Stereo bus comressor için de
wow diyebilirim :mrgreen:
Erdoğan abinin de dediği gibi oldukça transparan. Ancak benim gözlemim sadece bu kadar değil. Attack zamanını 10ms. Release zamanını da 100ms. ayarlayıp press oranını 20:1 de tutup overcompress basınca 1176 gibi çalışıyor, omph pump ediyor soundu resmen (tabii bu benim parça üzerinde duymak istediğim sound için yapılmış bir ayardı). Özellikle de kicklerde muhteşem bir etki yaratıyor. Tabii öncesinde pultec tarzı bir eq koymayı unutmayın

Bu trick'i diğer kompresörlerde denediğimde bu ölçüde güzel bir sonuç alamadım doğrusu. Hele özellikle waves'in SSL Comp.'u resmen berbat etti.
Bir de şu var ki bu kompressör öyle muadilleri gibi master kanalda kullanırken stereo genişilik üzerinde olumsuz bir etkisi yok. 2dB'den fazla basmadım aslında, fazla yüklenmedim. Duyduğum sonuç mükemmel, mix içinde her bir öğe sanki birbiriyle iç içe girdi. Diğer bir tarifle
cuk oturdu diyebilirim
Drum kanalları üzerinde paralel olarak denediğimde de çok güzel bir cevap verdi. Bu trick de Dave Pensado'ya ait. Örneğin kick kanalını duplicate edip orjinal kanalı dry bırakıp kopyaladığımız kanal üzerine bir kompresör ardından da pultec eq açıyoruz. Attack zamanı parçanın durumuna göre (ama yine de fast), Release zamanı için de 100ms. başlangıç için iyi olabilir. Ratio'yu fazla yüksek tutmamak gerek, ben 2:1'de bıraktım. Ardından da UAD Pultec açıp gerekli eq ayarımı yaptım. Bu kanalı orjinal kanal ile karıştırarak, kanal volümünü duymak istediğim seviyede bırakarak kullandım. Sonuç beni gayet mutlu etti. Alt frekansları dolu dolu gelen, mideye vuran bir kick soundu ile karşılaştım. Gerçekten güçlü geliyordu. Aynı tekniği muadili diğer kompresörler ile denediğimde böylesine güçlü bir sound ile karşılaşmadım desem yalan olmaz sanırım.
Kısacası bana göre çok da fazla söylenecek birşey yok bu kompresör için, ben çok sevdim. Şayet diğer plug in'ler de böyle ise ben 2xUAD(1)'ları elden çıkarıp üzerine biraz ekleyerek bir SSL Duende Studio Pack almayı düşünüyorum
Burak.