[Eski] Digi002 hardware communication prb

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Amd 64 3500+
Asus a8n-sli anakart
3 x 1000mhz kingmax ram
300gb seagate sata hdd

yeni bir ek setup hazırladım... çeşitli bug ları giderdikten sonra, configurasyon sorunlarını da aştıktan sonra,
install yapabildim..ancak, New hardware found ibaresi çıkmadığı için konsol ile iletişim kuramıyor PC.

Plug N play de mi nerede sorun var çözemedim..

Biosta da prb yok..

Aynı firewire port a external firewire hd bağlıyorum görüyor.
Digi002 yi o external firewire kutuya taktığımda kutunun iletişimi de yok oluyor.

Tek başına 002 yi PC ye bağladığımda da hiç fonksiyon göstermiyor.

Ne menem bi bela ürünmüş bu Digi 002 ..

Bıktım resmen !

İnsan bir cihaz alınca rahat rahat çalışamayacak mı... Aldığın günden beri rezil rezil arızalar çıkarttı. Ha bire compele götürüp tamir ettirdim...

Bir aleti ya tam yapın piyasaya sunun... ya da bize işkence çektirmeyin. Onu disable et... burasını deselect yap... şurasını gıdıklamazsan olmaz... .. nedir lan bu !

2500 peşin verince herkesin yüzü gülüyor.

Bıktık hoca bıktık !

Muhtemelen 002 nin firewire portunda bir kelek var.... ya da ben yanlış bir şey yaptım... Daha önce 1,5 yıldır diğer bilgisayarda bu tarz bir sorun yapmadı.

Yani.. bir bunu yapmamıştı.. bunu da yaptı şimdi.

Biraz içimizi döktükten sonra... çözüm önerisi olan arkadaşlardan görüş bekliyorum.
(ilker in başlığını inceledim)

Sağolun..varolun...

Arkadaşım nerede yaşadığını bilmiyorum ama Bunu derhal Compel'e iletmelisin. İskender bey de Ufuk Bey'de gayet ilgililer. Sorununu hemen çözerler diye düşünürüm. Burada zaman kaybetmessin.
Benim düşüncem...

Digi 002 'yi bilmiyorum, ama 002Rack'de firewire portların yanında yeşil yeşil yanan bir led var. Led yeşil yanıyormu bilgisayarla direk bağlantıda?

Laptop'a 002r yi bağlarken sorun çekiyordum, 1 aylık çilemin 6-4 çevirici adaptör yüzünden olduğunu evde şans eseri 6ya4 bir kablo bulunca anladım. Işığın yanmaması kablosal bir uyumsuzluk ifade edebilir.

İhtimaller arasında en kuvvetlisi DIGI002'deki üzerinde FW çipi olan Digital Board'un yanmış olabileceği.

FW standardı her nekadar hot-plug özelliğini destekliyor olsada bir çok üretici takıp çıkarma işlemleri sırasında cihazların kapalı olmasının daha iyi (!) olacağını belirtiyorlar.

Hot plug'ın düzgün çalışabilmesi için her iki cihazında FW spec'lerinde belirtilen devre tasarımı ana hatlarına uymuş olması gerekir. Eğer biri bir iki şeyi atlamış ise kötü sonuçlar ortaya çıkabilir.

Emre,

Öncelikle Digi002/002R Firewire zincirinde bilgisayara en yakın cihaz olmak zorunda. Araya hard disk bağlarsan çalışmaz. Bu dokümantasyonda da açıkça yazar zaten.

İkinci olarak aklıma gelen Digi002/002R'lerde uzun bir süredir bilinen power harness patlaması arızasının senin başına gelmesi. Benim başıma gelmedi (şeytan kulağına bomba) ama mesela bizim Yavuz albümünü kaydederken onun başına gelmiş. Eğer cihazı açtığında hiçbir ışık yanmıyorsa böyle bir problemle karşılaşmış olabilirsin.

Digidesign bu konudan web sitesinde filan hiç bahsetmiyor ama DUC(k) forumlarında bir arama yapsan 50 tane başlık bulursun. Customer Support'la iletişime geçtiğin anda sana yeni bir power harness ve nasıl değiştirileceği konusunda bir diyagram gönderiyorlar ("şşşt fazla yayılmasın, düşmanımız çok" muhabbeti). Ya da bulunduğun ülkede Digidesign servisi varsa geri götürüyorsun onlar değiştiriyorlar. Compel'in bu konuda ne kadar hazırlıklı olduğu konusunda belki İskender bize bir bilgi verebilir.

