[Eski] (MBOX2) ÖNERİLERİNİZ!!!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

arranger23

Yeni üye
öncelikle tüm arkadaşlara selam demek istiyorum bu site ve sizler sayesinde çok şey öğrendim öğrenmeyede devam edeceğim bu mbox2 konusu ile ilgili yorumları okudum ama net bir fikrim olmadı malesef şimdi benim sorum danışmak istediğim konu ya gelecek olursak;

AMD ATHLON 64 S939 3800+X2 DUAL CORE
EPOX AMD 9NPA ULTRA NFORCE4 DUAL 400 DDR SATA R
400 MHZ KINGSTON PC 3200 1GB+1GB TOPLAM 2 GB RAM
300+300:600 GB SEAGATE 7200 SATA NCQ
500 W AOPEN BİG TOWER 4 FANLI BİR KASA

Böyle bir sistem kurdum daha çiçeği burnunda sanırım bayağı sağlam bişey oldu.şimdi bu sisteme ya bir m audio+m powered yada mbox2 almayı düşünüyorum almamda gerek çünkü ses kartım yok şuan çalışamıyorum en fazla bir hafta içinde compelden gidip alacağım sizce hangisini tercih etmeliyim.
bir diğer sorumda ben yine aranjelerimi cubase de yapacağım sadece mix için protools kullanacağım birde merakım var öğrenmek için tabiki.
eğer mbox2 alırsam bu ses kartıyla beraber cubase sx de sorunsuz çalışırmı ve aynı pcde hem cubase hem protools kullanılırmı.yardımcı olur beni aydınlatırsanız sevinirim iyi çalışmalar herkese teşekkürler.

Maudionun hangi modeli olduðunu yazmadýðýn için ben kafama göre seçtim birini..

Karþýlaþtýrdýðýn ses kertlarý arasýnda daðlar kadar fark var.Mbox 2 yi al yanýnda birsürü programda var paþa paþa kullanýrsýn yeni sisteminle mis olur.

Kolay gelsin.

sevgili baran çok teşekkür ediyorum ilgin ve alakan için aslında benim gönlüm bu sistemle mbox2 den yana ama burada m box 2 ile ilgili yazıları okuyunca kafam karıştı ve diğer öğrenmek istediğim bazı konularıda ilk mesajımda yazdım teşekkür ederim

Sevgili arranger23 rica ederim :)

Mbox2 ile eline geçen yazýlýmlar hafife alýnacak gibi deðil ,zaten sisteminde çiçek gibi, çiçek gibi de yazýlýmlar gelecek eline.

Diðer soruna gelince ayný pcde protools ve cubase'i çalýþtýrabilirsin ama ayný anda deðil çünkü o sýrada protools veya cubase o ses kartýný kullanýyor olacak.

Mbox 2 portotif bir alet ilerde notebook alýrsan o kartla heryerde çalýþma imkanýn olur sahnede vs.. Veyada desktop unu ve notebookunu birbirini baðlayýp birine protoolsa diðerinide cubase e ayýrabilirsin.

Kolay gelsin

BeatMaster' Alıntı:
yalnız yanında gelen programları tam kullanamaycaksın ilerde sinir olmaya başlarsın ona göre :twisted:

Bu konuda (veya herhangi bir konuda) ne kadar bilgi sahibi olduğunu bir gözden geçirir, sonra beyanatta bulunursan kimseyi yanıltmış olmazsın.

Say bakalım neleri kullanabilecek, neleri kullanamayacak? Tam kullanmak ne demek?

Onur

mesela reason sesleri oldukça az yani sınırlı ve diğer programların kullanım alanlarıda dar, tecrübem azda olsa var ama ses kartına asla ve asla lafım yok üzerine kart tanımam diyebilirim ve kart hakkında laf söylemek bana düşmez, benim hakkımda laf söylemekte sana düşmez...ben kimseyi caydırmayı düşünmüyorum elbetteki mbox eniyisi alınması gereken bi kart ama bilmişlikte taslamıyorum...

Ben sanmıyorum. Zira ne dediğini anlamakta güçlük çekiyorum ve sen kendini anlatmakta güçlük çekiyorsan, bu gerçekten benim sorunum değil. Benim için dilini kullanma kabiliyetini geliştirmek zorunda değilsin; ama madem rap müzikle ilgilenen bir insansın, söze ve söz sanatlarına hakim olmalısın fazlasıyla. Bu genç yaşında prodüktör de olmuşsun ne güzel, ileride firmalarla mülakatlarında işine yarayacaktır diline hakimiyetin. Öte yandan sana akıl vermek de benim işim değil, ailen vermiştir zamanında olabildiği kadar diye düşünüyorum.

tecrübem azda olsa var ama ses kartına asla ve asla lafım yok üzerine kart tanımam diyebilirim ve kart hakkında laf söylemek bana düşmez

Tecrüben azsa, tecrübe edin. Hepimiz ediniyoruz bir şekilde. Tek cümlelik ve kesin bir yargı içeren bir mesaj atar, "ona göre" diyerek bilmişçe davranır ve sonuna da pis pis sırıtan bir şeytancık koyarsan, ben senin derin bilgilere nail olduğun ve bu konuda konuşmaya bile gerek duymadığın kanısına kapılabilirim bilmiyor olsam ve bu kartı almakta tereddüt ederim. Ses kartı hakkında bir şey söylemek de bana düşmez diyorsun bu mesajında, sonra üzerine kart tanımam diyorsun. Ben tanıyorum, tanımıyorsan yine senin eksiğin. Kafadan da bir otuz tane sayabilirim istersen.

