Arkadaşlar selamlar, midi klavye almayı düşünüyorum, bu arada hiç bir bilgim yok midi klavyeler ile ilgili, yanlız şunu merak ediyorum.. ne kadar çok tuş o kadar avantaj mı demek? yani aynı marka ve model 88 tuşlu bir klavye, 61 tuşlu klavyeden daha kullanışlıdır diyebilirmiyiz..? 88 tuşlu bir klavye, akustik piyano çalıyormuş hissi verir gibi geldiği için beni daha çok cezbediyor aslında
compelin sitesinden midi klavyeleri incelediğimde tuşlardan hariç bir sürü düğmeler özellikler görüyorum.. ben ne amaçla kullanacağımı kıyasa özetlemek istiyorum, cubase ile yapacağım gitar kayıtlarımın yanına klavye ile efektler ekleyeceğim.. yeri gelecek klavyeyi bas gitar olarak kullanacağım yeri gelecek çello - keman - davul - piyano vs.vs. yani kullanım amacım cubase içindeki enstrumanları midi klavye ile kullanarak kayıtlar elde etmek.. bunun dışında çok fazla birşey beklemiyorum.. yani üzerinde kare kare davul kitleri filan olması çok önemli değil benim için.. hatta onlar fiyatı arttırıyorsa hiç olmasın
çok oktav olması gündelik hayattada eğlence amaçlı klavyeyi gerçek bir piyanoymuş gibi kullanmak istememden kaynaklanıyor.. bu arada monitör olarak HS80M kullanacağım.. öneri ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.. teşekkürler