[Eski] Dream Theater yeni davulcusunu ararken...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Anladığım kadarıyla Portnoy geri dönmek istemiş ancak grubun diğer elemanları avukat üzerinden "zahmet etme" demişler.

Zaten gitarcı adam ilk videonun başında diyor ya, "it's heartbreaking, it's disappointing" diye.

M.

Portnoy, Avenged Sevenfold için gruptan ayrıldıktan sonra, Avenged Portnoy'e "turnede sen çalmayacaksın arkadaş" diyor ve bunun üzerine Portnoy DT'a geri dönmek istediğini belirtiyor. İşte tam o noktada 3 in 1 durumu var. :thumbup: <-- Thumbs up diyor ama ben başka bir harekete daha çok benzettim. :lol:

Mahcem' Alıntı:
Anladığım kadarıyla Portnoy geri dönmek istemiş ancak grubun diğer elemanları avukat üzerinden "zahmet etme" demişler.

Zaten gitarcı adam ilk videonun başında diyor ya, "it's heartbreaking, it's disappointing" diye.

M.

Evet bunları ben de okudum da, Portnoy galiba grubun bazı haklarına sahipmiş, tam detayları bilemiyorum. İstemeye istemeye de olsa zorunluluktan Portnoy'la devam edebilirler yani teoride.

Dream_Gypsy' Alıntı:
Evet bunları ben de okudum da, Portnoy galiba grubun bazı haklarına sahipmiş, tam detayları bilemiyorum. İstemeye istemeye de olsa zorunluluktan Portnoy'la devam edebilirler yani teoride.

Eski materyalin kullanımından doğacak kazançlar üzerinde telif hakkı olabilir, evet.

Yalnız, gruptan ayrılmayı işlemsel açıdan "hadi ben gidiyorum, dur ben geri geldim, hadi çalalım, akşam konser var, ben çalacam arkadaş eliniz mahkûm" diye basite indirgemek yanlış olur. Her ne kadar gençlik yıllarından itibaren arkadaş kanka vesaire olsalar da, ilk albüm kontratı ile beraber bu grubu bir arada tutan ve grup içersinde kimin ne hakkı olduğunu tayin eden bir ticari kontrat var. Ortaklık kontratı. Adam "ben ayrılıyorum" demekle "hadi şu kontratı çözelim, verin hissemi ben gideyim" demiş oluyor.

O noktadan sonra avukatlar devreye giriyor, şunu veririz bunu vermeyiz, şu madde olsun bu madde olmasın. Yeni gelecek adama şunu verelim, bunu vermeyelim.

Tam bir neticeye varacak, diğer adam çıkıyor "durun ben fikir değiştirdim, geri gelmek istiyorum".

Diğerlerinin "ne lan bu, çocuk oyuncağı mı?" demesi normal.

Videoda diğer adam diyor ya "this business that we built" diye?

A "Business".

M.

Gerçekten de her yönü ile bu iş "Business". O kadar albüm satışı, çalınan tüm eski/yeni şarkıların telif hakları paylaşımı vs. vs., kolay değil hadi ben geri geliyorum olayı. İyi yapmışlar.

Benim 2 adayım Mike Mangini ve Marco idi, ama gönlüm Marco diyor. Dream Theater'ı başka bir müzikal serüvene Marco taşır bence. Aksi halde son dönemde dönüşmeye başladıkları Trash grubu durumu devam eder.

Ayrıca Volkan Öktem'in hem tuşe hem performans hem de Türk olmasından kaynaklı farklı müzkalitesi ile gayet boy ölçüşebileceğini düşünüyorum.

Ben de inanmayarak, çok çok küçük bir ihtimal olarak söylemiştim zaten.

Videolardan izlediğim kadarıyla Mangini görünüyor, ama Virgil Donati ya da Marco da gayet güzel olur diye düşünüyorum.

Bu arada Mangini'nin Berklee'deki derslerini iptal ettiği, internet sitesinin ciddi bir kısmını kapattığı söyleniyor, benim daha önceden araştırdığım bir adam olmadığı için yorum yapamıyorum.

Öyle olmuş, herifi sevmiştim ben zaten :hehheh:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2QHMQjH17aw[/youtube]

yavuzy' Alıntı:
Marco Minnemann dağıttı ortalığı, adam aynı zamanda süper pozitif... :lol:
Marco Paşa yakışır bu pozisyona... :aynen:

Marco Paşa s*çtı taşa! :shock:

Üzüldüm yahu. Tamam Mike Berklee'de profesörmüş falan ama gönlüm Marco'dan yanaydı. Adam çalarken oldukça sempatik ve pozitif görünüyordu. Atakları da baya sağlamdı.

İlla o da Berklee'den olsun diye de adam alınmazki gruba. :mrgreen:

Hatasız çalan iki davulcu.

Biri Amerikan, diğeri Alman.

Grup Amerikan.

Tercih belli.

Kültürel ve lisanla iletişim rahatlığı faktörünü göz ardı etmemek gerek.

