[Eski] Intel mi AMD mi?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

darksiders

Yeni üye
Slm arkadaşlar. Bir süredir araştırmasını yaptığım fakat hala ikisi arasında karar kılamadığım bir konu. İki markanın son teknoloji ürünleri olan 6 çekirdekli işlemcilerinden bazı insanlar amd için daha performanslı bazı insanlar intelden şaşma diyorlar. Aralarında 1500 TL gibi bir fiyat farkı var. İkiside 6 çekirdek ise aralarında 1500 tl fark yapıcak olan nedir? Ben şuan windows tabanlı bir pc kurmayı düşünüyorum. Avid Protools ile ev ortamında gitar - klavye - bas - olursa vokal kayıtları alıcam sadece. Bizim sektörümüz açısından düşünecek olursak ne tavsiye edersiniz. İntel mi yoksa AMD mi? Şimdiden Teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla...

Usta şöyle bir durum var geçenlerde bu konuda mezun bir arkadaşla kayıt alıp alt yapısına mıdı çalışması yapacağımız zaman PC sonradan takılmaya başladı sonra proğramda işlemci ısısına baktığımızda inanılmaz bir derece çıktı AMD işlmeci nuendo ile çalışırken bu başımıza geldi.2. pc de intel işlemci var sonra ben kendi başıma burda öylesine uğraştım bu arada pc de güvenlik proğramı artı fazlada indirmeler çalışırken banamısın demedi.Tabiki bu en başta kuracağın pc kasasının kaliteli olması gerekir TERMALTECH yada COOL kasa türlerine bakmanı tavsiye ederim fanlar tamamını iyi seçmen gerekir.Anakart asus yada gigabit nedeni ise donanımsal yada drive desteği bol.Ram slotlarının 2 den fazla olmasına özen göster ne olur ne olmaz :D bunlar tabii benim önerilerim belkide konuyu daha iyi bilen birisi vardır..Bu arada sivas müzik teknolojileri ses kayıt mix odalarında MAC pc kullanılıyormuş

Teşekkür ederim. Ya bende aslında pek amd taraftarı değilim. Fakat forum sitelerini araştırdığımda genelde kullanıcılar amd nin performansını baya bi övmüşler. Bende konuyu bizim sektör açısından değerlendirilmesini istedim açıkçası. 6 çekirdekli bir işlemci ile sağlam bir pc kurmayı düşünüyorum. Fakat intelin en ucuz 6 çekirdekli işlemcisi 1300 küsür tl. İşin içinden çıkamadım bir türlü. Anlattıkların için teşekkür ederim tekrardan sağolasın.

Dostum dün pc konusunda bir kurumda uzman bilgi işlemci olarak çalışan bir arkadaşla konuştuk bu konuyu yeni amd işlemcilerde ısınma sorunu olmadığını söyledi.Yeni AMD ne anlama geliyo valla utandığım için soramadım çünkü ben hep İNTEL kullandığım için heee dedim geçtim.Bir bilgi edinirsem yazarım buraya. Dostum özgürçakıcı var site yöneticisi bide ona sor derim.

Müzik işlerinde kullanmak için her iki işlemci de fazlasıyla yeterlidir. Isınma sorunları çook eski amd lerde olduğu söylenmekle beraber bu söylentinin tam olarak aslı da yoktur.

İşlemciler tam yük altında her zaman doğal olarak ısınan parçalardır ve ısınan işlemcinin kaliteli soğutucuya ihtiyacı vardır. Eski işlemciler daha büyük nanometre ile üretildiklerinden daha fazla güç tüketiyor ve daha fazla ısındıkları için soğutucu konusu bu işlemciler için daha önem taşımaktaydı ama işlemciler ile birlikte gelen fanlar da kötü olunca 100 derecelere ulaşan sıcaklıklardan dolayı bozulan işlemciler olabiliyordu ama bunun sadece amd ile veya intel ile ilgisi yok.

Çok iyi hatırlıyorum intel pIII bi sistem toplamıştım ve kalitesiz fandan dolayı işlemci sıcaklığım 90 derecelere ulaşmıştı. Sonra fanı değiştirip 60 derecelere kadar düşürdük ısıyı. ( Şu an 45 nm lik işlemcilerde 60 dereceler anormal sayılabilir :) ) Yani intel de ısınıyordu sadece amd değil. Ayrıca şu anda bir işlemci çeşitli sebelerden dolayı 80-90 dereceler gibi sıcaklıklara gelecek olsa bios taki koruma önlemlerinden dolayı sistem kendini kapatır. İşlemciyi yakamazsın yani.

