[Eski] Sonunda Cubase 5 ama..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

BoraOzkum

Yeni üye
Sonunda "Abi'den kalma SX3"üme elveda dedim, Cubase 5 aldım. Çok mutlu idim, ta ki kurulumdan sonra Cubase'i açıp beraberinde gelen plug-inleri göremeyinceye, daha sonra da gitarımı bağlayıp Amplitube Metal'i açmaya çalıştığımda programın :

"Cubase5.exe bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor. Bu durumdan dolayı özür dileriz.
İşiniz yarım kaldıysa, üzerinde çalıştığınız bilgiler kaybolmuş olabilir.
Bu hatayla ilgili daha fazla bilgi için, burayı tıklatın."

şeklinde bir uyarı vermesi ile bu mutluluğum bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekti :!:

Sx3'ü silmeden yükledim, onun bir ilgisi olmuş olabilir mi? Ya da benim başka bir hatamdan kaynaklı birşey?
O kadar hevesten sonra böyle bir sıkıntıyla karşılaşınca çöktüm resmen.. Cubase'i açıyorum, new project ve çat! Crash yiyorum.

Şimdiden teşekkürler, müzikli günler.

Bora

Sorumu yanlış anlama ama bu mesajı görünce aklıma ilk gelen soru, "Daha önce sisteminde bulunan Cubase SX 3 h2o tarafından kırılmış sürüm müydü?" oldu :?

BoraOzkum' Alıntı:
...Cubase'i açıp beraberinde gelen plug-inleri göremeyinceye..

Paket ile gelen VST Collection DVD si var plug-inleri o DVD den kuracaksın. Onu kurduysan ve hala default plug-inler yoksa ortada; Cubase'deki Plug-in Information paneline git ve plug-inlerinin kopyalandığı vst patch dosyasının sistem tarafından belirlendiğine emin ol. Bende de buna benzer birşey olmuştu. Sonra patch dosyasını el ile gösterdim Cubase'e ve düzeldi :)

nickel' Alıntı:
Sorumu yanlış anlama ama bu mesajı görünce aklıma ilk gelen soru, "Daha önce sisteminde bulunan Cubase SX 3 h2o tarafından kırılmış sürüm müydü?" oldu :?

Hayır, kırık değildi, abim eskiden uğraşırdı kayıtla falan, zamanında onun kullandığı Cubase idi sistemimde yüklü olan.

@aristo
Anladım aristo, peki programın crash vermesini ne ile açıklayabiliriz?

O konuda bir fikrim yok BoraOzkum. Programların lisanslı ise öyle bir sorun çıkartmaması gerekir. Bildiğim kadarı ile .exe uzantılı uygulama dosyalarının hata üretmesi için yazılımsal hatalara sahip olması gerekir. Yani öyle zamansız yere, keyfine göre hata üretmezler.

Programım lisanslı aristo. Bilgisayara format attım, daha sonra aynı problemle karşılaşmadım. Bayadır bilgisayarda problemler oluşuyordu zaten, format atmam gerekiyordu. Attım, şu an gayet güzel çalışıyor. Teşekkürler ilgine..

son mesajınızı okumasam bende size pc kullandığınız için herşeyi baştan kurun temiz bir sayfa açarak format atın diyecektim iyi çalışmalar...

Sorun lisanslı program da lisanssız eklenti kullanmandan kaynaklı olabilir.. Özellikle dungle emulatörü olan eklentilerde bu sorun daha fena düzeyde çıkıyor karşımıza .

Assai,
Sorunum hallolmuştu ancak yine de cevap vereyim, lisanslı ya da lisanssız plug-in kullanmama olanak yoktu çünkü daha yükler yüklemez problemle karşılaştım. Sorun muhtemelen bilgisayarımdaki bir virüsmüş ki format atınca düzeldi. Yine de teşekkürler.

İyi çalışmalar,
Bora.

Geri