[Eski] Türkiye'deki büyük sahne seslendirme ve ışık şirketleri?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

grego' Alıntı:
TuncaEskiyerli' Alıntı:
grego.. sonisfer de sadece elektrik kablolarının dizilişini gördüm oda bizimle almanlar arasındaki farkı gösteriyor valla.. bizde arapsaçı gibi gider herifler nerdeyse bi 50 kabloyu yanyana dizmiş ve çekmişler köşeyi bile yanyana dönüyo kablolar bozulmadan keşke fotoğrafını çekseydim.

Tunca, Staras'da da oyledir. Bir daha is yapma imkani bulursan dikkat et.
Gorecegin su asagidaki gibi bir manzaradir. Bu yurtdisindan bir is, Staras'a ait degil.

Ben Staras la daha evvel çalıştım. Malzeme parklarını ve yaptıkları işleri beğenirim.
Hatta Starastan ayrılıp şu anda önemli işler yapan bi çok şirket var Kontrol ve CTI gibi.

Benim bu alanda çok işim olmasada sahipleriyle iyi ilişkiler içinde olduğum için Park (Yavuz Toraman) ve Kontrol le (Gökhan Sontuna) çalışmayı tercih ediyorum. Geçtiğimiz senelerde Parkla bir konser için ekstra 2 sahne kurduk sponsor için led ekranlar koyduk trusslar vs vs. son dakika çıkan ekstra isteklerde sağolsunlar hiç kırmadılar hiç ağızlarını açıp birşey demediler. Sonrasında Kontrol ve Park ın beraber çalıştıkları bir lansman ve kutlama gecesi yaptım. Kontrol le bir büyük satış toplantısı yaptım. 3 toplantıda CSG ile çalıştım. Bu birazda şundan ellerinde malzemeleri iyi biliyorum ve isterkende bana şu toplantıya 10 tane şundan 5 tane bundan diyerek direk elindeki malzemeyle isteyebiliyorum.
Bu arada Antalya Gözde Müzik i de severim.
Sonisphere de rejiyi erişimle beraber ben kurmuştum. Malzemeyi ve ekibi erişim temin etti bense kurulumla ve detaylarla ilgilendim. Extra tele lensler, kamera pozisyonları kablolama ihtiyaçları ve yönetmen temini gibi. 2011 sonisfer için de şimdiden çalışmaya başladık.

Işık ekipmanı olarak Playback avrupa hatta dünya firmaları arasındadır.Özellikle Space Canon show konusunda çok organize olunmuştur.29 ekim kutlamalarında neredeyse bütün ekip boğaz civarındadır.(http://video.google.com/videoplay?docid ... =tr&emb=1#) Ses konusunda ise ışık kadar olmasada yeterince malzemeye sahiptir.ADAMSON ve L-ACOUSTICS ana sesi taşımaktadır.tabii meyer ve eaw çalışır durumda olmasına rağmen artık rafa kalkmış durumda.Ayrıca biri 200 biri 70 metrekare olan mobil stageler sadece ve Tv plato işi playbacktedir.Truss sistemide çok pratik ve hafiftir.Buda daha az yer ve daha az yorgunluk getiriyor.Özellikle çok iyi kulaklara sahip Fikret Ömeroğlu ndan alacağınız bilgiler altın değerindedir.Kendisiyle gittiğim her iş hem eğlenceli hemde öğretici olmuştur.

Staras ses malzemesi olarak daha yenilikçi ve daha kalabalık bir rider'a sahip.Özellikle digidesing la yaptıkları alışveriş piyasaya olan farkını göstermiştir.Işık konusunda malzemeleri çok iş yaptığı için çoğu zaman küçük sorunlar yaşatıyor,tabi her işde değil.Özellikle Tarkan ve Serdar Ortaç konserlerindeki showları görülmeye değer.En kalabalık teknik ekibe sahip olan firmadır.Piyasadaki çoğu sesçinin,benimde bir dönem Antalya şubesinde çalıştığım firmadır.

Altınçizme malzemesi en yeni olan firma olarak gözüksede bunun nedeni diğer firmalara göre daha az işe gitmeleridir.Serdar beyin iş konusunda çok titiz olduğu ve her işe gitmediğini,seçici olduğunu biliyorum.ayrıca personel monitöring sistemi kullanan ilk ve bildiğim kadarıyla tek firma.ışık konusunda
çok abartılı değiller.Malzemeleri sıfır gibi.

Park,Csg,Redteam gibi firmalarda bu 3 firmadan sonra geliyor bana göre.Ayrıca hiyerarşi bütün firmalarda bulunmaktadır.Eğer bu yolun başındaysanız, bence son tren kaçmadan evinize dönün :)

Playback Space Cannon lar dışında önemli bir ışık malzemesi yok bildiğim kadarıyla.. bu konuda öncü Staras (martin mac2000, clay paky ve highend showgunlar) ve Park (vari lite).
Senelerce Staras tek başına Rocncoke u kurabilecek altyapıya sahipken Altınçizme ye kurduruldu ve Altınçizmenin malzemesinin yarısı dışarıdan kiralanmış malzemeydi..

atnk' Alıntı:
Park,Csg,Redteam gibi firmalarda bu 3 firmadan sonra geliyor bana göre.

Readteam kapandı, ortaklar ayrıldı, malzeme bölüşüldü... Pek kalmadı ortada. CSG ise çoğu malzemesini sattı,çoğu Kıbrıs ta bir firmada; pek konser işleri yaptığı söylenemez.

CSG için benim gözlemlediğim durumları iyi işleride yoğun.. Nisan ayında 3 organizasyonda çalıştık malzeme vs hiç bir sıkıntı yoktu.. Referandum faaliyetlerinede nexoların kiralandığını biliyorum.. CSG daha çok kongre toplantı ve dolayısı ile gala geceleri yapıyor... yeni bir web siteleri var baktığımdada 2010 da yaptıkları işleri ve malzemelerini görebiliyorum... neyi satmışlar bilemiyorum ama nexolar duruyor gibi. PM5D de duruyor.. : )Kıbrıs içinde şöyle demişti bir çalışanı "simultane tercüme de 1 kulaklık burda 1 dolar orda 3 dolara veriyoruz".

ozgurcakici' Alıntı:
atnk' Alıntı:
Park,Csg,Redteam gibi firmalarda bu 3 firmadan sonra geliyor bana göre.

Readteam kapandı, ortaklar ayrıldı, malzeme bölüşüldü... Pek kalmadı ortada. CSG ise çoğu malzemesini sattı,çoğu Kıbrıs ta bir firmada; pek konser işleri yaptığı söylenemez.

Redteam in kapandığını burdan öğrendim ,aslında çokda şaşırmadım.Genede bir Işın Karaca konserindeki d&b lerin sesi çok iyiydi özelliklede sublar.Umarım bu malzemeler bilinçsiz kişilerin eline düşmez :|

selamlar, birkaç gözlem de ben yapayim;

Staras, Playback ve Altınçizme ile ilgili uzun uzun yazılmış zaten; Fanta, Koçfest, Rock'n Coke, Coke'n Music, Kuruçeşme arena, BGM konserlerinde hepsiyle çalıştık, hep mutlu olduk.

ege bölgesi'nde Ekin ve SVL ile hep iyi konserler yaptık, mazleme ve ekip kalitesini gayet iyi gördüm.

Ankara ve civarı için Organiser ile çalıştık sıkça, mazlemeleri çok temiz oluyor, ekip de gayet iyi.

Aziz.

Staras, Playback ve Altınçizme ile ilgili uzun uzun yazılmış zaten; Fanta, Koçfest, Rock'n Coke, Coke'n Music, Kuruçeşme arena, BGM konserlerinde hepsiyle çalıştık, hep mutlu olduk.

Bende Aziz'e katılıyorum. Bu frimalarla bende hiçbir sorun yaşamadım. Özellikle Altınçizme ile bu yılkı Efes One Love da çalıştım ve herşeyden çok memnun kaldım (Tekrardan)

Ama eklemek istediğim iki frima var bu yıl çok çalıştım onlarla. 911 ve Bros teknik gerçekten çok iyi çalışıyor. Bu yıl Kuçukçiftlik Park'ta 2 kere konser yaptım ve performanslarına ve ekip çalışmasını çok sevdim. Sound ' da oldukça iyiydi.

En son Cranberries konserinde Malt ile çalıştım ve Cranberries'in ses mühendisi gelip tebrik etti.

Hayko konserine gelince muhtemelen ses muhendisinden kaynaklanan bazı sorunlar olmuştur. Çünkü ne Staras ne de Altınçizme sound da sorun yaratacak bir yanlışlık yapmaz kolay kolay.

Geri