[Eski] EV ZXA5

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

hakankose

Yeni üye
Electro-Voice ZXA5 aktif speaker nasıldır? Üzerinde 1000 + 250 W RMS yazıyor. PA' de kullanabilirmiyim? Avantajları ve Dezavantajları nelerdir? Tavsiye edermisiniz? Tavsiye etmezseniz muadili olarak hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz. Teşekkür ederim...

Valla yakından görmedim ama değerlerine bakınca fena gözükmüyor.
Tabi 1250Watt RMS filan bunlar yalan. Evdeki müzik setinde de yazıyor 1250 Watt :)
Doğrusu 300Watt filandır. Bu cinsler içinde fiyat / Performansa göre

JBL PRX 512M tavsiye ederim.
Son kullanıcı 1500-1750 USD civarlarında.

PRX512M_Large.jpg

ozgurcakici' Alıntı:
Valla yakından görmedim ama değerlerine bakınca fena gözükmüyor.
Tabi 1250Watt RMS filan bunlar yalan. Evdeki müzik setinde de yazıyor 1250 Watt :)
Doğrusu 300Watt filandır.

Özgür Bey belki haklısınız ama, distribütör firma bu ürünü almamı ısrarla öneriyor.Asla yakamayacağımı da söylüyor.Ve garanti veriyor.Ayrıca İçinde Comp-Limiter olduğunu HF ve LF sürücülerin ayrı anfilerden beslendiğini söylüyor.Ve yine kabin içinde Ev nin Line Array hoporlörlerinde kullanılan DVX 3150 hoporlör olduğunu söylüyor.

Ben farkındayım olayın aslında ama hiç kullanmadığım için yorum yapmak istemiyorum.Aslında bu ürünü profesyonel olarak birebir kullanan biri ile görüşsem iyi olacak.Yanlış anlamayın kullanıp tecrübe edinmediğim bir ürün ile ilgili asla yorum yapamıyorum.
Ama malesef çevremizdeki çoğu insan bu bilinçle olaylara yaklaşıyor.Aksine karşısındaki insanlarıda yanıltmış oluyor.

Ben denedim çok güzel ancak aşırı ısınmasından korktum.PA'dekullanılabilir mi karar veremedim.(Deneme amaçlı gönderimişti)

hakankose' Alıntı:
Ben farkındayım olayın aslında ama hiç kullanmadığım için yorum yapmak istemiyorum.Aslında bu ürünü profesyonel olarak birebir kullanan biri ile görüşsem iyi olacak.Yanlış anlamayın kullanıp tecrübe edinmediğim bir ürün ile ilgili asla yorum yapamıyorum.
Ama malesef çevremizdeki çoğu insan bu bilinçle olaylara yaklaşıyor.Aksine karşısındaki insanlarıda yanıltmış oluyor.

Yaklaşık 9 ay önce yukarıda belirttiğim bu mesajı yazmıştım.Elimden geldiğince araştırma yapmaya çalıştım.Özgür Bey, "Tabi 1250Watt RMS filan bunlar yalan. Evdeki müzik setinde de yazıyor 1250 Watt
Doğrusu 300Watt filandır." şeklinde yorum yapmıştı.Ama 9 ay içnde her yapılan yoruma inanılmayacağını anladım.Özür dilerim ama ben birebir kullanıcılardan yorum almayı daha çok tercih ediyorum.Kısaca Electro-Voice Liste fiyatı şuan 3038 € olan bu aktif kabinin üzerine bir dünya markasına yakışmayacak yanlış değerleri asla yazmaz.
Sonuç olarak 1 hafta önce 4 adet EV ZXA5 aldım.Çok merak eden yanına Rms değeri 300watt olan bir aktif kabin koyar denemesini yapar.Size şunu söyleyebilirim; dehşet bir güce sahip ve aynı zamanda fark ettiğim bir sonuç ise; artan her dB'de sesin aynı kaliteyi bozmaması.Ayrıca Low ve High driverler içinde ayrı anfilerle beslenmekte ve ayrı ayrı limiter özelliğine sahipler.Ben çok memnunum isteyen gelip hem çayımı kahvemi içer, hemde görebilir ve dinleyebilir.

Peki ölçtünüz mü kaç watt'mış? 1250 mi?

Ayrıca siz sordunuz ben fikrimi söyledim 20 yıllık profesyonel bir kullanıcı olarak. O tip bir hoparlörden 1250 Watt ses çıkmaz. RMS balonları ile reklam taktiği olarak yazıyorlar kataloglara.

Electro voice değilki ? Bunu JBL, RCJ, Eaw hepsi yapıyor.

Ek olarak aktif hoparlörlerin çoğunda anfi devresi ayrıdır. Limitörlerde doğal olarak ayrıdır. Genelde bass ünitesi önce clip e girer.

Bana görede o hoparlörle 1250 watt hayal. İnanmıyosanız içini açın kapasitörlerin değerlerni toplayın. Bi elektronikçiye gidip sorun bunların toplamından kaç watt çıkar diye :D

Ama hoparlör güzel tonları vb.. olan kabin. Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın...

