[Eski] Korg M50 Aksak Ritm ve IFX Sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

korsan rudess

Yeni üye
Merhabalar. Ufak ufak cihazı çözmemle birlikte kendi çapımda kayıt işlemlerine de hız verdim. Ancak sorunum şu ki 4/4'lük ölçü haricindeki ölçülerde sequencer bir süre sonra 4/4'e geri dönüyor. Dün misal 9/16'lık bir ölçü ile kayıt yapmaya çalıştım, 20'nci vuruştan sonra kayıt esnasında otomatik olarak 4/4'e geri döndü. Ne yapmam lazım, nerede hata yapıyorum? Hatta bu sorundan sonra ilk 15-20 tuş çalışmıyor klavyede.

Bir de IFX routing ile seslere efekt gönderemiyorum seq. modundayken. Acaba cihaz kayıt esnasında kasılmasın diye mi bu özellik aktif olamıyor? Ya da ben M50'den çok mu şey bekliyorum :)

Parçaları bilgisayara kaydedip üstünde rahatlıkla oynama yapabilmem için hangi bağlantılar yeterli gelir ve acemi biri için hangi programı önerirsiniz? Bu denli ciddi kayıt işine girişmemiştim şimdiye kadar, sorum saçma olmuş olabilir; affola.

Çok zekisin korsan, sıralayıcı 20 mezur sonrasında 4/4'e dönecek şekilde ayarlanmıştır. Sakın 9/16 yapayım deme, çünkü o 4/4 çalışmak için yapıldı. Hemen alttaki event edit menüsünü senin iyiliğin için kilitledim, eğer event ile oynayacak olursan 5 mezur sonra bir saw wave duyacaksın ve elektrikler kesilecek, tuşların arasından bıçaklar çıkacak, eğer şanslıysan dikine bıçaklar çıkmadan ellerini çekersin ama onu da yapamayacaksın... :lol:

Şaka bir yana da kayıt yapmadan time signature ile falan oynamış olmalısın. Baktın olmadı Song002'ye geç (song1 i sil) oradan devam et.

Tuşların çalışmaması ile ilgili bir şey diyemem de tempo change için tempo track kullanmalısın. Bu da event edit ekranında midi kanallarında 16'dan sonra çıkan tempo track (Korg'da master track gibi bir adı vardı muhtemelen) içinde istediğin editlemeyi yapabilirsin.

korsan rudess' Alıntı:
Parçaları bilgisayara kaydedip üstünde rahatlıkla oynama yapabilmem için hangi bağlantılar yeterli gelir ve acemi biri için hangi programı önerirsiniz? Bu denli ciddi kayıt işine girişmemiştim şimdiye kadar, sorum saçma olmuş olabilir; affola.

M50'de VST Integration yok mu ? Benim bildiğim M50'yi VST gibi açıp kayıt yapabiliyorsun. İşini çok kolaylaştırabilir, bir araştırmanı tavsiye ederim.

Herkese cevap verdikleri için teşekkürler öncelikle.

Global Settings'de stand by modunda her şey hafızada kalsın olarak ayarlıydı, sesler üzerinde oynamalar yaptığım için. Seq. ile ilgili ufak bir sorun oluyor galiba ama Müjdat beyin de tavsiye ettiği üzere yeni bir parça ile aksak tempoyu hallettim.

VST olarak kullanılabiliyor cihaz, ama bilgisayara bağlamadan kullanıyorum şu an. Hatta Cubase'e filan hiç bulaştırmadım daha kendimi, feci cahil biçimde ilerliyorum; nedeni fazla vaktimin olmaması elbette. Amatörce olunca böyle oluyor biraz. Aletteki velocity değerlerini bile yeni keşfettim (tebrik ediyorum kendimi). Nereden baksanız 1 sene var aleti tam çözmeme, o zamana kadar başınızı ağrıtmaya devam edeceğim :)

Hem combi'lerde hem de sequencer'da doğrudan ses değiştiriyordum, yukarıda copy from program varmış ve elektro gitar gibi bol efektli sesleri bu sayede sorunsuzca kaydedebiliyormuşuz :) Ben de aletin gücü yetmiyor sanmıştım :p Gitgide ısınıyorum bu klavyeye.

Selamlar
Belki geçbir cevap ancak;
Seq.bölümünde song edite giridğinde master track avr.Orada insert seçeneğiile değişik tartımlar yaratabilirisin.Bence hata sende değil.Sanırım mevcut birşarkının üzerinden ilerlemişolabilrimisin?
Şu an klavye karşımda değil.Time signature komutu vermişsindir eger takılıyorsan hala bana yazabilriisn.

Geri