Netice olarak yeni işlemcilerde düşük nanometre üretim dolayısıyla ısınma sorunları azdır ancak işlemci ile beraber gelen standart soğutucular yük altındaki işlemciyi soğutmada yine de çok başarılı değiller. O yüzden hangi işlemciyi seçersen seç yeterki iyi bir soğutucu al. Kasanın da kaliteli olmasında fayda var içerdeki hava akımı açısından. Amd fiyat performans açısından çok iyi bir işlemci ayrıca. Bana göre intele gerek yok. Ama hackintosh yapacam dersen intel daha sağlıklı bildiğim kadarıyla :)

waveform' Alıntı:
Müzik işlerinde kullanmak için her iki işlemci de fazlasıyla yeterlidir. Isınma sorunları çook eski amd lerde olduğu söylenmekle beraber bu söylentinin tam olarak aslı da yoktur.

+1

AMD'nin yıllar önce Athlon serisinden önceki serilerinde biraz fazla ısınma problemi vardı, ayrıca geçtiğimiz yıllarda muadillerine göre aşırı ısınan Intel işlemci modelleri de olmuştu; ancak soğutma iyi olduktan sonra bu tip modellerde de sorunsuz çalışılıyordu. Gerçi artık bu tip sorunlar minimal düzeylerde, iki marka da yakın özellikte ürünler üretiyor, cebinizdeki paraya ve ihtiyaca göre tercih yapın derim; ısınmayı falan takmayın kafanıza..

Şu soğutucuyu kullanıyorum; öyle markalı pahalı şeylerden görünmüyor gibi olsada, çok başarılı. Fan'ı çok sessiz ve çok başarılı. Gerçi ben değiştim, maksat led olsun :) (zalman ZM-F3)

http://www.pclabs.com.tr/2008/08/20/sunbeam-core-contact-freezer-incelemesi/

İşlemci 3400 Mhz, ancak Voltaj artırımı yapmadan (güzel işlemciye denk geldik) 3995 Mhz'de kullanıyorum. İşlemci ısısı Prime95'in işkence testinde dahi 55 dereceyi geçmiyor. Muadili intel kaç paradır :)

Kasa CM Strom Scout - çekimi acele ile foto kamera ile yaptım; kalite düşük. Ama gece klubü gibi :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HkNQAK-1Wag[/youtube]

Bende sizin gibi amd intel arasında kalmıştım. 2 hafta önce kendime bir amd phenom 2 x4 topladım. 4 gb 1333 mhz ram, 7200 rpm hard disk, sapphire 5770 ekran kartı ile birlikte...

Şu iki haftalık deneyimlerim oldukça iyiydi. İşlemci beklediğimin çok daha üzerinde bir performans verdi. Cubase 5'te 20 kanal midiyi (buffer size 256) çıtırtı pıtırtı duymadan görebildim. Kullandığım pluginler de nexus, zeta, guitar rig 4, superior drummer idi. Birde oyun oynamayı seven birisi olarak sön dönem oyunları yüksek çözünürlükte ve yüksek grafiklerde düşük fps ile oynayabildim. En çok merak ettiğim de Crysis 2 beta sürümüydü ve sonuç inanılmaz akıcıydı. 700 watt gigabyte poseidon kasa kullanıyorum. Power biraz sesli çalışıyor, ekran kartının fanı oyunlarda coşuyor ve fazla ses yapıyor. Evim cadde üzerinde olduğu için fazla sese alışığım pek sorun olmuyor.

Bunun yanında geçen sene abim i5 işlemcili bir pc toplamıştı. Sanırım 2.8 ghz dı. Şuan benim pc ile arada extreme bir fark göremiyorum. Denildiği gibi ikiside gayet iyi işlemciler. Kendi görüşüm amd fiyat performans açısından oldukça uygun. Isınma falanda yaşamadım ayrıca.

Not: Amd - intel karşılaştırmasını sadece x4 ve i5 arasında yapabildim. i7 lerin performansının x6 lara oranla daha iyi olduğunu duydum.

