[Eski] MacBook mu, MacBook Pro mu?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

yavuzy' Alıntı:
çok fazla midi kullandığım için PT midisi beni çok yavaşlatıyordu... Ben de 1 yıl çabaladım, bir türlü alışamadım..

Pt 7.0 dan itibaren midi olayinda cok daha basarili
100 lerce midii kanali acilabiliyor
100 lerce instrument ve aux kanal acilabiliyor
midi uzerinde tek pencerede yapilabilinecek her turlu islem yapilabiliyor
midi track acma veya instrument track acma, instrument yukleme
cubase de ne kadar surede aciliyorsa ayni surede acilabiliyor
midi edit islemleri acilan tek pencerede hizla secilip uygulanabiliyor
(quantize, velocity vs ..)

yani acikcasi yiilarca cubase de calistim ve simdi Pt de calisiyorum
beni kasan ah bu da olsaydi dedigim hic bir sey olmadi (midi ile ilgili).

Sevgili Caci,

7.0'dan itibaren kesinlikle midi daha iyi ama belki eski alışkanlıklar (Cakewalk, eski Emagic Logic arayüzlerine yatkınlığım) midi kısmında bir şekilde istediğim rahatlıkla çalışmamı engelliyordu.

Dediğin gibi yapılamayacak birşey yok, PT LE'de gayet her istediğimi yapıyordum fakat ben nedense yavaş yapıyordum,... :lol: Problem bende olabilir... :wink:

Logic'le midi olarak o eski rahatlığımı buldum,ince audio edit için tekrar mpowered veya PT LE küçük bir cihaz alacağım...

Audio edit, Logic'te ters geliyor şimdi , alışmışız PT audio edit'ine....

(Bu arada 003 rack, Logic8'i hiç sorunsuz çalıştırıyordu, bir süre 003 üzerinden her iki programı kullandım...)

Mahcem Agabey bu yeni Macbook Pro'nun içine Logic yanına Duet, süper mobil kayıt stüdyosu olur vallahi... :lol:

macbook pro all the best...

Gercekten her işe yetiyor,G5 çift işlemcili bilgisayarımı acmadim 1 yıldır... :D

PT 7.4 - 003 -macbook pro...Ve iyi bir convertor tamamdır...

Eveeet.... 3. haftaya girdik ve MacBook Pro tek kelimeyle harikalar yaratıyor.

Muazzam bir makina. Bir daha asla Windows platformuna dönmemem sözkonusu olabilir. Çok iddialı konuştum ama şu ana kadarki deneyimlerim kadar iyi.

Geride kalan 3 hafta içerisinde bütün yaşantımı bu kadar düzenleyen ve ele geçiren bir başka şeyle hayatımda karşılaşmadım. Kız arkadaşımın bile daha fazla zamanını almıştı. Hehe.

Cemal bu makinayı üç dakika kullandı ve Windows platformunun onun için de bitmesi için yeterli oldu. Adam Windows makinaya içi fena olarak dokunuyor şimdi. Döner dönmez o da bir MacBook Pro siparişi verecek. O kadar etkilendi, ki bilgisayarlı geçen hayatı boyunca Windows'dan başka bir platform tanımamıştı. Ama üç dakikalık bir Leopard deneyim süreci, onca yıllık ilişkiyi boşamak için yeterli oldu.

Muazzam. Eğer bütçeniz izin veriyorsa kesinlikle sizlere de tavsiye ederim.

M.

Arkadaslar yakında cihangirde kendi kayıt studyomu acıyorum...Bilgisayar olarak suanda mac book promu koyuyorum...ileride 8 islemcili mac proya terfi edicem ama ozamana kadar macbook pro her işime yetiyor...

1 yılda 4 albüm 5 full albüm mixi yaptım alette...sayısız muzik ve kayıt işlerine götürdüm...Tüm arkadaslar edinsin...

mac book pro tasınabilir bir studyo...

Geç bir soru oldu; ama son durum olarak yeni nesil macbooklarda 8GB ram yada 7200 HDD takabiliyormuyuz?

Bende alıcam yeni Macbook!

Siyah Macbook 2.4 250GB HDD 1750$
Macbook Pro 2.4 200GB HDD 2250$

Genelde evde kullanıcam Logic 8 için kasmasını, takılmasını istemiyorum. Sonuçta okadar para veriyoruz.

Sizce hangisi daha mantıklı?

7200rpm HDD oluyor. Fakat Macbook en fazla 3Gb RAM destekliyor. Ben 4Gb taktım, 4Gb gözüküyor ama etkinlik monitöründe 3gb ullandığını görüyorum.

Artık MacBook'lar 4 GB destekliyor. Yeni seriler.

