[Eski] Robe ve SGM Kıyaslama

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

eksonemusic

Yeni üye
Firma olarak robot alıcaz SGM Gıotto Spot 400 kullanıyoruz ama Robe Color Spot 575E AT'nin teknik özellikleri yeterince iyi gözüküo.Bu robotu kullanıp herhangi 1 zaafını goren varmı? Bu arada SGM Idea Spot 575 ile Robe Color Spot 575E AT arasında nasıl 1 secım yapardınız.???...

Moderatör

C

Robe yurtdisinda pek hos karsilanan bir firma degil, stabilite kullanislilik acisindan. Yurt disinda siralama su sekilde,
Martin, Vari-Lite, SGM, Coemar, Clay-Paky, Robe...
Martin MAC endustri standardidir ve oyle olmaya devam edecek gibi duruyor. Martin dusunmediniz mi hic? Vari-lite Turkiye sartlarinda biraz ucuk bir fiyat araligina sahip.Martin fiyat/performans acisindan piyasada lider. Aman cesitli uzakdogu urunleri var, marka vermeyeyim isim kotulemek gibi olmasin, onlardan uzak durun.

Illa ki ikisi arasinda bir secim yapacaksaniz, ben SGM derim. Biri 400W digeri 575W lamba kullaniyor. Robe'un sitesinde herhangi bir lux degeri goremedim ama SGM in sitesinde 12,000 lux gibi bir ifade var. Zira isikta wattage dan daha cok lux yani isik siddeti onemlidir.SGM'in bazi urunlerini kullandim, stabilitesi cok iyi.Benim icin ilk sirada hep stabilite gelir. Performansin ortasinda yanmamakta israr eden bir robot kadar kotu bir durum yoktur.Robe'un Frankfurt PLASA fuarinda 575 lik moving headlerinden olusan bir standi vardi. Arasira bazi robotlarin sondugunu ve tekrar lamp on yapildigini gordum. Boyle bir durumun fuarda bile lanse edilecek boyutta olmasi Robe'u benim gozumden dusurmustur.

Sgm Giotto spotu kullanıyoruz ve performansından gayet memnunuz fakat bizim istediimiz kıyaslama sgm idea spot 575 le robe color spot 575 at arasında bi kıyaslamaydı ( fiyatları uygun olduğu için daha düşük bütçeli işlerde kullanmayı düşünüyoruz ) eğer bu robotlar arasında bi kıyaslama yapabilirsen çok seviniriz . tşk

Moderatör
C

arkadaşım bence iç kıyaslama.sgm firması çok ciddi bir firmadır.Ürünleri biraz pahalıdır ama kalite istiyorsan başkasına bakma.

biz sgm'ın kalitesini tartışmıoruz zaten herkez bilio nası 1 firma oldugunu biz robe kullanan varmı die sorduk eger kullanan varsa görüşlerini yazarsa sevınırız, ARKADAŞIM :)

Lütfen forum yazım kurallarını oku. tartışmıoruz, bilio nasıl 1 gibi kısaltmaları kullanmaya müsaade etmiyoruz. Ayrıca i varken ı kullanmandaki ısrarın nedenini anlayamadım. Türkce klavyeni kullan.

Moderatör

C

Türkçe adına güzel bir prensip ama durum tamamen el alışkanlığı kaynaklı bu yüzden kötü Türkçe adına özür dileriz . Ama sanki biraz sert bir eleştiri olmuş. Yeni bir üye için biraz daha anlayışlı olabilseydiniz kesinlikle daha mutlu olacaktık.

Geri