benim hakkımda laf söylemekte sana düşmez

Ben senin hakkında bir laf söylemiyorum. Söylediğin/yaptığın şey hakkında bir şey söylüyorum.

ben kimseyi caydırmayı düşünmüyorum

Kim öyle olduğunu söyledi? Yanıltma dedim.

mbox eniyisi alınması gereken bi kart

Mbox veya Mbox2 en iyisi değil. Alınması gereken bir kartsa anneme de haber vereyim, alsın da telefonluktaki kartların arasına bir tane koysun.

bilmişlikte taslamıyorum

Taslıyorsun malesef ve aksi yönde bir şey söylemen, bu durumu değiştirmiyor. Merak etme, beşyüz mesajı geçene madalya vermiyorlar. Geçince bu seni bilgili de kılmıyor. Benim mesajlarımın dörtte üçünü at çöpe örneğin.

Arkadaşa inat olsun diye değil; ama bildiğim kadarını da şu an anlatmayacağım. Önce sen anlat, ben dinleyeceğim. Sonra da bildiklerimi anlatacağım arkadaşa.

Not: Fazla ot, kafa bulandırır.

Her forumda her başlığa yazı yazılacak diye bir kanun yok. Hele bu konudaki bilgilerin eksikse... Uzatman senin yararına olmaz. Eğer arkadaşlara yardımcı olmak istiyorsan, nce kendini donatmalısın ki, onları yanıltmayasın.

BeatMaster' Alıntı:
elbetteki mbox eniyisi ...

Neye göre iyi.
Bu çok kesin ve desteksiz bir yargı olmuş.

not: Onur "ot" olayına katılıyorum da konuyla alakası ne onu anlayamadım.

Aslına anladım da anlamazlıktan geliyorum :twisted:

s

ot kullandığım falan yok milletin avatarına göre laf yapacaksak kimlere ne laflar dememiz gerekir, olayı farklı yerlerden çekip nerelere laf söylüyosun, bence benim düşünceme göre mbox en iyisi ve yanında gelen programlarda belli süre sonra canımı sıkıyo varmı itirazı olan...Merak etme mesaj rekoruda kırmak için uğraşmıyorum, raple uğraşımın olması illaki söylememi gerektirmiyo ve kelime hazneminde geniş olmasına gerek yok laf yetiştirip muhalefet olmak gibide bi arzum yok...

sevgili arkadaşlar hepinizin fikir ve görüşlerine saygı duyuyorum.ukalalık yapmak istemem ama sorduğum soru hakkında fikirlerinizi beyan etseniz çok daha mutlu olacağım herkese iyi çalışmalar saygılar

bende mbox var ama hic mi hic memnun degilim bircok programda sorun cikariyor ornegin wave lab calismiyor.cubase desen zor zahmet.usb olmasi da bi dezavantaj derim.benim gozum simdi m-audio projectmix de yilin en iyisi secilmis rme fireware 800 u de geride birakmis.

Barış Mert' Alıntı:
İmkanım olsa M-Audio'nun yaptığı hiçbir aleti almazdım. Bence RME ile M-Audio'yu karşılaştırmak hata zaten..

Barış , ben iki farklı bilgisayarda RME 96/52 ve M-Audio Audiophile 24/96 ile uzun süredir çalışıyorum. (pro-tools için digi 002) RME çok iyi bir kart , tartışılmaz. Ancak M-audio da yabana atılacak bir kart değil , ben çok iyi performans aldım bugüne kadar. Pro-tools ile tanışmak isteyenler için de M-Powered fırsatı sunuyor M-audio.

Arranger23 , forumda mbox2 ile ilgili birçok yorum yapıldı bugüne kadar. Memnun olan da var olmayan da. Pro-tools harici programlarda sorun yaşama ihtimalin var gibi gözüküyor , pro tools ile sağlıklı çalışır izlenimi bırakıyor bende. Sana tavsiyem git Compel'e , nasıl çalıştığını gözlerinle gör. İçine sinerse alırsın.

dreaministanbul' Alıntı:
Barış , ben iki farklı bilgisayarda RME 96/52 ve M-Audio Audiophile 24/96 ile uzun süredir çalışıyorum. (pro-tools için digi 002) RME çok iyi bir kart , tartışılmaz. Ancak M-audio da yabana atılacak bir kart değil , ben çok iyi performans aldım bugüne kadar. Pro-tools ile tanışmak isteyenler için de M-Powered fırsatı sunuyor M-audio.
Ben de de Audiophile 192 var. Fiyatına göre kuşkusuz harika bir kart ama artık yetersiz kalmaya başladı. Özellikle soundunu acayip kanıksadım. Bir iş dinleyince M-Audio ile yapılanları anlayabiliyorum, o derece. :) Ama gerçekten kaliteli bir kart diyemeyeceğim. Ha yeni başlayanlar için ideal olabilir..

Barış diğer kartları denediğinde çok büyük fark mı duyuyorsun? Belki kartın soundu değil senin kendi soundun sana sıkıcı gelmeye başlamış olabilir. Bir işin m-audio ile yapıldığını anlıyorsan seni ilahım ilan etmek istiyorum. :)

Geri