Robe yurtdisinda pek hos karsilanan bir firma degil, stabilite kullanislilik acisindan. Yurt disinda siralama su sekilde,
Martin, Vari-Lite, SGM, Coemar, Clay-Paky, Robe...
Martin MAC endustri standardidir ve oyle olmaya devam edecek gibi duruyor. Martin dusunmediniz mi hic? Vari-lite Turkiye sartlarinda biraz ucuk bir fiyat araligina sahip.Martin fiyat/performans acisindan piyasada lider. Aman cesitli uzakdogu urunleri var, marka vermeyeyim isim kotulemek gibi olmasin, onlardan uzak durun.
Illa ki ikisi arasinda bir secim yapacaksaniz, ben SGM derim. Biri 400W digeri 575W lamba kullaniyor. Robe'un sitesinde herhangi bir lux degeri goremedim ama SGM in sitesinde 12,000 lux gibi bir ifade var. Zira isikta wattage dan daha cok lux yani isik siddeti onemlidir.SGM'in bazi urunlerini kullandim, stabilitesi cok iyi.Benim icin ilk sirada hep stabilite gelir. Performansin ortasinda yanmamakta israr eden bir robot kadar kotu bir durum yoktur.Robe'un Frankfurt PLASA fuarinda 575 lik moving headlerinden olusan bir standi vardi. Arasira bazi robotlarin sondugunu ve tekrar lamp on yapildigini gordum. Boyle bir durumun fuarda bile lanse edilecek boyutta olmasi Robe'u benim gozumden dusurmustur.