M.

Yeteneğin ardından bence "sahne" grubun seçiminde önemli kriter haline gelmiş. Bunu sadece iletişim değilde görüntü olarakta algılamak gerekir.

Bir yandan sevinmedim değil mike'ın gidişine, müziğe sn dönemlerde kattıklarını pek sindirememiştim. Yeni albümden umutluyum :thumbup:

Ben işin açıkçası, bu kalibrede insanların bu şekilde bir karşılaştırmalı denemeye tâbi tutulup sonra bu şekilde dinleyiciye sunulmalarını hiç sevmedim.

Bu davulcular arasında kariyeri boyunca sadece davetle çalmış, hiç audition yapmak durumunda kalmamış insanlar var. Ve sadece grubun daveti üzerine bu audition'a katılmışlar.

Yani... Brezilyalı davulcu mesela. Adam bu audition'a katılabilmek için üç tane konser işini iptal ediyor, bir yığın vize zahmetine katlanıyor, kalkıyor New York'a gidiyor. Ne için? Videonun sonunda kendisine "aaa, bak Dream Theatre'ın müziği o kadar zor ki, çalamadı" dedirtmek için mi?

Bence bu müzisyenlerin böyle bir audition'a katılmayı kabul etmeleri hata.

M.

Mahcem' Alıntı:
Ben işin açıkçası, bu kalibrede insanların bu şekilde bir karşılaştırmalı denemeye tâbi tutulup sonra bu şekilde dinleyiciye sunulmalarını hiç sevmedim.

Bu davulcular arasında kariyeri boyunca sadece davetle çalmış, hiç audition yapmak durumunda kalmamış insanlar var. Ve sadece grubun daveti üzerine bu audition'a katılmışlar.

Yani... Brezilyalı davulcu mesela. Adam bu audition'a katılabilmek için üç tane konser işini iptal ediyor, bir yığın vize zahmetine katlanıyor, kalkıyor New York'a gidiyor. Ne için? Videonun sonunda kendisine "aaa, bak Dream Theatre'ın müziği o kadar zor ki, çalamadı" dedirtmek için mi?

Bence bu müzisyenlerin böyle bir audition'a katılmayı kabul etmeleri hata.

M.

Olayın iç yüzünün gösterilenden farklı olabileceğini düşünüyorum, yani dediğiniz gibi aslında ortada garip bir durum var.

Her grup üyesinin kariyerinde solo albümler var, pek çok kişi ile çalışmışlar...komplo teorisi belki ama belkide daha en başından gelecek davulcu ile anlaşılmış ve diğerleri ile aralarında sırf bunun için parasal bazı anlaşmalar gerçekleşmiş olabilir, çekimler bundan sonra başlamıştır. DT mesela zamanında çok klavyeci değiştirdi ama o dönemdeki durumları bugünkünden çok farklıydı, müzik dışında fan kitleside hep belirli bir grup insanlardan oluşmaktayıdı. Bugün yaptıkları müziktenden artık bunun çok farklı olduğu kolayca gözlemlenebilir ama olabildiğince herkese hitab etmek ve etmeye devam etmek çabası var.

...Veya bunların hiçbiri onların umurlarında değildir, plak şirketinin maskarasına dönme durumlarıda olabilir (Metallica'da bu oldu, demek her grupta olabilir).

Ben bu audition hadisesinden pek memnun kalmadım. Dinleyiciyi heyecanlandırmak, bekleyişe sokmak için yapılmış olabilir. Ama videoları izlerken bende uyanan izlenim, zaten Mangini üzerinde hemfikir oldukları ama 'bakın dünyanın en iyi davulcularının da en iyisini seçtik' mesajını vermeye çalıştıklarıydı. Hele ki diğer davulcular gayet ağırbaşlıyken Mangini'nin ayılıp bayılması biraz itici geldi bana.

Benim gönlümden geçen isim Virgil Donati'ydi. Bu hem tarzını sevmemden hem de grubu biraz eskilee götürebilecek bir havası olmasından kaynaklanıyordu. Diğer favorim ise Minnemann'dı, hem karakteri hem de çok groovelu bir tekniği olmasından kaynaklanıyordu.

Neyse, Mangini çok iyi bir davulcu nihayetinde. Artık albümü bekleyip göreceğiz.

Bir Nihat Doğan, bir de Banu Alkan eksik bu videoda. Bu ne lan? Hahahahahahahaa:))

O aradaki hisli anlar filan. Koptum gülmekten. Geç bizim memleketten davulcuyu, video prodüksiyonu için Fatih Aksoy'u tek geçerim. Asıl onu atlamışlar.

Virgil yapı baabında biraz "sert" kaçar bunlara. Adamdaki duruş çok sağlam. "Asla teslim olmam" diye bas bas bağırıyor herif. O yüzden kıllandı herifler bence.

Seçimleri çok yerinde, hayırlı uğurlu olsun.

Geri