[Eski] Pro Tools 9 Ses Karti Basligi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

seth' Alıntı:
pt 9 cok cazip gorunuyor.ama hd sistem haric tdm kullanilmiyor anladigim kadariyla??ya da ben yanlis anladim.:)

TDM software ile alakali birsey degil. O yuzden kullanamiyorsun.

seth' Alıntı:
rtas kullanmak cok cazip gelmiyor bana.bu konuda fikri olan??

Neden cazip gelmiyor? Ben bir sorununu gormedim.

seth' Alıntı:
ben de le hardware var pt software yok.bayadir evde yatiyor rack.

Diyorsun ki sende 002 ya da 003 rack var, fakat ne ise yaradigini bilmiyorsun :) Pro Tools LE zaten beraberinde gelir, gelmese de internet sitesinden kayit ettiginde indirebilirsin. Para cok galiba :)

seth' Alıntı:
simdi ben onu 9'la kullanmak istesem,pt9 software almak disinda yapcagim birsey var mi??

Yok. Ama elinde 003R varsa Crossgrade icin indirim alabilirsin, yani ucuza alirsin. Iskender'in mesaji var yukarida, kendisi Compel firmasinin yetkilisi.Compel'de Avid urunlerinin yetkili temsilcisi. Daha ayrintili bilgi icin kendisi ile irtibata gecebilirsin. Bir de kurarken ayrica driver kurman gerekiyor. PT9 artik, LE hardware icin driverlar ile bundled gelmiyor.

seth' Alıntı:
le hardware'a direk pt 9 kurunca noluyor??internette arastirdim biraz ve tam anlamadim.upgrade secenegi sunuyor ama ilok lazim falan diyor.

iLok her kosulda lazim. Cunku PT9 un korumasi iLok ile. Eger elinde bir tane varsa zaten nasil calistigini biliyorsundur. Satin alirken kullanici adini vereceksin, onlar lisansi hesabina transfer edecek. Sende ilok'una indireceksin.

seth' Alıntı:
son sorum da guclu kuvvetli bir mac alindigi zaman :) pt 9 kurunca verimli calisabiliyor muyuz??

Bu yuzden insanlar TDM kullanmamaya calisiyor evlerde, sen ise TDM istiyorsun. Gunumuzde guclu bir Mac Pro ve PT9 ve guzel bir ses karti ile yapamayacagin is yok. Para coksa TDM al, yarin obsolete olursa, baskasini da alirsin :)

bu hafif ukala tavirli yorumlar icin tesekkur ederim.

1) tdm'in software ile alakasi var mi yok mu diye sordugumu hatirlamiyorum.kartlarla alakali oldugunu da gayet iyi biliyorum..bu soruyu acaba benim takip edemedigim bir durum var mi diye sordum...

2) digidesign 002 ses kartimin ne ise yaradigini gayet iyi biliyorum.ama su an evimde sistem kurmadim,baska studyolarda yeterince calistigim icin.pt cd'nin de rackle beraber geldigini biliyorum ama kaybetmistim ve ihtiyacim oldugunda arkadasimdan bir kopyasini alarak kullandigim icin software yok elimde dedim.bu yuzden sifir bir pt9 software alirsam direk kurabilirmiyim dedim!!!

3) guclu kuvvetli bir mac diye sormamin amaci da kullananlarin memnuniyetlerini ogrenmekti.ben bugune kadar sadece hd sistemlerde proje yuruttum.pt 9'dan sonra ,kullananicilar performanslardan ne derece memnunlar merak ettim...(pt 9'da daha cok kanal,aux,vs.. olmasindan dolayi abanma durumlari..)

4) ayrica ilok'um yok.bir zamanlar evde is yuruturum diye 002 almistim.ama disarda calismaktan kurmaya bile vakit olmadi(ki zaten cdleri bile kaybettim).o yuzden danisma ihtiyaci hissettim...

5) az once yukarda yaptigim ayrintili aciklamalari soru sorarken insanlari sikmamak adina yapmamistim.ama demekki insanlarin cevaplarini kontrol etmesi icin ayrintili anlatmak lazimmis...