Ama fiyat farkını karşılayabiliyorsan 500 dölar daha ver, Pro al.

Kısa süre içerisinde bende mac book pro almayı düşünüyorum fakat kafamda soru işaretleri var. Mesela şuan monster fl901 model notebook kullanıyorum. Core 2 duo santa rosa 2.20 ghz işlemci, 4 gb ddr2 ram, 8600 gt ekran kartı, 7200 rpm hard disk gibi özelliklere sahip. Sürekli etraftan duyduğum bir kaç soru işaretini sizlerle paylaşmak istiyorum. Mac ler de oyun oynanmaz deniliyor. ( yeni çıkan mac booklara bakıyorum 330 gt ekran kartına sahip bence oldukça güçlü bir ekran kartı nasıl oluyorda oyun oynanamıyor.) Oyun konusu o kadarda önemli değil aslında elimdeki notebookta yetiyor. Bir de mac lerde ramler farklı çalışıyor muhabbeti dönüyor. Nedir bu acaba? nasıl farklı çalışıyor ve şuan ki aynı özelliklerde bulunan notebookumdan nasıl daha hızlı olabiliyor? Kendi notebookumda midi yazarken 4 - 5 kanal üzerine çıktığımda inanılmaz derecede buffer sorunu yaşıyorum (çıtırtı pıtırtı gibi sesler, işlemci ağlıyor sanırsam.) Bİr de roland td6kw davulumu superior drummer ile çalıştırdığımda pc üzerinden kitlere bir kaç efekt verdiğimde davul çalınmaz hale geliyor (yine buffer sorunu)

Bu gibi durumlardan oldukça bıktım ve alabileceğim mac book kendi notebookum ile neredeyse aynı özelliklerde. Mac book pro düşünmüyorum çünkü maddi konuda beni aşıyor. (Belki şansımı deneyip yurt dışından mac book pro getirtebilirim) Önerileriniz ne yöndedir. Çift çekirdekli mac booklarda bu tarz sorunlar yaşarmıyım ? yoksa şuan ki notebookum ile arasında ciddi bir fark görülür mü?

Olay biraz da işletim sisteminde. Hangi versiyon kullanıyorsun belirtmemişsin ama Windows'unu ses kaydı için optimize etmen lazım. Zira dört kanal MIDI'de şişiyorsa orda bir yanlışlık var. Tozunu attırır öyle bir makina normalde.

M.

serkancinioglu' Alıntı:
Çift çekirdekli mac booklarda bu tarz sorunlar yaşarmıyım ? yoksa şuan ki notebookum ile arasında ciddi bir fark görülür mü?

Core 2 Duo 2.4 Ghz, nVidia 8400M ekran kartli, 2 Gb ramli Macbook kullaniyorum. Aluminyum olanlardan. Oyun da oynuyorum, 20 kanal MIDI ile de calisiyorum. Superior Drummer ile cok yuklu presetler haricinde bir sorun yasamadim. O yuklu presetler de cidden yuklu ama. :) Eger Firewire ile isim olmayacak dersen Macbook alabilirsin. Yoksa butun yollar Pro'ya cikar. :lol:

Mahcem' Alıntı:
Olay biraz da işletim sisteminde. Hangi versiyon kullanıyorsun belirtmemişsin ama Windows'unu ses kaydı için optimize etmen lazım. Zira dört kanal MIDI'de şişiyorsa orda bir yanlışlık var. Tozunu attırır öyle bir makina normalde.

M.

Windows xp professional sp3 kullanıyorum. Sizin forumda belirttiğiniz optimizasyon ayarlarını yapmıştım bir ara. Fakat değişen birşey olmadı. Donanımda bir sorun olduğunu düşünüyorum. Yüksek sistem ihtiyacı isteyen oyunlarda bir sorun yaşamıyorum fakat konu kayıta gelince çok fazla sorun yaşıyorum. Notebookumda ki 4 pin firewire girişi ses kartımı görmediği için texas chipsetli pcmcia firewire kart ile ses kartımı kullanıyorum. Bu konuda bir uyumsuzluk olabileceğini düşünüyorum (ses kartım tc electronic konnekt 24) Bu arada notebookta 1 gb turbo memory özelliği var windows 7 yüklersem turbo memory aman aman bir performans sağlar mı ki ? (xp turbo memory desteklemiyor)

Herneyse öyle veya böyle en kısa zamanda mac book pro almak istiyorum. Sleeples bu arada kesinlikle firewire ile işim var. Usb ses kartı kullanmayı düşünmüyorum. 20 kanal midiyi ben rüyamda görürüm heralde (işin şaka gibi olan kısmı pluginleri kapatıp wav çıktılarını alıp attığımda da buffer size sorunu yaşıyorum) :mrgreen:

Geri