Shure un PSM 200, 400, 600, 700 modellerinden 600 ü var bizim vokalistte. E1 model kulak içi kulaklıklı, ucundaki süngerin değişebildiği modellerden. PSM 600 ü ikinci el 600$ a aldık bir müzisyen arkadaştan. PSM 600 "pro" bir alet olarak geçiyor ve mükemmel bir alet bence.
Alıcısı, vericisi, ve kulaklığıyla bir set. Fakat sadece alıcısınıda kullanabiliyorsun kablolu kullanımlarda. Şöyle ki; Mixer in aux undan bir kablo çek belindeki alıcıya olsun sana kablolu kulaklık monitörü.
Bu özellik en alt model PSM 200'de de var. PSM 200 amerikada 600$ a satılıyor sıfır olarak(alıcı+verici+kulaklık). Ama ben PSM 200 ü denemedim. Semi-pro bir alet sanırım. PSM 200 ün alıcısını alıp kablolu kullanabilirsin, amerikada 290$ (alıcı+kulaklık). Sadece kulaklığı 100$ zaten. (E2 kulaklık)
PSM 200, daha sonra çıkmış bir alet 600 modeline göre . Yani bu yüzden bazı avantajları bile olabilir teknolojik ve fonksiyonel olarak.
Mesela pil ömrü bu aletlerde sorun olabiliyor. Biz iki şarj edilebilir pil aldık 9 volt luk, birde iki pili aynı anda şarj eden bir şarj makinesi (bu sete 20 milyon verdim karaköy alt geçitte) sorunu hallettik. Bir pil 2 saatlik bir programı rahat çıkarıyor. Mesela bu yeni çıkan modellerde daha iyi diye duymuştum. Boyut ve ağırlıkta önemli tabii. Mesela PSM 200 daha küçük ve hafif. PSM 600 de pil zayıflıyınca kırmızı bir ışık yanıyor alıcıda, PSM 200 de 3-5 haneli bir pil göstergesi varmış mesela. Bu tür iyileştirmeler yanında, üst modellerin mesafe ve ses kalitesi olarak daha üstün tarafları var elbette. Karşılaştırmaları shure un sitesinden okuyabilirsin.
PSM 600ü tesadüf eseri ikinci el bulmasaydım, denemeden amerikadan bir arkadaşa getirtecektim PSM200 ü.
Bu tür monitörleri özellikle vokalistlere çok tavsiye ederim. Yetersiz monitörlü sahnelerde sesinize zarar vermeden, bağırmadan, tekniğinizi bozmadan, davulcuyla gitaristle kavga etmeden şarkı söylemenin keyfini yaşarsınız.