Son olarak da kartındaki firewire çipinin üreticisi. Eğer TI (Texas Instruments) ise sorun olmaması lazım, NEC ise tipine bağlı, diğerleri için ise Digidesign web sitesindeki compatibility chart'a bak. Eğer firewire controller uyumluluk listesindeki marka/modellerden birisi değil ise o zaman işin zor olabilir.

Digidesign dünyasına hoşgeldin, böyle daha çooook iş çıkacak başına. Kim demiş Pro Tools problemsiz diye. O sadece reklâmlarda :twisted:

Yine de hoşuma gidiyor meretle çalışmak, problemsiz hangi sistem var ki zaten? 8)

M.

Evet Ozan... Led yeşil yanıyor...

Mahcem...
power harness patlaması başıma gelmişti.. aldığım 2. hafta mıydı neydi...

Compele bıraktım bugün.. Ufuk bey yardımcı oldu... Teşekkür ediyorum kendisine...

Oradaki Apple a bağlayınca da görmedi...

Büyük ihtimalle 002 nin firewire portunun bulunduğu digital board sizlere ömür. Yenisinin gelmesi bir kaç gün dediler...

Umutla beklemekteyim...

Bu arada herşeyde bir hayır vardır dedim.. ve hazır gitmişken 7.0 a da geçiş yaptım.

İnşallah hallolur bir an önce... :roll:

Teşekkürler herkese :wink:

Daisy chain'de Digi002R 1. HDD de 2. olarak baglandigi zaman da dropout yasaniyor.2 degisik diskle denedim (Western Digital ve Maxtor). Recording'i gectim, her ikisinde de 2 kanali bile okuyamadi 1024 buffer size'da.Ne zaman ki external diski pcmcia firewire kartina aktardim, canavar gibi calisti.

her iki diskte de problem yok, M-Audio FW410 ile catir catir calisiyordu. Demek ki Digi002/Rye daisy chain yapmamak lazim.

Enteresan. Ben daisychain yapıp kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Bu Firewire kartının çipi ve kapasitesi ile ilgili olabilir mi? Sendeki laptopu tabii bilemiyorum ama bende SIIG 64-bit uyumlu FW800 kart var.

Laptop Toshiba 1900 703S. TI chipset 4-pin (I.link) firewire 400 destekleyen.. Digidesign sitesinde uyumlu (hatta recommended) laptop olarak listelenen modellerden biri. PCMCIA firewire kart oldugu icin uzerine cok gitmedim, varsin calismasin daisy chain :)

Üzerinde firewire port olan digital board un değiştiğini söyledi Ufuk bey.

Şu anda sorunsuz çalışıyor... daisy cahinde sorun yok... tekrar teşekkürler Compel.

Ancak Mudler ! yaşadığın sorun, external harddrive ın kutusunda olabilir. Bir kere başıma gelmişti.. kutuyu değiştirdim... sonra sorun olmadı.

Geçmiş olsun Emre, aynı şey benim de başıma geldi, Yamaha i88x' in firewire portu sizlere ömür. Çalışırken birden gitti :? Herneyse Compel' e gönderdim kısa süre içerisinde hallederler. Firewire portundan korkmaya başladım, powercore u açıp kaparken de dualar ediyorum :) Eğer arada Compel olmasa yanmışız.

Her iki external HDD de boxed, IDE disk ve harici kutu alip kendim olusturmadim.Iki diskte birden olusmasi Sanirim benim Digi'nin de Firewire kismi ariza emareleri gosteriyor :shock:

Firewire protokolü her nekadar "hotplug" desteği verse de artık hemen hemen tüm üreticiler cihazlar açık iken firewire kablolarını takıp çıkartmamaya özen gösterin diyorlar.
Kablo takılı iken cihazları açıp kapamada herhangi bir problem olmaz. Dikkat edilmesi gereken cihazlar açık iken firewire kablosunu takıp çıkarmamak.

Geri