[Eski] Okul için ses sistemi tavsiyeleriniz

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

LeventUslu' Alıntı:
tolgaceken' Alıntı:
Levent, "...10 bin lira hatta daha fazlası..." derken "bu rakamlar bizi aşar" anlamında söylemiştim.

Şimdilik almayı düşündüğüm malzemeler ise onemusic'in belirttiği gibi anfili bir mixer, koro için uygun fiyatlı kondanser mikrofonlar, gitarları mikrofonlayabilmek için 5-6 adet dinamik mikrofon, mikrofon ve nota sehpaları, gitar ayaklıkları ve kablolardan ibaret. Bu işler için de sanırım en fazla 2500 lira civarı bir bütçeden söz edebilirim, bunlar için bile ucu ucuna yetecek bir bütçe yani.

Sen önce maksimum 2500 TL var. Hem açıkhava, hem spor salonu, hem seminer salonuna ses sitemi kurmak istiyorum deseydin daha çabuk sonuca ulaşırdık. :)

Sen Aslan markaya devam. 100 liraya mikrofon bulamazsın. 1000 TL ye de 16 kanal power mikser çok zor görünüyor. Kolay gelsin.

Levent, bu mesajındaki ifadelerinden rahatsız oldum.

Konuyu, amacı, durumu gözardı edip yazılan, yardımcı olmayı bırak hafiften kafa bulan bir hali var bu mesajın.

Bir de yukarıdaki mesajımın şu bölümünü okumamışsın sanırım, yoksa az çok neye bozulduğumu anlardın.
tolgaceken' Alıntı:
Bir şeyi belirtme ihtiyacım var arkadaşlar; satın almaya çalıştığımız bu sistemi M.J. konseri için değil, lise organizasyonları için kullanmayı düşünüyoruz. Çok yüksek beklentiler de yok haliyle, elimizden gelenin, cebimizdekinin alabileceğinin en iyisini alma gayreti içindeyiz. 2000-2500 lira gibi meblalar, varoşun da varoşunda bir okulun kasasından ha deyince çıkmayan, çıkınca da sevinilen bir para. Yorumlarınızda ve tavsiyelerinizde bunu gözönünde bulundurmanızı rica edeceğim.

Konuyu, amacı ve durumu gözardı etmek mi?

LeventUslu' Alıntı:
Tolgaceken,

Ben senin yerinde olsam komple cihaz alımına gitmezdim.

Çünkü anlattığın şekilde çok amaçlı kullanabileceğin mobil bir sistem oldukça yekün bir para tutacaktır. Okulun bunu karşılayacağından endişelerim var. :shock:

Komple sistem aldırmak yerine okulun seminer salonuna sabit bir sistem kurun. Açıkhava ve spor salonunda yapılan büyük aktiviteler için sistem kiralayın. Bu şekilde hem daha ucuza halledersin, hem yıpranma, arıza ve öğrenci kullanımı gibi sıkıntılarında olmaz. Elektronik cihazların hepsi kibar cihazlardır. :) Hemde paranızla alamayacağız sistemleri oldukça ekonomik fiyatlara kullanmış olursunuz.

Tamam Tolga ben yanlış anladım. Kolay gelsin.

Levent zaten konuya yazdığın ilk mesajlar gayet yardımcı olan mesajlardı da, bütçeyi açıklayınca takındığın/takındığını düşündüğüm alaycı tavrı anlayamadım ve hoş bulmadım. Yoksa ben de hoşlanmıyorum böyle ufak da olsa tartışmalardan.

Kesin ve net şekilde "100 liraya mikrofon yoktur.", "1000 liraya power mixer çok zor.", "sen Aslan'a devam." gibi ifadeler bu başlıktan alınmak istenen şeye yardımcı oluyor mu? Bunların yerine "şu marka var ama şu şu dezavantajları var." gibi fikirler daha bir yardımcı olmaz mı şu işi yapmaya çalışan adama?

Sevgili Tolga,

Burada Alman'larin kullandigi tahminim Ingiliz'lerden alinma bir atasözü var.

"Ucuz alacak kadar zengin degilim"

Bizdede "ucuz etin yahnisi olmaz" derler.

