[Eski] Shakira İstanbul konserinde kullanılan ses ve ışık sistemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ibrahimm42

Yeni üye
Merhaba Sayın abilerim biliyorsunuzki 9 temmuz 2007 tarihinde Shakira İstanbul Kuruçeşme Arena da bir konser verdi ve bu konser için yanılmıyorsam memleketinden özel bir uçakla teknik altyapısını getirdi.
(TABİ BEN SADECE İNTERNET YOLUYLA TAKİP EDEBİLDİM)Sizlere sormak istediğim;getirdikleri malzemenin ne gibi bir özelliği var?
Yani daha mı uçuz bir fiyata geldiler ya da daha mı teçrübeliler :?: vs
Çünki
böyle bir sistemi Staras,Playback vb türk firmalarınında pakala en iyi biçimde kurabileceklerini ve Türkiyedeki Tonmaister ların hakkını vererek bu işi bitireceklerini düşünüyorum.Birde bu sistemin biraz detaylı şekilde listesini istiyorum sizlerden.Bu konuda bilgisi ve tecrübeleri olan abilerimden bu konuya açıklık getirmelerini rica ediyorum :!:
Şimdiden hepinize teşekkür ederim SAYGILARIMLA...

O konsere Altınçizme firması kurdu peki neden Altınçizme kurdu :?:
şöyle söyleyeyim belki biliyorsundur ama
bu işteki üstün tecrübeleri,malzemenin temizliği ve kalitesi + titizlikleridir
bu yüzden yabancı sanatçılar Altınçizme firmasını tercih eder bunun yayında tabi rider lar ne gibi bir liste yaptı bilemem ama sanarım 70 i geçkin martin robotlar kullanıldı+jbl vertec line arraylar sanırım CLEAR AM 12 Leri kendileri getirdiler bunun dışında ne oldu bilemem ama başta söylediğim yanlış anlaşılmasın diğer firmalarda çok titiz ve tecrübeli ama Türkiye ye gelen bütün yabancı sanatcılar Altınçizme yi tercih ediyor nese fazla dalmayalım bu konular bizi aşar ayrıca tecrube herşey demektir bunu unutma :wink: yanlışsam düzeltin :D

Turkiye'de ses isik konusunda en cok ve en bol malzeme starasta diye biliyorum... yinede metallica icin yurt disindan kiralandi ses isik ve sahne.

Bir düzeltme : Sanatcilar hangi firmayla çalıştığını seçmiyor, organizatör hangi firmayla calistigini seçiyor, Shakira'nın PM i mail atip da "Altincizme ile calisin" gibi bir istekte bulunmuyor yani.

Metallica konusunda da ne çatı olarak ne de malzeme sayısı olarak Türkiye'deki hiç bir firma tek başına bu işin altından kalkabilecek malzemeye sahip degildi ondan herşeyi yurtdisindan getirdik. Sadece alt gruplar için bir pm5d ve ml7 yi (ve onlar için gereken monitör + mikrofonlari) Kontrol sagladi.

Evet dogru.. yurtdisindaki firmalar ancak daha onceden calistiklari ve mutlu olduklari firma varsa onu soyleyebilirler onun disinda rider gelir uygunsa kullanilir.

siyabend' Alıntı:
Bir düzeltme : Sanatcilar hangi firmayla çalıştığını seçmiyor, organizatör hangi firmayla calistigini seçiyor, Shakira'nın PM i mail atip da "Altincizme ile calisin" gibi bir istekte bulunmuyor yani.

Metallica konusunda da ne çatı olarak ne de malzeme sayısı olarak Türkiye'deki hiç bir firma tek başına bu işin altından kalkabilecek malzemeye sahip degildi ondan herşeyi yurtdisindan getirdik. Sadece alt gruplar için bir pm5d ve ml7 yi (ve onlar için gereken monitör + mikrofonlari) Kontrol sagladi.
Oooo Siyabend bey, forumlarımıza hoş geldiniz :)
Pek mutlu ettiniz bizi.

ozgurcakici' Alıntı:
siyabend' Alıntı:

Oooo Siyabend bey, forumlarımıza hoş geldiniz :)
Pek mutlu ettiniz bizi.

b02.jpg

Shakira da malzemenin bi kısmı lokal bi kısmı kadınla geldi...

Tunca kardeş Telesine ye öncedende baktım ama fiyatlar yazmıyor :!:
Bu arada Shakira nın tüm konserlerinde Clear monitörler kullanılıyo bu monitörler çokmu iyi :?:

Clair Brothers, yani Clair Kardeşler dir aslı.
Mac 2000'ler de 14.000Eu liste fiyatı var. Tutturduğun pazarlıkta alırsın aslı yani..

bilgin' Alıntı:
Tunca kardeş Telesine ye öncedende baktım ama fiyatlar yazmıyor :!:
Bu arada Shakira nın tüm konserlerinde Clear monitörler kullanılıyo bu monitörler çokmu iyi :?:

Telefon edip sorabilirsin dostum.. sonucta internetten satilamayacak kadar pahali bir alet : )

Peki teşekkürler Özgür abi Tunca sanada teşekkürler
Birde bazı firmaların fiyatlar abartılı oluyor ama SGM giotto 700 Martin den daha pahalı tabi fiyatlarla ürünleri çoğu markada karşılaştırmak pek mümkün olmuyor ama MAC 2000 bundan daha çok tutulan ve daha başarılı bir robot değilmi :?: Yoksa tutulmadığı için mi daha pahalı sorun bu mudur..

Geri