Ayhan'ım benim, sen bir acılı bir de Urfa söyle, ben geliyorum 8)
Çok özledim ya. Bir iki hafta sonra geleceğim, bir kebaplayalım yine.
Çok sağolun bilgiler için beyler.
Benim derdim yolda evde üzerinde skeç çalışabileceğim bir laptop. İnce beyin ameliyatları için stüdyodaki DAW ve çift ekran zaten var, o yüzden ekranın küçük olması benim için çok büyük bir dezavantaj değil. Zaten ana editleri stüdyoda yapacağım.
Bugün bir ara bir karşılaştırma yaptım, MacBook'lar ile onlarla aynı özelliklerde PC laptopların fiyatları neredeyse aynı. Bir fark yok. Tamam çok ucuz PC laptoplar da var ama onların ayarında MacBook zaten yok.
O yüzden Mac almaya meyilliyim. Zaten bu Vista olayı da canımı iyice sıkmıştı, isabet olacak belki de.
MacBook'a ekstra ekran bağlanabiliyor mu?
Bir de sanırım Express soketi ile FW800 soketi yok. Pro'larda varmış, olur ha belki ilerde UAD alır mıyız?
Yok beee, dağ taş LA-2A, vintage LA-3A, LA-4 dolu stüdyoda, plug-ini kim ne yapsın
Şaka bir yana, şimdi MB ile MBP arasındaki fiyat farkına da bakınca ciddi bayağı. Onun dışında anladığım kadarıyla CPU, hafıza, chipset vesaire alayı birbirinin aynı. Yani ikisi de 2.4, veya 2.5 veya 2.6. Şu anda piyasada onlar var.
Peki birşey soracağım, ekranlar arasında bir fark var mı? Bir yerde duydum, yeni jenerasyonlarda ekranlar arkadan aydınlatmalıymış daha parlak gösteriyormuş ama eskileri daha sönükmüş gibi birşeyler. Var mı öyle bir fark MacBook ile MacBook Pro arasında?
Bir de aşağıda dükkanın birinde elde kalmış bir 2.2GHz MacBook Pro gördüm geçerken, 15.4 ekran Tiger yüklü, istedikleri fiyat resmen MacBook'ların yenileri gibiydi. Leopard yüklü 2.4GHz'lerden 300 sterlin daha ucuz. Az buz para değil. Ama bu bahsettiğim ekran olayına orada kıllandım. Deneme fırsatım olmadı ve laptoplar da kapalıydı o yüzden göremedim, soruyorum. Eski 2.2 MB Pro'larla bu yeni 2.4 ve üzeri MB Pro'lar arasında bir ekran farkı var mı? Eskisinde Widescreen, yenilerinde Widescreen LED yazıyordu, ama yazım farkı mı yoksa gerçekten teknoloji farkı mı bilmiyorum. Bilginiz var mı?
Arada o çift parmak mousepad numaraları farkı filan varmış Tiger ile Leopard arasında galiba ama benim için pek farketmiyor öyle şeyler, meraklısı değilim yani, iki parmakla zoom da yapmayıvereyim sorun değil.
M.