[Eski] Sm 58'in sahtesi olurmu?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

amerikada 100, dubaide 95 dolar olan yani gelişinin aşağı yukarı 50-60 dolar olduğunu düşündüğüm sm58 i türkiyede 240-250 dolara satarlarsa yani doğal olarak insanlar daha ucuzunu arayacak ve bu golü yiyeceklerdir... bence insanların gözünü fazla para hırsı bürümüş bir maldan 3, 4 katı kazanmaya çalışmanın başka bir açıklaması olamaz...
kalite kopyalanamaz, shure sahtelere karşı ama yarısından daha ucuza alınabilir : )))

Soundteknik bircok firma su an Cin'de uretim yapiyor ve bunlari kendileri satiyor.En onemlisi de hepsinde Made in China yaziyor. (Designed in ... ) Anlattigini ne kadar arastirdin bilmiyorum ama oncelikle Shure yillarin markasi ve daha dunki firmaya, adamlarin yaptigi islerden hic numune almadan, onlarin firmalarini ve teknik olanaklari gormeden boyle bir ise kalkismaz. 10$ ucuz uretecegim diye adina leke surdurmez. Eger ki dedigin gibi orada uretilmis olsaydilar uzerlerinde Made in Mexico degil Made in Azerbajian yazardi. Ustune gidip Mexico yazarsan bu bildigin KORSAN mal oluyor.

TuncaEskiyerli, Amerika ile zaten karsilastirman biraz mantiksiz.Orada uretilen birsey orada tabi ki ucuz olacaktir. (Dubai konusunda bir bilgim yok.) Nereden alisveris yapiyorsun hic bilmiyorum ama hic 130-140$ dan fazla para vermedim SM58 e. Eger ki internetten fiyatlari arastirayim ona gore fiyat soyleyeyim diye dusunduysen yanlisin var.

SoundTeknik' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar..

Geçen Seneden Beri Bu konu Piyasada konusuluyor.. Bende bir kaç Araştırma yapyım hiçde öyle iç açıcı bir durum yok ortada :) ..

Olay Şudur.AZERBAYCAN- Haberidir.

SHURE-SM58'in Dünya Çapında Uretim aşamaları var yanı söyleki ''SHURE'' Üreten Fİrma Uretim MAliyetini Düşürmek için DUnya Ulkelkerine Üretim Fason Fiyatları Veriyor BUnlardan biride ''AZERBAYCAN'' Azerbaycan'da SHURE-SM58 Üretimi Başlıyor. Ve TEknoloji olarak USA' Teknolojisini yakalayamadıkları için Hem Maliyet Düşüyor Hemde Kalite & Teknik Dusuyor Mejburen. Piyasada SAhte SM58 Die DOlaşan Mallar Veyatta Konuşulan SM58Mic'Ler ASlında AZERBAYCAN'dır!! YAnı Aslında ortada Kaçak mal yok :eek: SHURE Ureten firma AZERBAYCAN da bir electronik firmasıyla anlasıyor Ve uretime başlıyor olay bu Damga gene SHURE ama Olay SU ki Aralarında Hem SOUND' Hemde Teknik Aksamalar oluyor :shock: Bizzat Kontrolumden geçti..

Şimdi Gelelim SHURE SM58 USA Daki Firmasından Çıkan SM58 Modeline Ve AZERBAYCAN'dan Çıkan SM58 Modeline..

USA'da uretilen SHURE-SM58 Modelinin başkısmını açarsanız yanı KABSÜLÜ! Dİyaframını DOkundunuz Zaman Bir yayasistemiyle şeffaflık yanı Oynama Göreceksiniz :) Bu USA Uretimi VE Birde USa URetimde Mİcrafonun SHURE-SM58 Yazısı yazan yerde YAzılardan anlaya bilirsiniz..

GELELİM AZERBAYCAN TEKNOLOJİSİNE..

Şimdi Azerbaycanda Uretilen SHURE-SM58'in ise kapsülünü açtımız zaman USA uretimindeki yanı gerçek dedimiz SM58 Deki Yaysistemi yokdur Ve yazıKarakderi biraz değişikdir.. Birazda Sound Farkı vardır....

Yani aslında ortada ''KAÇAK,KORSAN'' die birşey yok ama biraz teknik sorunlar var :lol: Bİrazcıkda fiyat Farkı var :p

FİYATI FARKI.
USA-SHURE-SM58-245$
AZERBAYCAN-SHURE-SM58-95$ :D

Umarım YArdımcı olabilmişimdir..
Yanlışlarımı duzeltiniz ustadlarım...

Bu bilginin Shure'un kendisinden gelen kaynağını ve onayını gösterebilir misin?

Gösteremezsen bu bilgiyi "yalan" kategorisine alacağız ve teşhir edeceğiz.

Zira orijinal SM58'ler 245 dolar filan değil. Burada İngiltere'de %17.5 KDV dahil 70 sterline satılıyor, Amerika'da ise 100 dolar.

Bu iddianın doğruluğunu lütfen "belge ile" ispatla.

M.

grego' Alıntı:
TuncaEskiyerli, Amerika ile zaten karsilastirman biraz mantiksiz.Orada uretilen birsey orada tabi ki ucuz olacaktir. (Dubai konusunda bir bilgim yok.) Nereden alisveris yapiyorsun hic bilmiyorum ama hic 130-140$ dan fazla para vermedim SM58 e. Eger ki internetten fiyatlari arastirayim ona gore fiyat soyleyeyim diye dusunduysen yanlisin var.
selam
dubaide fish round about ta "melody house" (ki bu mağaza birleşik arap emirlikleri shure distribütörü nmk electronics in mağazası olur) bizzat ben satın aldım 94$ a tabiki bunun türkiye için gümrük ve kdv vs gibi rakamlarıda ekleniyor bunun da bilicindeyim ancak bir çok ekipmanla ilgili yurt dışı ve Türkiye fiyatlarını karşılaştırırken bu şekilde bir fark ortaya çıkmıyor.. başka bir deyişle nerede 100 dolar nerede 245 dolar...
(245 dolar benimde bildiğim kadarıyla shure sm58 in türkiye satış fiyatı)

Bu arada sahte Shure mikrofonlarla ilgili detaylı bilgi ve resimlerin verildiği bir başlığımız var, onu da kaçırmayın, başından sonuna okuyun:

http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... ic&t=11667

Ayrıca Shure'a da email atıp Azerbaycan'da üretimleri olup olmadığı konusunda bilgilendirme istedim, bakalım ne diyecekler. Yalancının mumu yatsıya kadar dahi beklemiyor artık bu zamanda.

M.

Geri