O fiat cercevesinde alacagin Cin mali aletler iki is sonra seni yari yolda birakir,okul idaresine ve velilere karsi mahcup olursun.

Cünkü oraya gelen insanlar icin alet varmi var durumu söz konusu.

Madem para verildi niye calismiyor,ses kötü cikiyor,duymuyoruz sorunlari olur.

Bak sana bir hesap örnegi vereyim.

Etkinliklerde kisi basina hesaplanan güc kaynagi 3Watt'dir.

Yani 300 kisi gelecekse 900Watt koftiden degil harbiden amfiye ihtiyacin olacak.500 kiside 1500Watt.

Ben benim elimde bulunan aletlerle ufak islere cesaret ediyorum.

Kaliteli islerde calistigim bir Alman sirketi var,oraya gidiyorum.Aldigim paranin yarisini oraya birakiyorum,ama basim agrimiyor.

En iyi Equipment'le o gece calisiyorum.Maliyeti satin alsan 50.000€ tutar.Koro mikrofonlari Neumann falan..
Böyle is fazla cikmayacagi icin o kadar malzemeye para yatirmayi ölü yatirim olarak görüyorum..

2500YTL hakikaten cok az.

Ama yinede bir iki tip vereyim.

Enstrümanlar icin AKG C1000 iyidir.Fiati burada 134€.

Boxlar icin EV ZX serisi olabilir.Tek fiati 500€ civarinda.

Powermixer icin Dynacord Powermate diyecegim ama tek basina senin bütceyi götürür.

Ben yillardir tonmeister'lik yapiyorum.O bütceye cikacak aletlerle yola cikmaya cesaret edemezdim.

Amacim senin iyi niyetini,ögretmen ruhunu hayal kirikligina ugratmak degil.

Umarim düsünce bazinda yardim edebilmisimdir.

Erdoğan teşekkürler mesajın için, söylediğini anlıyorum.

Şu anda okulda kullanmak için boğuştuğumuz 6 kanallı, markasına bakmaya bile ihtiyaç duymadığım bir mixer ve yine patates-soğan mikrofonları diyebileceğim 3-4 mikrofonla bile, izleyen gençlerin ilgisini sahneye toplamayı başardığımız bir koro+gitar topluluğu etkinliğimiz oldu.

O etkinlikte ürettiğimiz müziğin ses kalitesi bakımından hiç de içaçıcı olmadığını gayet iyi bildiğim halde birçok genç insanın ciddi ciddi ettikleri tebrikleri de kabul ettim. Şimdi kullanabileceğim 2500 liram var ve halihazırda elimizdeki imkanları 0.25 adım bile ileri götürsek birşeydir diye düşünüyorum. Sanırım tam da bu noktada beni anlamanız güçleşiyor. Bu da doğal aslında.

Fikirleriniz ve tavsiyelerinize çok teşekkürler arkadaşlar, bakalım ayarlayacağız birşeyler.

Erdoğan

C1000s'in burada kaçpara olduğunu bilsen bu işi bırakırsın. Smile

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.a ... 9&gid=1713

Levent,bu ne?

Ohaa demekten kendimi alamadim.

Tolga hocam,Türkiye'de fiatlar böyleyse sen yanmissin.

Pazar megafonunu bile bu fiat cercevesinde alternatif diye düsünürüm:)

Allah sizlere kolaylik versin.

Millette para yok,fiatlara bak.Bu ne ya.

Bende burada tuzum kuru,güya ucuz aletler öneriyorum:)

Erdogan' Alıntı:
Erdoğan

Levent,bu ne?

:lol:

Aynen öyle abi. Ne yaparsın, "bir" şey, "hiçbir" şeyden iyidir diyoruz mecburen.

Re:

Erdogan' Alıntı:
Erdoğan

Levent,bu ne?

Erdoğan,

100 liraya mikrofon yok derken anlatmaya çalıştığım bu. 100 liraya aldığın mikrofonla pazarda domates satabilirsin ve seninde söylediğin gibi ucuz alacak kadar zengin değilim. 2500 TL sokağa atmak istiyorsan sorun yok.

Geri