[Eski] HomeStudyo için Midi Klavye Tavsiyesi ? (Bütçe 600 TL)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

maximan

Yeni üye
Arkadaşlar selamlar, midi klavye almayı düşünüyorum, bu arada hiç bir bilgim yok midi klavyeler ile ilgili, yanlız şunu merak ediyorum.. ne kadar çok tuş o kadar avantaj mı demek? yani aynı marka ve model 88 tuşlu bir klavye, 61 tuşlu klavyeden daha kullanışlıdır diyebilirmiyiz..? 88 tuşlu bir klavye, akustik piyano çalıyormuş hissi verir gibi geldiği için beni daha çok cezbediyor aslında :) compelin sitesinden midi klavyeleri incelediğimde tuşlardan hariç bir sürü düğmeler özellikler görüyorum.. ben ne amaçla kullanacağımı kıyasa özetlemek istiyorum, cubase ile yapacağım gitar kayıtlarımın yanına klavye ile efektler ekleyeceğim.. yeri gelecek klavyeyi bas gitar olarak kullanacağım yeri gelecek çello - keman - davul - piyano vs.vs. yani kullanım amacım cubase içindeki enstrumanları midi klavye ile kullanarak kayıtlar elde etmek.. bunun dışında çok fazla birşey beklemiyorum.. yani üzerinde kare kare davul kitleri filan olması çok önemli değil benim için.. hatta onlar fiyatı arttırıyorsa hiç olmasın :) çok oktav olması gündelik hayattada eğlence amaçlı klavyeyi gerçek bir piyanoymuş gibi kullanmak istememden kaynaklanıyor.. bu arada monitör olarak HS80M kullanacağım.. öneri ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.. teşekkürler :)

M audio keystation düşünebilirsin. semi-weighted tuş hassasiyetiyle piyano çalma hissiyatını biraz olsun yakalayabiliyor. 61 tuşlu modelini kullanıyorum. Üzerinde pitch bendi, oktav ayarı var. 320 tl gibi bir fiyata almıştım sıfırını. Benim kullanım amacım piyano derslerine çalışma amaçlı, midiyi yazarak alıştığım için sadece akorlarda kullanıyorum. Okulda çalışma imkanımız pek fazla olmadığı için ( piyano odalarında gerçekten yaşayan insanlar var ) ilk iki sene 61 tuş işimi gördü fakat piyano çalışma amaçlı düşünüyorsan kesinlikle 88 tuş almalısın. Birde altı dolu tuşlu olanlardan tercih et. M audio axiom' lar da sanırım piyano tuş ağırlığı mevcut. Fakat bu durumda fiyat epey farkediyor. Fakat dediğim gibi semi-weighted modellerde tuşe pek sağlıklı olamıyor malesef.

Satılık ilan bölümünde birisi CME 8 satıyordu. Fiyatı da oldukça uygun 500 tl idi sanırım, home studio için önerilebilecek gayet güzel bir cihazdır. Kendi evimde üst modelini kullanıyorum tuşesinden de gayet memnunum.
Saygılar

peki arkadaşlar şunu merak ediyorum.. midi klavye yerine taşınabilir dijital piyano alsam örneğin Yamaha P95 gibi.. bunu aynı midi klavye mantığıyla kullanabilirim değil mi? hemde gerçek piyano tuşesi kullanmış olurum ?

yoksa "piyano tuşesine dijital piyanolara hiç bulaşma, eğer cubase deki entrumanları kullanıcaksan al bi tane m-audio midi klavye" mi dersiniz..?

yani ben hem midi klavyem olsun, hemde piyanoda çalışabileyim istiyorum, fakat bildiğim kadarıyla midi klavyelerin tuşesi piyano tuşesine göre daha hafif, basması kolay.. piyano tuşesi alırsam hata mı yapmış olurum?

Yamaha P95;
Yamaha+P-95.jpg

Midi klavyeden beklentin sadece siyah beyaz tuşlarsa, o zaman dijital piyano da işini görür. Ama knob'lar slider'lar istiyorsan midi klavye alman gerekiyor. Bütçe daha yüksek olsaydı Studiologic VMK188 Plus önerebilirdim.

CME U-key al 4 oktav (49 tuşlu),8 knob,8 pad,volume control,joystick(modulation-pitch bend) vs... ideal bi cihaz kullanıyorum bende, memnunum gayet 425 lira civarında olması gerekir şu anda sıfırları.

Geri