Lokasyonun Istanbul-Angora'yı bir an Ankara diye okudum pardon, gece geç oldu kafa uçmuş :?

Angora faal oldu mu? Haberleşmedim bir süredir...

M.

tahmin ettim boyle bir okuma hatasi yaptigini :)
angora'da kurulmasi beklenen buyuk studyo su an iptal..
kucuk studyoda projelere devam..

TC Konnekt Live (Driver: TC Near 2.5.0.6906) (ASIO)

Bilgisayar:
Macbook Pro 3,1 (2,4 GHz) - 4 GB RAM
Mac OS X 10.6.5 (Snow Leopard)

H/W Buffer Size: 256
DAE Playback Buffer: Level 2 / Cache Size: Normal
Plug-In Streaming Buffer: Level 2

Dropout'suz çalışıyor, bilginize.
Aynı donanım serisinden TC Konnekt 24D de benzer sonuç verecektir büyük bir ihtimalle.
H/W Buffer Size: 128'de çıtırtı pıtırtı oluyor ama, henüz başka ayarları kurcalamış değilim.

Merhabalar. Ben cubase den protoolsa geçtim (terfi ettim de diyebiliriz) sizin de takdirinizdir ki büyük oranda yabancılık çekiyorum. i mac ve fasttrack pro var elimde. ses kartını bir şekilde tanıtıp ourput seslerini alabiliyorum. fakat bir türl input yapamadım. audio kanalının rec butonuna tıkladığımda,

"The track could not be record-enabled because is doesn't have both an active input assignet"

diye bir uyarı alıyorum. ses kartım çalışıyor. yani monitoring yapıyorum pc den. fakat bir türlü sesi pro tools a input yapamadım. ilgi ve alakalardan dolayı şimdiden teşekkür ederim.

tekrar merhaba. ben sanırım input sorununu çözdüm fakat bu sefer de export sorunu olmaya başladı :)

exportlarken şöyle bir ileti çıkıyor ve iptal oluyor
"A CPU overload occurred if this happens often. try increasing the H/W Buffer Size in the playback engine dialog or removing some plugins"

Bunu da çözdüm. az önce tertemiz bounce aldım.. miss :twisted:

fakat şimdi de vst ler ile ilgili problemler yaşıyorım :) sanırım rtas formatlı atmam gerekiyor. zira mac de yükleme esnasında nereye atacağım sorulmadığı için, malesef herhangi bir seçenek uygulayamıyorum. diyorum ki bari bu konuda bişeyler yazın allahaşkına. bi yardımcı olun arkadaşım :lol:

Sen her şeyi kendin çözmüşsün onu da çözersin diye dokunmadık.

Pro Tools VST'leri tanımaz. RTAS tanır. VST tanıtmak içın FXpansion diye bir software alacaksın, wrap edecek.
Installer dosyaları gereken yerlere yerleştirir senin yapabileceğin bir şey yok orada.

ya arkadaşlar biliyorum kıl oldunuz bana kusura bakmayın fakat ben vst işini de çözdüm sanırım :) şimdi nasıl beste yapacağımı sorucam .D ayıp olucak.. en iyisi ben gideyim :p
en zor anlarımda bana ilham veren bu forum ve yöneticilerine :) ziyaretci ve kullanıcılarına teşekkürü bir borç bilirim efendim. benlik birşey olursa, ahanda buralarda olucam. bir mail kadar yakınım size. :lol:

Selam arkadaşlar. birkaç rtas kullandığım projede ne bounce alabiliyorum, ne de playback. sürekli şu hatayı veriyor:

"A CPU overload occurred if this happens often. try increasing the H/W Buffer Size in the playback engine dialog or removing some plugins"

kestane kebap, acele cevap..

Sistem bir yerlerden boğuluyor. Ya hard diskinin devri düşük, ya da aynı hattı meşgul eden bir şeyler çalışıyor arka planda.

Digidesign'ın şart koştuğu optimizasyonları yap, hızlı hard disk kullan, RAM'ın yüksek olsun. Bir de bazan bazı plug-inler de sorun yaratabiliyor.

