[Eski] protools ile cubase

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Protools ve logic Rewire olarak kullanılmıyor ne yazıkki. Beraber kullanmak istersen midi timecode mantığında senkron etmek zorundasın, o zaman kullanma şansın olabiliyor.

Ne zamandır bende senkron kullanma yapmadım ama kısaca mantığını anlatayım. Öncelikle programlardan bir tanesini Master olarak belirlemen gerekiyor. Cubase içerisinde sync ayarlarından midi time code bölümünü seçmelisin ve midi girişlerini seçmelisin. Ardından protools içerisindende sync bölümüne girip (o bölümün tam olarak adını bilmiyorum bilen arkadaşlar varsa cevap verebilirler şu an elimde protools olmadığı için göremiyorum) Midi time code çıkışlarını seçmelisin vede midi kablo aracılığı ile giriş ve çıkışları birbirlerine bağlamalısın. Bu anlatımda (protools'u master olarak düşündüm.Tam tersinide düşünebilirsin.)Biraz uğraşman gerekebilir ben ne zamandır bu şekilde kullanmadığım için en ince ayrıntıları aklımda değil ama mantık böyle yürüdüğü için kolayca yapabileceğine inanıyorum. Not : Bu arada senkron kullanmayı genellikle roland 2480 daw ve cubase için yapıyordum.

Atakan Bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Midi kablosu edinir edinmez dediklerinizi deneyeceğim. İyi geceler:)

Birde, Vst sistem link diye bir hadise var ama onu tam olarak bilmiyorum galiba digital girişleri senkron etmekle oluşuyor, nasıl oluşturulduğunu bilen birileri çıkarsa fena olmaz bende fikir sahibi olmuş olurum. Tabii vst sistem link steinberg ürünlerinin birbirine bağlanmasında kullanılıyordu.!!

Atakan Bey şimdi araştırıyordum, şöyle bir yazı buldum;

VST System Link: VST System Link is Steinberg's platform-independent technology for using Cubase with other computers via digital audio interface connections running System Link-compatible software, such as Cubase SX/SL, Cubase VST 5.2 (which runs in slave mode only), and Nuendo. If you're using Cubase on a network of computers running VST System Link-compatible software and you want to sync Cubase to the master machine via VST System Link, this is the option to enable.

The interesting thing about VST System Link is that it also includes timing and tempo information, which is important because unlike Cubase VST, SX/L can't be slaved to MIDI Clock, due to the newer timing engine being based around linear time rather than musical time. This means that if you want to set up a Cubase system primarily as a mixer (slaved to another Cubase system, for example) with tempo-dependent effects, VST System Link is your only choice.

Geri