Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir
Mahcem' Alıntı:ClamX AV güzel, yalnız makineyi biraz yavaşlatıyor.
M.
grego' Alıntı:5 yildir aktif olarak Mac kullaniyorum, 14-15 yildir Windows ve Linux kullaniyorum. Herhangi bir problem yasamadim virus ile ilgili, ne Windows cephesinde, ne Linux'ta, ne de Windows'ta. Eger ki muzik yapmak icin kullandiginiz bilgisayarinizda, illegal icerikli sitelere giriyorsaniz(war3z, p0rn vs.), hatta normal internet isleriniz icin bile kullaniyorsaniz o zaman sorun yasamaniz gayet normal.
Boyle isler icin baska bir bilgisayara ayiracak butcem yok diyorsaniz, VMWare Fusion, ya da Parallells gibi bir sanal makine kurup icinde istediginiz bir isletim sistemini calistirarak muzik disindaki butun islemlerinizi o sanal bilgisayardan yapmanizi tavsiye ederim. Sanal bilgisayara girecek virus, spyware hicbirsekilde muzik islerinizi yaptiginiz bilgisayara bulasamayacagi gibi, herhangi bir sorunda 'tek cozum olarak gorulen' format olayini sanal makinede iki tusa tiklayarak, saniyeler icinde yapabilirsiniz.
Antivirus yazilimlari 'bilinen' viruslere karsi korurlar. Eger ki bir virus yeni ciktiysa sizi bu viruse karsi hemen koruyamazlar. Antivirus firmasindaki calisanlar bu viruse karsi koruma urettikten sonra guvendesiniz.(Genelde 24 saati gecmiyor.) Ama en temiz ve guvenli yol, sanal makinede bu islerinizi gormek.