Arkadaşlar bu konuda bazı değerler karıştırılıyor..Hoparlörden 300 watt,1250 watt gibi değerler çıkmaz,hoparlörden çıkan sesi sadece desibel olarak değerlendirebiliriz..Hoparlörlerde yazan watt değerleri hoparlörün dayanma gücünü belirtmek içindir yüksek watt,a dayanabilen bir hoparlörden çok ses çıkacak demek değildir..Artık D class amplifierlerle çok küçük hacimlerde 1000 watt gibi değerlere kolayca ulaşılabiliyor,ısı sorunu olmadan dizayn yapmada pek çok kolaylıklar sağlıyor..Kısacası 1250 watt amplifieri olan bu tarz selfpowered kabin yapılabiliyor ama kaç db ses çıkıyor bu ayrı bir konu...Meyersound 160 watt 8 ohm amplifier ile 138 db subbbass yaptığına göre :wink: ..

Hoparlor ile ilgili en ufak bir bilgim yok, hic kullanmadim ama ufak bir hesap yapalim. Cihazin 1250W oldugunu varsayalim, ve icindeki amfi disindaki diger komponentlerin cektigi akimi 0 varsayalim. 220 VAC de bu cihazin, ortalama 5.7 amper akim cekmesi gerekiyor.Fakat Electrovoice'un sitesine girip baktiginiz zaman, kullanim kitapciginda soyle bir ibare goze carpiyor.

Under high signal conditions, the 120V
ZxA5 amplifier can draw 3 - 4 amps of current (2 amps at 240V).
[kaynak: http://www.electrovoice.com/documents/ev/38110444.PDF, Sayfa:5 ]

Tercumesi:

Yuksek sinyal seviyelerinde,(yani tam gucte) 120V ile calisan ZxA5 hoparlorun amplifikatoru 3-4 amper akim cekebilir. (240V'ta bu 2 amperdir)

240VAC de 2 amper akim ceken bir cihaz, ax. 480W guc uretebilir. Uzun lafin kisasi, alan arkadas hayirli olsun, tartismanin esprisi yok, degerler ortada basit bir hesap.

ozgurcakici' Alıntı:
Peki ölçtünüz mü kaç watt'mış? 1250 mi?

Ayrıca siz sordunuz ben fikrimi söyledim 20 yıllık profesyonel bir kullanıcı olarak. O tip bir hoparlörden 1250 Watt ses çıkmaz. RMS balonları ile reklam taktiği olarak yazıyorlar kataloglara.

Dikkatli okursanız ben ölçtüm ve o gücü veriyor demiyorum.Ayrıca burda özellikle kabin değerleri yanlış anlaşılıyor. 1250 Watt yazıyor ama, bu 1250 Watt ses verir anlamına gelmez.Bu değerler kabin içindeki anfilerin değerleridir.Zaten içinde Rms 500 Watt Low ve 160 Watt High var.Dolayısı ile anfi değerleri bu değerlerin üzerinde olduğu için rahat bir çalışma var.
Bakıyorum benim elimde Rcf Art seriside var, Jbl Prx seriside var,Dynacord aktif de var, yani kısaca elimde 20 den fazla değişik markaların değişik modelleri var.Mesela Jbl ve Dynacord için az para ödemedik.Dolayısı ile güzel bir kabin tabiki binbir çeşit marka ve model var.Farklı değerlendirmeler yapılabilir.

ZX5 aktif çok güzel bir hoporlör fakat fiyat olarak bayağı pahalı satılıyor.O para verileceğine daha uygun değişik marka ve modeller üzerinde çalışılabilir.Fakat Staras da arkadaşlarım var.Geçen 6 tane daha aldıklarını söylemişlerdi.Memnun olduklarınıda belirtmişlerdi.Sanırım kullanana sormak daha iyi olur diye düşünüyorum.Alana hayırlı olsun güle güle kullansın diyorum.

hakankose' Alıntı:
hakankose' Alıntı:

Yaklaşık 9 ay önce yukarıda belirttiğim bu mesajı yazmıştım.Elimden geldiğince araştırma yapmaya çalıştım.Özgür Bey, "Tabi 1250Watt RMS filan bunlar yalan. Evdeki müzik setinde de yazıyor 1250 Watt
Doğrusu 300Watt filandır." şeklinde yorum yapmıştı.Ama 9 ay içnde her yapılan yoruma inanılmayacağını anladım.Özür dilerim ama ben birebir kullanıcılardan yorum almayı daha çok tercih ediyorum.Kısaca Electro-Voice Liste fiyatı şuan 3038 € olan bu aktif kabinin üzerine bir dünya markasına yakışmayacak yanlış değerleri asla yazmaz.
Sonuç olarak 1 hafta önce 4 adet EV ZXA5 aldım.Çok merak eden yanına Rms değeri 300watt olan bir aktif kabin koyar denemesini yapar.Size şunu söyleyebilirim; dehşet bir güce sahip ve aynı zamanda fark ettiğim bir sonuç ise; artan her dB'de sesin aynı kaliteyi bozmaması.Ayrıca Low ve High driverler içinde ayrı anfilerle beslenmekte ve ayrı ayrı limiter özelliğine sahipler.Ben çok memnunum isteyen gelip hem çayımı kahvemi içer, hemde görebilir ve dinleyebilir.

komik

ALLFA_ng_n' Alıntı:
hakankose' Alıntı:
hakankose' Alıntı:

komik

komik olan neyse bizde gülelim dostum olurmu?

Geri