Anlatayım:
Bu alet Ocak başı Amerika'dan alındı. Hevesle arkadaşla kurcalayalım diye oturduk ve alet bozuk çıktı. Sürekli kapanıp açılıyordu. Baya bir uğraştım, Danimarka'daki TC Electronics ile yazışmalar, Compel'le konuş et. Sonunda Şubat başı 80 YTL hizmet bedeli karşılığında aletin yenisiyle değiştirdiler. Hoş, yine bana Türkiye fiyatına göre çok daha ucuza geldi ama, bi sürü vakit ve "alet elimde patladı - patlamadı" stresi yaşadım.
Aleti evde, stüdyoda falan denedim, adam akıllı sahnede kullanmak bu güne nasip oldu.
Özellikleri bence antin kuntin özel efekler istemediği sürece bir vokalistin isteyeceklerini karşılayacak nitelikte. Kullanımı ilk başta garip geliyor, ama aslında çok kolay ve kullanıcı dostu tasarlanmış. Kullanma kılavuzunu mutlaka okumak gerekiyor. Normalde adetim olan türk usulü alete girişmeye gelmiyor.
Armonileri hakikaten çok başarılı yapmışlar, ben normalde bu tarz efektleri çok sentetik ve robotik bulurum. Adamlar hakikaten "yapmış". Hele günün birinde MIDI klavye desteğiyle kullanabilmek çok isterim. Armoniler için Scale Mode, Chord Mode ve Note Mode olarak 3 seçenek var. Playlistinizi ve parçaların içindeki farklı bölümleri adım adım programlayabiliyorsunuz.
Onun dışında oyuncak Digitech VX'lerdeki (daha önce bir arkadaştan ödünç alıp 3-4 ay kullandım) gibi saçma sapan efektler koymamışlar. Az ve öz şey var. Ama oldukça doyurucu.
Şu ana kadar söyleyebileceğim, aletin tek eksisi sadece TRS çıkışı var, "herhangi" bir yere gidip adamlardan TRS jack istemek zulüm olabiliyor. Onun da çözümü basit: Gidip bir iş hanından 2 milyona TRS'i XLR'a çeviren adaptör alıyoruz ki, istediğinizde hazır mikrofon girişine girebilelim.
Bi de ne tarz müzik yaptığınız çok önemli. Özellikle solo gitar vokal performans için çok iyi, veya benim gibi 70'ler 80'ler hastası, Queen, Marillion, Toto falan tarzı çift sesli vokal seven adamsanız, kullanacaksanız iyi. Canlı pop-rock performansı için de iyi gidebilir, ama onun dışında o kadar para (Türkiyede 1,800 YTL civarında, ben eBay'den kargo masrafıyla birlikte 1,100 YTL'ye aldım) dökmeye değecek bir alet değil. Sonuçta aletin esas olayı armonileri, armoni olayına çok girmeyecekseniz, o kadar para vereceğinize beraber çaldığınız adamları döve döve geri vokal yapmaya zorlamak daha hesaplı olacaktır. Yoksa reverb'di gate'di EQ'di, 3-5 efektti çok daha ucuza kotarılır.
Aslında merak eden sorsa, ben de ona göre cevap versem daha iyi olur. Böyle, boşluğa yazıyormuş hissine kapıldım.