı?

kuklaci' Alıntı:
...Eğer sizin dediğiniz gibi ise zeytin dalı değil ağacını uzatırım...
Benim dediğim gibidir, teyt. :)

kuklaci' Alıntı:
....Ses geliyor gözüküyor pluginlerin içindeki analaizer dan görüyorum. Bu vst pluginlerin out (ses çıkış)kısmının ayarlandığı bir pencere var mı?
Onlar doğrudan master bus üzerinden gönderilir diye biliyorum.
Yarın sakin kafayla kılavuzlara bir bakarım, kurcalarım.

ilterocktive' Alıntı:
kuklaci' Alıntı:
Bir bilgini paylaşmayacaksan benimle kafa bulucu tarzta konuşma.
kuklaci,
Belli ki afeyzi öyle bir fonksiyonun varlığından haberdar değil. Sorusunu aynen bir soru gibi karşılayabilirdin, zira tekrar okursan göreceksin, bir soru cümlesidir o.
"Konuşma" falan gibi sözler hoş değil pek. Birbirimize kibarca yazalım, zeytin dalı uzatalım, ortalık çiçek açsın.
Soru sormaya korkmasın insanlar. Bak ben şimdi korka korka 2 tane soru soracağım sana, lütfen vurma yüzüme. Yüzüm henüz şeklini kaybetmedi, önemli benim için:

1- Hangi plugin'i öndinleme için deniyorsun?
2- Plugin arayüzündeki in(put)/out(put) seviyelerinden birinin tamamen kapalı olmadığından emin misin?

afeyzi,
Eski Cubase versiyonlarında sağ tıklama ile ulaşılan "Process" menüsünü kullanarak herhangi bir plugin'i "offline" işleme niyetiyle seçtiğinde, çıkan pencere'de bir de "preview" tuşu vardır. O tuşa bastığında, efekti sese uygulamadan önce efektin nasıl bir etki yapacağını dinleyip, sonra işleme yapmak mümkün. kuklaci onu deniyor da olmuyor.

Ayrıca kuklaci; daha önce projesinde bir ses olduğu, onun üzerinde "Process" menüsüne girdiği, ve bir sesin üzerinde bu efekti öndinlemeye alıp üzerinde efekti duymaya çalıştığı gerçeğini, sorusunda/mesajında belirtmeyi de unutmuş. Sen de şaşırınca, bir de sana kızmış. Ama olurmuş böyle şeyler arada sırada.
Bir teşekkürde bende abi :D

Peki o değil de, ben de bir soru sorayım;

Process menüsünden direk audioyu değiştirecek şekilde müdahele etmeyi neden gerekli buluyorsunuz? Geçen mesajlarda compressor öyle uygulanırsa daha verimli oluyormuş dendi, bunun mantığı nedir?

Ben bir anlam veremedim hiç basmadı kafam :?

Process menüsünden farklı bir yerden başka ayar yeri varsa söyle hocam ordan yapayım :?
Compressor ü insert kısmından girince audio grafiğindeki değişikliğini göremiyorum (Grafik olarak) Sadece duyumla değilde görsel olarakta görmek istiyorum.(Bu benim yoğurt yiyiş şeklim.) :)

Not: Cubase 5 te bazı şeyler değişik.(Audio dosyasında Sağ clickle process e ulaşamama gibi )

Bende insert ten kullanmak yerine çoğu durumda process yapıyorum compressoru. Hem etkisini daha iyi anlayabiliyorum. Hemde aynı şey olmadığını keşfettim. Ama sanırım artık native compressor kullanmak yerine hardware bir compressor yada dsp alacam. En güzeli o.

Peki process'ten yapınca sadece seçtiğiniz kutuyu (audio kutucuğu) mu etkiliyor yoksa aynı kanaldaki bütün kutuları mı? Yani varmak istediğim nokta, mantık olarak process kanalla alakalı birşey değil dimi?

Geri