Samimi olmak gerekirse İNTEL e devam.Bildiğim yol en iyi yol dur.İ7 yada İ5 aralarında nasıl bir fark olabilir ?

Ben intel i7 950 işlemci, dfı marka overclock şampiyonu anakart ,su soğutmalı sistemle cooler masterin haf 432 kasasını kullanıyorum. işlemci ısısı zorlanırken bile 35 dereceyi geçmiyor.Normalde ise 25-30 arası sistemdeki anadisk te ssd olduğu için pc son derece hızlı çalışıyor. geçen sene amd nin 4 çekirdekli işlemcisini kullanıyordum. İ7 işlemci ile epey fark var. i7 ler çok iyi..

Kişisel fikrim İntel'in özellikle müzik prodüksiyonunda çok daha iyi olduğudur. Yıllar evvel Asus'un NForce 2 chipsetli anakartıyla 939 pin AMD Athlon 64 kullandım. Kullandığım ses kartı A class ve kendi dspleri olan Creamware ve bilgisayarımdaki ram'in fazlasıyla yeterli olduğu halde Cubase'de çalışırken çıt pıt seslerini çoğunlukla engelleyemezdim. Arada makina canı sıkıldığında resetlerdi. Sonra birgün araştırmalarım neticesinde AMD işlemcili bilgisayarlardaki resetleme sorununu sadece kendimin yaşamadığını,birçok kişinin bu durumdan canının sıkıldığını gördüm. İstanbul içerisinde dolaşabildiğim kadar stüdyoya gidip,muhabbet esnasında işlemci seçimiyle alakalı sorduğum sorularda "İntel" cevabını aldım. Bir sonraki sistemimi toplarken İntel PC topladım. Gayet memnunum. Birincisi çıt pıt seslerin hiçbiri olmadı. İkincisi ısınma probleminin de sadece işlemcinin kendi fanıyla bile çok ciddi ortadan kalktığını gördüm. Bilgisayar mühendisliğinde işlemcilerin çalışma prensipleriyle alakalı geniş bir araştırma yapan bir arkadaşımdan öğrendiğim bilgiler çok işime yaradı. AMD ve İntel arasındaki en temel fark işlemcilerinin komut setleridir. Çalışma prensiplerinin getirdiği bu farklılık da işlemcilerin avantajları ve dezavantajlarında farklılıklar getirmektedir. Mesela AMD oyun,grafik ve 3D performansında intel'e göre çok daha başarılı iken,İntel Program performanslarında (Örneğin; photoshop,Premiere,Cubase,Protools vb...) çok daha başarılı ve stabil sonuçlar vermektedir. Ayrıca şunu da net olarak size söyleyeyim arkadaşlar; İntel ya da AMd sistem toplarken fiyat konusunda bize fark ettirecek olan sadece işlemcilerin fiyatı olacaktır. AMD işlemcilerinin rakibi intel'e göre fiyat olarak daha uygun oldukları doğrudur. Lakin sadece işlemcide bu durum farkedecektir. Ayrıca anakart firmalarının İntel ve AMD için ürettikleri anakartları arasında fiyat farkı olacağını beklemek makul olmaz. Ram,HDD,Kasa fiyatları zaten aynıdır ve onların İntel ve AMD diye seçenekleri olmadığından alacağınız marka ve modeller fixtir. Ekran kartlarında NVIDIA ve ATI arasında seçim yaparken zaten işlemci için uyumlu bir anakart aldığımızda, anakartın chipsetiyle daha performanslı çalışabilecek bir ekran kartı alırız. Zaten niyetimiz oyun oynamak değilse standart bir ekran kartı işimiz fazlasıyla görür. Kısacası piyasada AMD ile müzik yapan yok mudur,elbette vardır. Fakat stabilite,performans ve verim bence İntel işlemcilerle AMD'ye kıyasla daha öndedir. Seçim sizin.

Geçenlerde bir donanım öğretmeni ile bu konuyu tartışmıştık .
ikisinin'de bir yerde başa baş'a gittiğini söyledi , amd belli durumlarda daha ucuza gelebilir .
İntelin ürünleri performans açısından daha etkili olabiliyor . Dünyada daha çok kullanılıyor .
Ancak amd' de altta kalır denemez .
İhtiyaç doğrultusunda ne alınırsa en iyidir . Kararına vardık .

Şahsen ben yıllardır intel core 2 kullanıyorum yetiyor .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri