Kişisel fikrim İntel'in özellikle müzik prodüksiyonunda çok daha iyi olduğudur. Yıllar evvel Asus'un NForce 2 chipsetli anakartıyla 939 pin AMD Athlon 64 kullandım. Kullandığım ses kartı A class ve kendi dspleri olan Creamware ve bilgisayarımdaki ram'in fazlasıyla yeterli olduğu halde Cubase'de çalışırken çıt pıt seslerini çoğunlukla engelleyemezdim. Arada makina canı sıkıldığında resetlerdi. Sonra birgün araştırmalarım neticesinde AMD işlemcili bilgisayarlardaki resetleme sorununu sadece kendimin yaşamadığını,birçok kişinin bu durumdan canının sıkıldığını gördüm. İstanbul içerisinde dolaşabildiğim kadar stüdyoya gidip,muhabbet esnasında işlemci seçimiyle alakalı sorduğum sorularda "İntel" cevabını aldım. Bir sonraki sistemimi toplarken İntel PC topladım. Gayet memnunum. Birincisi çıt pıt seslerin hiçbiri olmadı. İkincisi ısınma probleminin de sadece işlemcinin kendi fanıyla bile çok ciddi ortadan kalktığını gördüm. Bilgisayar mühendisliğinde işlemcilerin çalışma prensipleriyle alakalı geniş bir araştırma yapan bir arkadaşımdan öğrendiğim bilgiler çok işime yaradı. AMD ve İntel arasındaki en temel fark işlemcilerinin komut setleridir. Çalışma prensiplerinin getirdiği bu farklılık da işlemcilerin avantajları ve dezavantajlarında farklılıklar getirmektedir. Mesela AMD oyun,grafik ve 3D performansında intel'e göre çok daha başarılı iken,İntel Program performanslarında (Örneğin; photoshop,Premiere,Cubase,Protools vb...) çok daha başarılı ve stabil sonuçlar vermektedir. Ayrıca şunu da net olarak size söyleyeyim arkadaşlar; İntel ya da AMd sistem toplarken fiyat konusunda bize fark ettirecek olan sadece işlemcilerin fiyatı olacaktır. AMD işlemcilerinin rakibi intel'e göre fiyat olarak daha uygun oldukları doğrudur. Lakin sadece işlemcide bu durum farkedecektir. Ayrıca anakart firmalarının İntel ve AMD için ürettikleri anakartları arasında fiyat farkı olacağını beklemek makul olmaz. Ram,HDD,Kasa fiyatları zaten aynıdır ve onların İntel ve AMD diye seçenekleri olmadığından alacağınız marka ve modeller fixtir. Ekran kartlarında NVIDIA ve ATI arasında seçim yaparken zaten işlemci için uyumlu bir anakart aldığımızda, anakartın chipsetiyle daha performanslı çalışabilecek bir ekran kartı alırız. Zaten niyetimiz oyun oynamak değilse standart bir ekran kartı işimiz fazlasıyla görür. Kısacası piyasada AMD ile müzik yapan yok mudur,elbette vardır. Fakat stabilite,performans ve verim bence İntel işlemcilerle AMD'ye kıyasla daha öndedir. Seçim sizin.