[Eski] müzik bilgisayarı toplayabilirmiyiz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tunc_Akin' Alıntı:
"Lan çeşke şunu alsaydım" demek acı verici olcaktır :p

Bu bilgisayarı aldıktan sonra diyeceğin ilk şey zaten :twisted: Düşünme bile bu olayı ;) Bilgisayar teknolojisini takip etmek için her ay yenilemen gerek bilgisayarı. 1 sene önce 2bin lira verdiğim kasadan daha iyi bir kasayı bin-bin ikiyüz liraya toplayabiliyorum şu anda :)

Münim değil benim için bir zevkti parçaları yazarken ağzımın suyu aktı :lol: :lol: :lol:

Power supply'da Tagan 1 numara kesinlikle.
Samsung 20" 206BW monitöre sahibim ve cok memnunum kendisinden. Samsung güzel işler çıkartıyor. 8)

alperz' Alıntı:
Evet, ama bu QX9650'nin tek çekirdeği 3GHz'de çalışıyor. Çekirdek başında 2MB L2 Cache var falan. Coşmuşlar. Toptan fiyatı 1000 dolar civarında vs. Neyse, geyik yapıyordum. Şimdilik alınacak bir işlemci değil. Ama masaüstü için bulabileceğin en hızlı işlemci.

Q6600'ler de çoğunlukla 3GHz'de çalışabiliyor ve 700$ cebinizde kalıyor :wink:

Ama bunu deneyecekseniz aman soğutma iyi olsun.

Caci yapmayınız böyle ataklar efendim :p :lol:

Oluşan fiyatlara bakıldığında hiçte mantıksız bir seçenek değil. Ama bide buna cinema display ekran almak lazım :lol:

7 milyara filan gelecek öyle olduğundada :?

2,4'ü 3'e çıkaran, 3'ü kaça çıkarır acaba? :lol:

Bu arada 8 çekirdekli Mac Pro'lar da varmış diye duydum. :shock:

Herkese selamlar!

Sevgili Tunç bilgisayarını büyük firmalardan değil de daha küçük işletmelerden alabilirsen bir problem çıktığında (ram uyumsuzluğu,arızalı anakart gibi) derdini çözebilme şansın daha fazla olur.
Çünkü piyasadaki birçok isim yapmış firma teknik destek ve müşteri hizmeti hususunda insanı çıldırtıyor.

Sistem konusuna gelince

Q6600 işlemci fiyat/perfonmans açısından gayet iyi (280$+ kdv)
Kesinlikle öneririm!
Amd 3000+ sistemde 28 tane açabildiğim reverb sayısı (Reaper v2.010 + ReaVerbate ) Q6600 de sistemi optimize etmediğim halde 225 adet! :lol: (800 mhz bellekler ile)
Anakart olarak P5K (firewire yok) veya P5K Deluxe wi-fi (TI Chipsetli firewire var.) tavsiye ederim.
Ancak bunları temin etmen biraz zor olabilir. Çizgi elektronikle ve Boğaziçi biilgisayarla yaptığım görüşmelerde bu kartları getirmeyeceklerini söylediler (onların yalancısıyım)
nedenini sorduğumda ise birkaç kem küm haricinde yanıt alamadım.
Ayrıca bir arkadaşımın Asus'un Türkiye temsilcisinden aldığı habere göre şu sıralar gerçekten anakart temini ile ilgili bir sıkıntı varmış.
Galiba Asus'un bir ara Amerika'ya yaptığı ambargo şimdi bize uygulanıyor.
:evil:

Eğer hız aşırtma yapacaksan F/P olarak A-Data'nın
Vitesta Extreme Edition 8) 1066 mhz DDR 2 modelini ısrarla tavsiye ederim . Zaten DDR2 lerde 800 mhz den sonrası Jedec standardına uymadığı için satın alacağımız 1066 veya 1200 mhz lik DDR2 bellekler aslında hızı arttırılabilir 800 mhz anlamına geliyor. :)

Harddiskler için Seagate veya biraz daha ucuz olan Hitachi'yi düşünebilirsin.
Sata 2 alacaksan 150MB/s hız limiti için takılmış jumperi
çıkartman gerekiyor. :wink:

Güş kaynağı için Thermaltake 750W Toughpower öneririm. (160$ civarı )

İşlemci soğutucusu için Zalman 9500 Led fiyatına göre gayet iyidir (75$ civarı)

Ekran için kampanyaları takip etmeni öneririm . 22' ekranı iyi bir araştırma ile 20' fiyatına bulabilirsin.