Sistemin hakkında daha detaylı bilgi verirsen daha kesin birşey söylemek mümkün olabilir. Yoksa Sarı Çizmeli Mehmet Ağa.

M.

Özellik olarak bunları buldum (buldum diyorum çünkü mac konusunda adeta ameleyim) ekstra bakmam gereken başka bir özellik varsa lütfen tarif ediniz nasıl bakacağıma :)
Mac osx 10.6.7
3.2 GHz Intel core i3
4 GB 1333 MHz DDR3

Procell' Alıntı:
Özellik olarak bunları buldum (buldum diyorum çünkü mac konusunda adeta ameleyim) ekstra bakmam gereken başka bir özellik varsa lütfen tarif ediniz nasıl bakacağıma :)
Mac osx 10.6.7
3.2 GHz Intel core i3
4 GB 1333 MHz DDR3

Benzer sorunlari bende yasamistim. HW buffer yukseleterek, hem CPU ayarlari ile cozdum. 1 CPUyu full sisteme geri kalanlarin hepsinide PTa vermeyi dene. Bufferin kac?

Ya abicim yok böyle bişey. Ofisin bulunduğu binada çay ocağında çalışan bi çocuk geldi. "neyle uğraşıyon abey sen" dedi. ben de bütün iş güç yattı, yapacak hiç bişeyim kalmadı diye anlatmaya başladım problemi. o da " o inkilisce yazıyı gugıl çeviriye bi at" dedi attım efendim. sonra çeviriye bakıp "heeeee" dedi. playback engine yi açıp, orda yazan h/w buffer leri falan gösterdim. "artır abii artır bunları yükselt bunu" dedi.. ve oldu.. kafayı yiycem..

tek kullandığı cihaz diafon olan bu kardeşimizi, steve jobj ve tüm avid çalışanları adına anlından öpüyorum efendim. problemi, sorunu olan varsa iletsin, çaycıya sorup hemen size dönerim :D

hocam şimdi de protools hiçbir dosyayı açmıyor. sebep olarak da "The current playback engine does not support a sample rate of 48 KHz" bu arada 44.1 falan da oluyor. kafayı yemek üzereyim. çaycıyı çağırdım, o da işin içinden çıkamadı. dövmek üzereyim garibanı.. allahaşkına bi el atın, kaldıralım şu cenazeyi :) kaydedip kapattığım projeye bile ulaşamaz oldum.. sinirlerim dağıldı velhasıl.. kestane kebap acele cevap

Procell' Alıntı:
hocam şimdi de protools hiçbir dosyayı açmıyor. sebep olarak da "The current playback engine does not support a sample rate of 48 KHz" bu arada 44.1 falan da oluyor. kafayı yemek üzereyim. çaycıyı çağırdım, o da işin içinden çıkamadı. dövmek üzereyim garibanı.. allahaşkına bi el atın, kaldıralım şu cenazeyi :) kaydedip kapattığım projeye bile ulaşamaz oldum.. sinirlerim dağıldı velhasıl.. kestane kebap acele cevap

Hojam ses kartının çözünürlülüğü 48K da olması lazım, otomatik geçiş yapabilmesi gerekiyor ama sanırım Clock ayarlarını Slave yapman gerekioki ihtiyaca göre değişsin. PT dioki açmak istediğin proje ve ses kartının ayarı uyuşmuyo. Sanki ben bunu anladım ama tabi detay vermen lazım...

sorun bitmiyor ki! sürekli bir yeri düzeltiyorum, başka bir yerden patlak veriyor. artık iyice canım sıkıldı.. şimdi de ses işini hallettim bu sefer vst tuşları basılı kalıyor iyi mi! :S
vst ile ilgili yere yazmak gerek şunu.
bu arada ilginizden ve alakanızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. müziktek formunun, yardımsever ve samimi insanları.. herkesi öptüm al yanaktan.
ben vst bölümüne doğru uzayıp sorunlarımı ve acılarımı paylaşmaya gidiyorum..

Geri