[Eski] Free ; virüs programý

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Avira Antivir

-- Sisteme yüklenmiyor.

-- Free versiyonu birçok paralı antivirüs lere taş çıkartacak kadar başarılı.

AVG ve Avira kullanıyorum birinden kaçsa birinden kaçamıyor ama bir problemim var başlık açmak istemedim. Anlatayım;

Normalde stüdyoda duran ofis pc sinde virüs var yada her ne ise trojan filan adı da "spoolsv" normalde o ofis pc sinde flash disk imi kullanıp eve getirdiğimde avira "spoolsv" yi siliyordu avg de "autorun" diye bir zararlıyı siliyordu. Ama geçen farkettim ki nasıl girdiğinide bilmiyorum ama girmiş windows görev yöneticisinden işlemlerde görüyorum ordan sonlandırıyorum gidip windows/system32 klasörünün içinden siliyorum ama tekrar geliyor yenile yapınca ve işin garip kısmı avira ve avg dışardan bu virüsü görüp siliyor ama pc nin içindekini görmüyor bile.

BeatMaster' Alıntı:
AVG ve Avira kullanıyorum birinden kaçsa birinden kaçamıyor ama bir problemim var başlık açmak istemedim. Anlatayım;

Normalde stüdyoda duran ofis pc sinde virüs var yada her ne ise trojan filan adı da "spoolsv" normalde o ofis pc sinde flash disk imi kullanıp eve getirdiğimde avira "spoolsv" yi siliyordu avg de "autorun" diye bir zararlıyı siliyordu. Ama geçen farkettim ki nasıl girdiğinide bilmiyorum ama girmiş windows görev yöneticisinden işlemlerde görüyorum ordan sonlandırıyorum gidip windows/system32 klasörünün içinden siliyorum ama tekrar geliyor yenile yapınca ve işin garip kısmı avira ve avg dışardan bu virüsü görüp siliyor ama pc nin içindekini görmüyor bile.

Sistemi komple tarattınızmı?

spoolsv.exe , sistemde (C:\Windows\System32) zaten olması gereken, ve üstelik arkada çalışması gereken bir servistir.
O çalışmazsa, yazıcıdan çıktı almak mümkün olmaz.

Bu dosyanın gerçekten virüs olup olmadığından emin olmak için, online virüs taraması yaptırtabilirsin.
Bazen antivirüs yazılımları, "false positive" denilen yanlış alarmları verebiliyor.

Printer Spooler Service
http://www.neuber.com/taskmanager/proce ... v.exe.html

Printer kullanmıyorsan, o servisi kapatmak da mümkün, ama sen öncelikle başka yöntemlerle sağlamasını al.

Tüm autorun'lara da gıcığım, hepsini silerim. USB stick'lerde otomatik yükleme yapan yazılımlar varsa, bence hepsinden kurtulun. Son derece gereksiz şeyler.

Autorun virüsü zaten çok yaygın piyasada. Ben şöyle bir çözüm buldum, bana proje getiren ya da flash diskinde başka bir şey getirip tak bi bakalım diyenlere her zaman şöyle davranıyorum...

Se7enty: Bir dakika bekle bakalım babacan
Bilgisayar: Grub Loading Stage 1.5
Bilgisayar: Ubuntu :D

Çünkü Linux sisteminde Windows'da görmenizin mümkün olmadığı dosyaları da görebiliyorsunuz ve baktın Autorun.bat, exe Allah ne verdiyse siliyorsun manuel olarak, böylelikle sonsuza kadar kurtuluyorsunuz o salak virüsten :D

Vay salak virüs programları.

Takımdaşım se7enty nasıl yapacaz o işi bende stüdyodaki pc ye kurayım bari.

Windows ta ikenmi çağırıyorsun ubuntuyu.

Ben de şu anda 3 ayrı fiziksel harddisk var. Birinde Ubuntu diğerinde ise Windows XP yüklü. Makineyi yeniden başlatıp diğer HDD ile boot ediyorum. Ama tek harddisk üzerine partisyon ile de kurmak mümkün. İnternet ve böyle işler için Ubuntu, Müzik ve Oyun için XP ;)

Ubuntuyu nasıl kuruyoruz bende hd yi 3 e böldüm. C müzik, D net için, E de depo olarak kullanıyorum olmadı D yi silip ubuntu kurayım zaten bi nete girip bi msn açsam yeter başka birşey lazım değil.

Çocuklar, n'apıyorsunuz yahu, spoolsv ve autorun için işletim sistemi mi kurulur?

Pencereleri açık mı unuttunuz, ne yaptınız?

Yok be abi, Ubuntu'nun sadece ufak yardımlarından biri bu sadece. Benim senin gibi MAcler'im, Pc'lerim olmadığı için kendimce çözüm benimkisi :D İnternet ve diğer muhabbetler için Ubuntu, Müzik ve Oyun için XP ;) Ben sadece örnek verdim, yabancı bi şey takacağım zaman ilk Ubuntu ile kontrol ediyorum diye ;)

Se7enty' Alıntı:
...Benim senin gibi MAcler'im, Pc'lerim olmadığı için kendimce çözüm benimkisi :D ...
Bende Mac yok anacığım :)
Asıl çalıştığım makine de 7 yıldır neredeyse aynı.
Bilgisayar açılır, ve internete bağlı kalır. Müziği ve miksi aynı makinede yaparım. Tüm ciddi işlerim aynı makinede yani.
Bazen sampler ya da işlemci gücü desteği olsun diye, Duron 1GHz makineyi de bağlarım, o ayrı.

Yani pratikte her işe aynı makineyi kullanıyorum. Günde 14 saat.
Grafik işleri için 2. bir OS/boot var, ama ona nadiren bakıyorum.

Se7enty' Alıntı:
...İnternet ve diğer muhabbetler için Ubuntu,..
Tabii bu "internet" ve "diğer muhabbetler"den kasıt ne tam olarak bilemiyorum ama, adam gibi kullanıldığı sürece bilgisayarına virüs/spyware girmesi artık pek mümkün değil.
"10 sene önce" desen iş değişirdi, ama WinXP'nin kendi firewall'u bile yeterli artık. Abuk-subuk işler çevirmeye kalkmadıkça.

Se7enty' Alıntı:
...Ben sadece örnek verdim, yabancı bi şey takacağım zaman ilk Ubuntu ile kontrol ediyorum diye ;)
Anladım örnek verdiğini de, yine de bana anlamsız geliyor bu yöntem.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri