[Eski] Laptop ekranındaki noktacıklar

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

noyan

Yeni üye
Merhaba bende hp dv4289 var sisteme format atmama rağmen ekran da bu tip noktacıklar çıkıyor..işin ilginç yanı bu noktacıkların biri bile film seyrederken yada oyun oynarken çıkmıyor..

ancak sistem windows ve bu tabanda çalışan her şeyde sapıtıyor..sistemi yeniden yüklerken farkettim hiç bir şey yoktu..ne zaman ekran kartı driver'ını yükledim..bu hale geldi..sorun ekran sürücüsünde diyeceğim ancak..yeni sürümünü çekemiyorum..ati nin sitesi sahibi olduğun bilgisayar üreticisinin yani hp nin sitesinden çek diyor..ki buradaki son sürücü 10-18-2005 yani elimdeki sürücü..?? ne yapmalıyım..ne anlama geliyor bu sorun..

Pixel arizasi o. 3 noktaya kadar firmalar icin normal karsilaniyor. Benim laptop da vardi. Aldim eve geldim, baktim 2 tane öyle nokta. Götürdüm, garanti kapsamina ancak 3 taneden sonra giriyor dediler.

Allahtan almanyadaydim geri verdim ayni gün.

Gecmis olsun diyorum.

yanlız şuanda diğer oturumda bu mesajı yazıyorum..(( ekran kartı sürücüsü yüklü değil..windows un auto tanıdığı default driver )) 16 bit ama tabi saçma bir çözünürlükte bir tane bile nokta yok..

ancak ati sürücüsünü yüklediğim an görüntü o örnekte belirttiğim gibi oluyor ama ne gariptirki, aynı ortamda oyun yada film seyrettiğimde nokta olmuyor..sadece ve sadece windows ortamında geliyor bu noktalar..ve tabi bu gibi tabanlı programlarda.

Ölü pixel olsa idi screenshot alma imkanýn olmazdý çünkü o LCD paneldeki bri kusur ve screenshotta gözükmezdi.

Bir donaným arýzasý olabilir. Sürücüyü yükleyince çýkmasýnýn sebebi, sürücü yüklü deðilken arýzalý kýsmýn aktive olmuyor olmasý olabilir. Sorununun ölü piksel sorunu olmadýðý açýk ama.

Bence teknik servis ile baðlantýya geçmelisin.

Explorer ve/veya Internet Explorer bozulmuş gibi geldi bana.

Ama ekran kartının sürücüsünün yarattığı bir sorun da olabilir.

Ekran kartına ait yazılım+sürücü beraber yüklendiyse, muhtemelen her Windows logon'da, bir ekran utility'si de startup'ta (başlangıç menüsü?) bulunur. Oradan söküp atılmadıkça da açık olmalıdır. Bazı ekran kartlarının sorunsuz çalışması bazen ancak bu araçlarla mümkün.
Ekran kartının tam adı ne bilmiyorum ama, arkada çalışan servislerin arasında, bu utility'ye ait bir exe de servis çalıştırıyor olmalı (Windows Task Manager > Processes).

Bu servis herhangi bir nedenle başlatılamadıysa, ya da kapatıldıysa böyle sorunlarla karşılaşılabilir.
Bazı virüs koruma ve spyware yazılımlarının da bazı servisleri kapatması mümkün (false positive).

öncelikle herkese teşekkür ederim..dediğim gibi sistemi bir gün açtım ve bu hale geldi.Ardından yeni sistem kurdum ve daha yamaları bile yüklemeden,ki o ana kadar herşey normal..nezaman sürücüsünü yükledim ekranda noktacıklar çıkmaya başladı..ama dediğim gibi filmde ve oyunlarda bir tane bile nokta yok ama bu sabah bir gelişme oldu..!!

ekran görüntü özelliklerinde herkes bilir sorun giderme diye bir sekme var..hep en sonda durur ve altta şu yazar..ekranda problem yoksa bu ivmeyi kullanınız gibi bir şey..dedim benim ekranım sorunlu:) bir ivme aşağıya çektim ve uygula dedim...noktaların neredeyse %98 gitti..98 diyorum çünkü farkedilmeyecek oranda da olsa bir iki tane var..bir ivme daha aşağı çektim..ve düzeldi :wink:

şimdi anlamadığım şu; bugüne kadar bir sorun yokken ve o ivme hep sondayken(( ki daha ne işe yaradığını bile bilmiyorum )) niye böyle bir şey oldu ve bugünden sonra neler değiştirecek o ivme anlamış değilim..performans açısından..

ki bir ivme aşağı çektimde alttaki yazı şu şekilde değişiyor""" ekranda bozuk görüntüler varsa bu ivmeyi kullanın ""

ne anlama geliyor şimdi bu tüm olanlar??

Noyan, ivmeyi sola çektikçe ekran kartýnýn yapmasý gereken iþleri iþlemcine (ve ramine) veriyorsun. Ýþlemcin ekran kartýnýn yanlýþ yaptýðý iþlemleri doðru yaptýðýndan sorunun biraz düzeliyor. Kabaca böyle anlatabilirim.

Daha teknik bir halde: Sorunun, ekran kartýnýn üzerindeki hafýzada. Hafýza arýzalý ve sürücüleri yükledikten sonra windows donaným ivmelendirmeli(hardware accelerated) moda geçtiði için ekranýndaki görüntü ekran kartýnýn raminden geliyor. O ram arýzalý olduðu için yanlýþ çýktý alýyorsun ekrana.

Arada karþýlaþtýðým bir sorun bu orada burada, özellikle eski makinelerde. Biraz araþtýrdým tam nerden kaynaklandýðýný buldum.

Servisle iletiþim kurdun mu?

açıkcası servise vermek istemiyorum..çünkü nette araştırdım servis gerçekten kötüymüş yani aldığın gün mal bozuk servise verip iki ay bile alamayanlar olmuş.. imleci çektim aşağıya çok az var la yok arasında noktacıklar var ama artık bir şekil idare edeceğim.

ancak yine de yarın bir servisle görüşeceğim..bedavaya alınmıyor..Ancak düşünüyorum da bu adamların driver desteği bile beş para etmezken nasıl teknik destek verecekler düşünmüyorum değil...şuanda ekranda sayılı noktacıklar var eskiden ekranı secemiyorken toplasam şimdi hepsi 8 olmaz..oda zaten çok dikkatli bakmak gerek..

fakat batuhan yinelemek isterim,imleç sonda bile olsa,nerede olursa olsun windows noktalardan geçilmiyor iken bir oyun açayım yada film açim tam ekran,canavar gibi çalışıyor..

ilginçtir ki google da o kadar aradım buna benzer bişeyle karşılaşmadım

Oyun actiginda çözünürlük olarak windowsta kullandığın çözünürlüğü kullanırsan aynı sorun oyunda da olacaktır. Oyun oynarken sorun yokmuş gibi görünmesi kartın ya da driver' ın sorunsuz olduğunu göstermez.

Windowsta çözünürlük-bitrate ayarlarýný düþürmen de memorydeki hatalý kýsýma denk gelmeni önleyebilir.
Yani ille kullanacaksan düþük çözünürlük-bitrate de deneyebilirsin.

Bit derinliðinin bir þey deðiþtireceðinden emin deðilim fakat çözünürlük büyük ihtimalle deðiþtirecektir.

Ekleme : Oyun actiginda çözünürlük olarak windowsta kullandığın çözünürlüğü kullanırsan aynı sorun oyunda da olacaktır. Oyun oynarken sorun yokmuş gibi görünmesi kartın ya da driver' ın sorunsuz olduğunu göstermez. Eğer HP' nin sitesindeki driverlar dışındaki driverları yüklersen kullandığın monitörün (Laptop'ın kendi monitörü) desteklediğinin üstünde özellikleri kullanmana izin verecektir ve bu da hatalarla karşılaşmana neden olacaktır. Sorunun böyle bir şeyden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için laptop a bir monitör bağla ve görüntüyü sadece bu monitöre ver. Eğer o monitörde böyle bir sorun yaşamıyorsan yüklü ekran kartı driverlarını kaldırıp HP web sitesindeki driverları yükle sorun yine düzelmezse makinayı HP servisine gönder. MErak etme bir ay filan kalmaz makina orada.

windows çözünürlüğünde oyun oynayabiliyorum..ve tabi bunun yanında dvd ve divx çok rahat seyredebiliyorum..harici monitör taktım sorun aynı değişen bir şey yok..driver konusana gelince zaten hp nin sitesindeki ati driverından başka bir driver install etmeme izin vermiyor..ati nin kendi sitesinden 2007 sürücüsü çektim..install da üretici sitesine başvurun diyerek,kapıyı gösterdi..

üretici sitesi yani hp:) en son sürücü 28-10-2005.. 2 yaşındalar..tek care hp servis..ivme yi aşağı çektim öyle kullanıyorum..bu arada 1280 x 800 de çalışıyorum az önce 640 x 480 yaptım aynıydı :wink:

Ývmeyi aþaðý çekmek demek iþlemcimin ve ramimin bir kýsmýný çalýþmayan donanýmýmý kompanse etmek için türk hava kurumuna baðýþlýyorum demek.

Her neyse, nasýl biliyorsan öyle yap. Sanýrým yeterince açýklandý. : )

şuan için karanlık yolda ışıksız yürükmekten iyidir..diğer türlü ekranı seçemiyorum çünkü..karıncalar film çekiyor sanki sürekli :cry:

şuan için iyi..pt yi açtım baktım öyle fazla fark ta etmiyor..şimdilik bu viteste devam..

teşekkür ederim herkese..

iyi çalışmalar..

noyan

ve bugün itibariyle yeni sorun..sanırım bir öncekiyle bağlı..durup durduk yerde mavi ekran çıkıyor..ardından ne reset nede eski haline dönüyor sistem..ancak kapatma tuşu. :cry: ekranın fotoğrafını çektim telefonla

Pek formatla çözülecek gibi deðil. Memory Parity Error dediði þey yazýlýmsal bir sorun deðil zaten. Nadir olsa aradaki bir statik sorunu olabilir gelmiþ geçmiþtir diyeceðim ama sürekli ayný hatayý veriyorsa en azýndan RAM lerini test etmen için þunu yap:

http://www.memtest.org/#downiso

Burdan iso dosyasý indir, cd ye bu imajý bas, bilgisayarýný o CD ile boot edip Ramlerini kontrol ettir.

Ekran kartýn, sistem ramini kullanýyor mu yoksa kendi belleði mi var? Veya ikisini birden mi kullanýyor?

Eðer onboard hafýzayý kullanýyorsa servise yollamadan basit bir RAM deðiþimi ile kurtarabilirsin(zira ekran kartý üzerindeki VRAM ler arýzalý ise bütün anakartýn deðiþmesi gerekebilir).

RAMlerini bir kontrol ettir bakalým... Belki de sorun oradadýr.

şimdi deneyeceğim... format atmadan önce bu problem yoktu..muhtemelen ivmeden kaynaklanıyor diyeceğim ancak diğer türlüde görüntü problemi yaşadığımı biliyorsunuz..buna ek olarak artık o yazı yazmasının yanı sıra,biranda mavi ekran geliyor ve bir sayfa dolusu bir şey yazıyor o sıra ve reset atıyor bilgisayar kendini..

bu arada on board ekran kartı değil pci-ex ati x700 var üzerinde 128 mb..

sistemi dual boot xp olarak kullanıyorum..bir partition xp internet msn vs

ikinci partition xp; pt,reason vs bfd..malum iş üzerine

bu yukarıda anlatığım tüm sorunlar,iki xp işletim sistemi üzerinde de aynı sorunlar yer almaktadır vsvs..

evet artık noktalar yok ama iyi halt ettin dermişcesine..system has halted diyor sonra parity check diyor...

ekran kartı bence başlı başına bir problem oldu sanırım..bellek modülleri arızalandı kanısındayım..hani dişimiz apse yaptığında kulağımız şişer ağırır ya buda öyle olsa gerek..ekran kartının ram modülü bozuldu,anakart ve işletim sistemi de nezle kaptı bundan nedimki..servis yolu gözüktü :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri