[Eski] sahne monitörü yardımı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

elektron

Yeni üye
Arkadaşlar merhabalar.Canlı performans kullanımı için(kiralamada) amacına uygun ve hesaplı, aynı zamanda feedback sorununda bize yardımcı olacak hangi monitörü alalım? Markalar üzerinden yardımcı olursanız sevinirim.

Mackie SRM350, SRM450, SWA1801(Bass).. Martin LE-400.. Bunlar piyasada lider, endüstri standartıdır. Feedback sorununda nasil yardimci olacak monitor, onu aciklarsan? Fiyatlari biraz tuzludur. Ama bu isi yapacaksaniz, bunlari almak zorundasiniz. Ne tarz bir is yaptiginizi belirtmemissiniz ama canli performansta bunlar gerekli.Isin ucuzuna kacmak yarin oburgun basinizi agritir.

Öncelikle aktif yada pasif konusunda seçim yapmalısın. Kolaylık ve taşınabilirlik açısından aktif kabinler işini görür. Ama iyi birşey istiyorsan aktif kabinlerden uzak dur. Fiyat önemli değilse Marka olarak EAW yada meyer sound seçmelisin. Para ön plandaysa HK,NEXO, gibi markalara yönelmen lazım. Kolay gelsin.

arkadaşlar electro-voice zx5 monitör kullananız varmı? bu modelin performansı hakkındaki görüşlerinizi alabilirmiyiz.

ben zx-5 kullandım. gerçekten çok güçlü bir plastik kabin. Ama sahne monitörü olarak kullanacaksan feedback önleyici kullanman lazım.

Para ön plandaysa HK,NEXO, gibi markalara yönelmen lazım.
NEXO piyasadaki en pahali kabinlerden biri.Para on planda ise neden NEXO?(bkz. Ertekin Aralik 2006 Listesi)

Ama sahne monitörü olarak kullanacaksan feedback önleyici kullanman lazım.
Bu feedback onleyiciler nedir? X frekansi sonsuz donguye girince X-100 x+100 frekanslari arasini ucuran versiyon mu? Performans oncesi sen sahnede gezip feedbackte problem olusturabilecek frekanslari olcup gerektigi miktarda kismaz isen nasil seslendirme isini yapiyorsun anlamadim. Onemli olan feedback i olusmadan onlemek. Feedback olustuktan sonra ister manual ister bilmem kac tane a/d ceviricidin olusan bilmem kac milyon khz islemcisi olan ekipmanla kes bir anlami yok.

(Feedback:Turkiye'deki tabiri ile mikrofonun otmesidir.Teorik olarak da hoparlorden cikan frekansin tekrar mikrofondan geri donmesi ve bunun sonsuz donguye girmesidir.)

Feedback önleyici demekle şu meşhur feedback destroyer gibi cihazlar kasıt ediliyor herhalde.

Feedback'i elektronik olarak kesmenin bir maliyeti var, öyle havadan olmaz.

Bu da genelde üst frekanslarda büyük derecede kayıba sebep olmaktır. Yani genel sound'un içine edecektir.

Dolayısı ile Grego'nun dediği çok doğru. Önemli olan feedback'e sebep olmamak. Olduktan sonra zaten feedback önleyiciye gerek yok, EQ'dan da bu işi halledersin.

jbl eon 15 g2

Arkadaslar jbl eon 15 g2 (aktif) kullananınız varmı? Performansı hakkındaki görüşlerinizi alabilirmiyiz.

EON 15 le çalışmadım ama arkadaşlarımın çoğu kullandı bu kabini ama kullananlar canlı performanslarda sadece orkestra için kullanıyor + açık hava konserlerinde pek tercih etmiyorlar ve büyük çaplı konserler için olmaz diyorlar tabi ben sadece duyduğumu söylüyorum feedback önleyiciye gelince ben bi ara behringer fbq 2496 almıştım deneme amaçlı ama sesi düşürüp sinir bozmaktan başka işe yaradığı yok+önlemiyoda hem alcaksan Shure al çok gerkiyosa.Birde grego nun dediğine bende katılıyorum düzgün sound ve kabinleri amacına göre dizersen feedback çıkacak yer bulamaz.. :D

JBL Eon'lar daha cok bir barda bir gitar bir vokalist gibi kucuk gruplar icin tasarlanmis kompakt urunler. Arkasina baktiginizda EQ ayari, girilen sinyal icin Mic/Line secimi gibi seyler mevcuttur. Bu hoparlorlere genelde vokalist mikser outunu takar, ustunden bir seviye ayarlayip, ustundeki EQ ile de basit bir ayar yapar geceyi kurtarir amam buyuk sistemler icin hic yaklasilmamasi gereken bir hoparlor.

Aslında sahnede 12"/1" tip monitörler kullanmak daha sorunsuz oluyor.HK Audio nun PR 12 M modelleri fena değil mesela, ama tweeter 2" olduğunda biraz uğraşmak gerekiyor. EQ vs...

themuraty' Alıntı:
jbl Eonları sadece klavyeye verebilirsin.Başka bir yerde kullanman çok güç.

Jbl Eon lar yenilendi
http://www2.jblpro.com/catalog/general/ProductFamily.aspx?FId=70&MID=3
39d94334-e388-4c64-b25b-8f30d7562c1b.jpg
4d6ff488-ec15-49c5-8f6a-20285f174789.jpg
f91e5e2d-44ee-408a-a907-783263c55c5f.jpg

osm1689' Alıntı:
Dermanbey Yamaha MSR 400 ;) Aldım kullanıyorum hiçbir sorun da çıkarmıyor.

Ben de alacağım Yamaha Msr 400 ama, tam emin olamadım.O zaman kullanıcısı olarak size sorayım.Solist monitörü (floor) olarak kullanabilirmiyim.Veya Side fill, Back Fill nasıl netice verir?Ses kalitesi nasıl? Kolay Peak yapıyomu?

Geri