Hala King of Fighters gibi eski MAME oyunlarını oynamayı tercih ettiğim için ekran kartı modeli öneremiyorum. Fakat ileride Osx86 kuracaksan ATI 'yi seçmen daha az yorucu olur.

Kasa için A-Open H600-R05 Impression düşünebilirsin (85-90 $ civarı)

Umarım kendine uygun ve stabil bir sistem kurarsın .

Kayıt yapılacak disk için belki 10k RPM bir disk düşünülebilir. Hele bir de onunla RAID 0 yaparsan... Of ağzım sulandı.

alperz' Alıntı:
Kayıt 2yapılacak disk için belki 10k RPM bir disk düşünülebilir. Hele bir de onunla RAID 0 yaparsan... Of ağzım sulandı.

Alperz Western Digital Raptor'dan bahsediyorsun herhalde
Perfonmans açısından gerçekten güzel diskler ancak hem gürültüsü hem fiyatı hem de kapasitesinin az olması yüzünden gereksiz buluyorum.
Bence piyasadaki harddiskler gayet yeterli
Raid 0 ı ise dosya güvenliği yüzünden pek tavsiye etmiyorum .
Zaten biraz daha sabredersek solid state disklerin fiyatları kabul edilebilir seviyelere inecek ve veri aktarım hızları oldukça artacak :lol:

Ya arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür etmeyi borç bilirim, ilginizden dolayı, fikirlerinizden dolayı, vs.. çok sağolun.

Zaten bu başlık sonu alperz kendine bi sistem toplayacak sanki :p Yada birisi delirip aletlere bakarken kredi kartı limitine yaklaşacak :)

Dediğim gibi şu anda kararsızlığın had safada. Hangi parçayı alayım değil, bilgisayar kurmaya el atayım mı onu düşünüyorum. Para ağaçtan toplanmıyor, önceden de belirttim.

Ama ihtiyaçta söz konusu.

Yine herkese çok teşekkür ediyorum, tekrardan. Yazdıklarınız bilgileriniz hepiniz çok güzelsiniz, çiçekler, böcekler, güneş :p :p :lol:

Bak adam yine çıktı ortaya yahu :p Ya hiç bir şey demiyorum ama çok para :?

Zaten alsam bi tane koyarım masamın üstüne, izlerim kasasını açmaya bile gerek yok :)

Evet şu SSD olayını dört gözle bekliyorum. Ben de kendi PC'mi o zaman yenileyeceğim. Zaten şu anda oyun oynamak dışındaki neredeyse tüm işlerde darboğaz sabit disklerde oluyor. SSD teknolojisiyle bu darboğaz da aşılacak ve "oh" diyeceğiz. O zaman o 1200MHz'lik ram'lerin tadı çıkar artık.

PC, adamı "bilgisayarcı" yapar mı bilmem ama, bunun ne sakıncası var acep?
Eli havya tutmayan bir ses mühendisi, bir stüdyoda ne kadar işe yarar bir adamdır örneğin?

Paranız bohçaylaysa da PC/Mac farketmez, bilgisayarı alır işinizi görürsünüz. Bence çok ilgisiz bir benzetme.

Adam gibi kullanmasını bilene Dell'den alınan hazır bilgisayar da yeter. 3-4 sene içi açılmamış marka bilgisayarlar biliyorum, stüdyo ortamında.

Ya İlter Abi işte hayatı tiiye alıyoruz hafiften boşver sen sıkma güzel canını: )

Ben onun yerine biraz daha beyin jimnastiği yapmamıza sebep olayım :p

Bütçeyi ekran hariç 1000ytlye çekseydim, ve işlemci + ekran kartının iyi olması (tabii ki parasına göre) ve 4 gb ram alınmasını isteseydim ne derdiniz?

İşlemci q6600 olsa, ekran kartıda 8800 gt olsa (yeni çıktı sanırım) ne derdiniz?

Tekrardan teşekkürler 8)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri