[Eski] sahne monitörü yardımı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Yeni başlık açmak istemedim burdan sormak istiyorum;

Sahnedeki müzisyenin monitörünü PA hoparlörünün tonunu hiç değiştirmeden bağımsız olarak tonlamak istiyorum.Ama bunu grafik EQ ile değilde, kullanımı kolay olan 4 band Parametrik Eq ile yapmak istiyorum.(High-Mıd-Lowmıd-Low) bu şekilde Parametrik Eq varmıdır?
Teşekkür Ederim...

Özgür abi monitör mixer olarak hangi markaları ve modelleri önerirsin ben en fazla 10 aux kullanıyorum.
Teşekkür ederim abi...

Özel bir mixer olmasına gerek yok. Aux çıkışı bol olan, tonu ve parametresi geniş olan ve tabi kesen uygun olan tüm marka / modelleri tercih edebilirsin.

Abi Allen&Heath WZ3 12M var sanırım bu olur ama işin biraz komik tarafı ben monitör mixerli hiç çalışmadım.Abi mümkünse kısa olarak bağlantı sırasını açıklayabilirmisin?Yani sahnede 10 saz var 10 tanede monitör var diyelim enstrumanları önce hangi mixere giriyoruz monitörlere nerden çıkıyoruz v.s gibi...Çıkışları kafamı karıştırıyor.Bakıyorum en üstte insert li girişler var hemen altında Split yazan çıkışlar var ve onun altındada yine insertli çıkışlar var...

Allen Heath GL 2800 M işini fazlasıyla görecek bir mixerdir bence.Masa yarı parametrik,16 aux'lu,birde ilk 8 aux'ta yarı parametrik EQ var.Fiyatını tam bilmem ama fazla birşey değildir.

Geri