Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
DONENCE' Alıntı:Bizim burda zaman zaman arkadaşlarla girdiğimiz iyi gitarist- kötü gitarist tartışmalarının çoğundan bu tek cümleyle çıkmışızdır:
"Delikanlı gitarist clean çalar"
Siz ne dersiniz arkadaşlar?....
awakeone' Alıntı:- Delikanlı adam gitarı papyon gibi kısa askıyla calmaz, calanı hor görür, kız arkadasının yanında asagılar.
awakeone' Alıntı:Normalde gercek hayatta bu tarz söylemler icinde bulunan arkadaslarla muhattap olmamayı su stresli yasamımda elzem bir kural olarak köşeye biryere yazmıs durumda olsam da, gel gör ki insanın yakını oluyor, arada arkadas oluyor büyüğümüz oluyor, o istediğim tepkiyi veremiyorum, Esra Ceyhan misali dinlemek zorunda kalıyorum. Böyle zamanlarda grubu olan 10000 arkadası mekanlar bulustugunda nezaketen dinlerken bunların acaip versiyonlarını duydum, sahit oldum(benim zamanımda etraftakilerin cogu metalci oldugundan, delikanlı adam lafını metalci adam yapabilirsiniz, zira simdi olsa alternatifci neyim olurdu herhalde:
Tümden metalciler icin:
- Delikanlı adam volume pedalı distortiondan sonra koyar.(eger onu kullanacak kadar hassasiyete erişmişse). Volume pot' a dokunmaz.
- Delikanlı adam altında gain yazısını gördüğü her ibreyi 90a takar.
- Delikanlı adam amfiden gelen sesi sallamadan tüm eq' ı illa ki V şekline getirir.
- Delikanlı adamın soundcheckte birşeyi kıstırdıgını duymazsınız. Paso bir şey az gelir, o acılır diğeri az gelir.
- Delikanlı adam vosvosa binmez.(kamyon olabilir)
- Delikanlı adam pasif manyetik kullanmaz.
Ritmciler icin:
- Delikanlı adam penayı alt üst vurmaz, hepsini üstten vurur. (Gitarın V shape oldugunu belirtelim)
- Delikanlı adam gitarı papyon gibi kısa askıyla calmaz, calanı hor görür, kız arkadasının yanında asagılar.
- Delikanlı adam illa ki gitarının sapıyla bir kez olsun davulcunun ziline vurmayı dener(bunu ben de denedim eheheheheehaha)
- Delikanlı adam MT2 kullanır.
- Delikanlı adam Mesa Boogie Road King kullanır. (parası yetmez dandirik Marshall valvestatelerden kullanır muhtemelen)
Daha cok solocular icin:
- Delikanlı adam Hybrid picking yapmaz, her notayı catır catır alternate pickingle basar, araya parmak neyin sokmaz.
- Delikanlı adam legato yapmaz, alternate calar, calabildiğini gösterir.
- Delikanlı adam solo atarken compression acıp hızlı caliyorum diye milleti yiyen adamla cok muhatap olmaz. Belki sinemaya gider. O da jackie chan falan anca.
Bunu da ben salladım, metali yemişim kendimi bendde vibratoda buldum diyen bluescu arkadaslara:
- Delikanlı adaaam, asla tam clean calmaaaaaz
azıcık vintage drive veriiiiiir, Reverbini acmaaaaz
azıcık da delaaaaay
delaaaay delaay yaylalar.... tamam vurmayın abi kötü mü oldu euheheh.:mrgreen: :roll:
awakeone' Alıntı:Tümden metalciler icin:
- Delikanlı adam altında gain yazısını gördüğü her ibreyi 90a takar.
- Delikanlı adam amfiden gelen sesi sallamadan tüm eq' ı illa ki V şekline getirir.
- Delikanlı adam pasif manyetik kullanmaz.
- Delikanlı adam penayı alt üst vurmaz, hepsini üstten vurur. (Gitarın V shape oldugunu belirtelim)
- Delikanlı adam gitarı papyon gibi kısa askıyla calmaz, calanı hor görür, kız arkadasının yanında asagılar.
awakeone' Alıntı:Daha cok solocular icin:
- Delikanlı adam legato yapmaz, alternate calar, calabildiğini gösterir.
Ozan' Alıntı:Ulan Batu, benden çaldýn, no distortion to cover your ass'ý ben göstermiþtim eheh. Sitenin giriþinde vardýr diyemeyiz ama, sürekli yok çünkü![]()
awakeone' Alıntı:Bunu da ben salladım, metali yemişim kendimi bendde vibratoda buldum diyen bluescu arkadaslara:
- Delikanlı adaaam, asla tam clean calmaaaaaz
azıcık vintage drive veriiiiiir, Reverbini acmaaaaz
azıcık da delaaaaay
delaaaay delaay yaylalar.... tamam vurmayın abi kötü mü oldu euheheh.:mrgreen: :roll: