[Eski] tc helicon voice live kullanan varmı???

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Erhan Unal

Yeni üye
tc helicon voice live aldım gercekten cok başarılı bir cihaz.ancak sahnede kullanamadım hala.cihazda takıldığım bazı noktalar var.danışmak istiyorum..

:D Hahahah,
Hakkaten yahu. Ben nasıl olduysa uykulu kafayla Ocak 2007 gördüm. Neyse, şimdi de sattığı kişi sorun yaşıyordur belki. :p

:)=

İzlenimlerinizi ben de çok merak ediyorum alet hakkındaki.Benim de almayı çok istediğim bir alet...Hatta 2. el vs. satan varsa ben de isterim :)=

Anlatayım:

Bu alet Ocak başı Amerika'dan alındı. Hevesle arkadaşla kurcalayalım diye oturduk ve alet bozuk çıktı. Sürekli kapanıp açılıyordu. Baya bir uğraştım, Danimarka'daki TC Electronics ile yazışmalar, Compel'le konuş et. Sonunda Şubat başı 80 YTL hizmet bedeli karşılığında aletin yenisiyle değiştirdiler. Hoş, yine bana Türkiye fiyatına göre çok daha ucuza geldi ama, bi sürü vakit ve "alet elimde patladı - patlamadı" stresi yaşadım.

Aleti evde, stüdyoda falan denedim, adam akıllı sahnede kullanmak bu güne nasip oldu.

Özellikleri bence antin kuntin özel efekler istemediği sürece bir vokalistin isteyeceklerini karşılayacak nitelikte. Kullanımı ilk başta garip geliyor, ama aslında çok kolay ve kullanıcı dostu tasarlanmış. Kullanma kılavuzunu mutlaka okumak gerekiyor. Normalde adetim olan türk usulü alete girişmeye gelmiyor. :)

Armonileri hakikaten çok başarılı yapmışlar, ben normalde bu tarz efektleri çok sentetik ve robotik bulurum. Adamlar hakikaten "yapmış". Hele günün birinde MIDI klavye desteğiyle kullanabilmek çok isterim. Armoniler için Scale Mode, Chord Mode ve Note Mode olarak 3 seçenek var. Playlistinizi ve parçaların içindeki farklı bölümleri adım adım programlayabiliyorsunuz.

Onun dışında oyuncak Digitech VX'lerdeki (daha önce bir arkadaştan ödünç alıp 3-4 ay kullandım) gibi saçma sapan efektler koymamışlar. Az ve öz şey var. Ama oldukça doyurucu.

Şu ana kadar söyleyebileceğim, aletin tek eksisi sadece TRS çıkışı var, "herhangi" bir yere gidip adamlardan TRS jack istemek zulüm olabiliyor. Onun da çözümü basit: Gidip bir iş hanından 2 milyona TRS'i XLR'a çeviren adaptör alıyoruz ki, istediğinizde hazır mikrofon girişine girebilelim.

Bi de ne tarz müzik yaptığınız çok önemli. Özellikle solo gitar vokal performans için çok iyi, veya benim gibi 70'ler 80'ler hastası, Queen, Marillion, Toto falan tarzı çift sesli vokal seven adamsanız, kullanacaksanız iyi. Canlı pop-rock performansı için de iyi gidebilir, ama onun dışında o kadar para (Türkiyede 1,800 YTL civarında, ben eBay'den kargo masrafıyla birlikte 1,100 YTL'ye aldım) dökmeye değecek bir alet değil. Sonuçta aletin esas olayı armonileri, armoni olayına çok girmeyecekseniz, o kadar para vereceğinize beraber çaldığınız adamları döve döve geri vokal yapmaya zorlamak daha hesaplı olacaktır. Yoksa reverb'di gate'di EQ'di, 3-5 efektti çok daha ucuza kotarılır.

Aslında merak eden sorsa, ben de ona göre cevap versem daha iyi olur. Böyle, boşluğa yazıyormuş hissine kapıldım. :)

Çok güzel anlatmışsın hatta :)=

Ben yıllardır bu aleti isterim ama işte fiyat olayı dediğin gibi tuzlu.Benim esas kullanma niyetim armoniler vs. için değil diğer efektler için aslında.O bahsettiğin oyuncaktan bende var ve feedback sorunu olmasa gayet istediğim şeyler mevcut aslında...

Merak ettiğim en birinci şey: Sahnede feedback sorunu vs. yaşadın mı canlı kullanımda?

Başlarda yaşadım, hatta -düzenli olarak çıktığımız aynı yer- sonrasında kulaklık monitörüne geçmeme rağmen yaşamaya devam ettim. Tabi bu arada hep aklıma teknisyene "Yahu birader şu monitörleri kolonları panlasan olmaz mı?" demek geliyordu, ama ukalalık olarak algılayacağı için söyleyemiyordum. Haftalar sonra benim dilimin varmadığı şey adamın aklına gelmiş veya birisi önermiş olacak ki, panladı ve düzeldi.

-Ne yaptın abi hayrola, süper oldu?
-Azcık panladım, düzeldi
-Saol abi ya eline sağlık (tabi içimden "lanet olsun!" diyorum)

Haliyle artık efektleri de kullanabiliyorum.

Ama bence armonileri kullanmayacaksan, bahsettiğin "diğer efektler" çok daha ucuz aletlerde de mevcut. Gereksiz olur almak.

Selamlar ''olgun''.
İzin verirsen benim de bir kaç sorum olacak:

- Benim aradığım alet de bu. Yalnız hepimiz biliriz ki, Türkçe Pop müzik gibi tarzlar çalıp söylerken biraz daha Makamsal tonlar da kullanıyoruz. Mesela; Tonik ve ikinci derecenin arasının yarım ses olduğunu düşünelim(kürdi gibi...). Bu alet yurt dışı yapımı olduğu için soruyorum, bu tonlara ve dizilere izin veriyor mu?

- Bu tarz aletlere uzak sayılan biri olarak bir sorum da; Vokal çiftleme olayı. Alet vokal çiftleme esnasında performans olarak ne gibi imkanlar sunuyor?

- Ayrıca kullanıcı bankalarına(yani kullanıcı kayıt bankaları var mı bu alette bilmiyorum ama) armonikleri istediğimiz gibi editleyerek yeni diziler oluşturma imkanımız var mıdır?

Şimdilik bu kadar yeter. Eğer yardımcı olabilirsen limitsiz teşekkürler. Tabi olmasanda teşekkürler.

Sevgiler

Madde madde cevap vermeye çalışayım:

1) Eğer aletteki pitch correction özelliğini açmazsan -ki ben hiç kullanmıyorum, tavsiye de etmem, uzun vadede kulağı bozuyordur- ara tonlar sorun olmaz. Kaldı ki aletin "window" diye bir parametresi var. Bu şu demek oluyor, sen bu pencereyi 50 cent olarak ayarlarsan, alet olması gereken tonun 50 cent altına veya üzerine çıkmadığın sürece senin entonasyonunla oynamıyor. 50'nin üzerine çıkarsan o zaman düzeltiyor. Bu parametreyi 0 ile 100 arasında değiştirebiliyorsun. Zaten 100 cent sanırım bir yarım sese tekabül ediyor.

2) Çiftleme özelliğinin prensibi şu, senin ana vokalinin (stereo kullanırsan panlayarak) yanına detune edilmiş (bunu da 0 ile 25 cent arasında değerini ve volume'unu ayarlayabiliyorsun) bir + bir de - iki vokal koyuyor.

3) Banka oluşturmak mümkün. Aletin bir kaç farklı modu var, istediğin modda kullanabilirsin. Song mode özellikle çok kullanışlı. Armoniklerde bir sürü parametre var. İster tamamını kendin yazarsın, istersen aletteki presetleri kullanırsın, istersen bir midi klavyeye bağlarsın senin okuduğun vokalin hangi armoniklerini vereceğini midi klavyeden basarsın.

4) Bunu da ben ekleyeyim dedim: Normalde pek kullanma kılavuzu okuyan biri değilimdir. Kurcalayarak daha iyi öğrenildiği taraftarıyım. Ama bu aletin kullanma kılavuzunu mutlaka okuyup, üzerine de pekiştirmek için kurcalamak gerekiyor. Ama mantığını kaptıktan sonra kullanışlı bir alet.
Alette imkan bol, efektler de güzel, ama bence yemeği sosa bulamaktansa, gerekli baharatları belli belirsiz yerinde kullanmak çok daha lezzetli sonuç veriyor.

5) Eğer beraber müzik icra ettiğiniz insanlarda vokal yapma potansiyeli varsa, hiç alete malete para dökmeyin, herşeyin doğalı -neyse ki hala- daha güzel oluyor :)

Sevgili olgun, yardımlarından dolayı teşekkürler. Biz en iyisi Gitarcıya ücret şantajıyla vokal yaptıralım :lol:
Şaka bir yana; aleti alıp da kullanma kılavuzunu okuyarak öğrenmek benim de sevdiğim bir husus değil açıkçası. Kurcalayıp gerekirse bozmak daha bir tatlı geliyor nedense :p
Türk Milleti olarak tembeliz kardeşim :lol: ama yaratıcıyız da.

Herkese kolay gelsin.

Sevgiler

voice live

Merhabalar

ya biz bi grup olusturduk ve yabancı agırlıklı parcalar yapmayı dusunuyoruz.mesela big in japan dan tut take my breath away,georgia on my mind,sweet dreams,331-love song,wonderful tonight gibi parcalar yapıcaz degisik tarzlarda.aralara turkce de serpistiricez...

benim sana danısmak istedigim konu su;

taktir edersin ki parcalar reverb,delay vb... efekt isteyecek ve bunu da tonmaister ın yapması cok zor cunki parcaları onceden bilmesi gerekir kaset gibi onceden hazırlıklı calacagımız icin.elbette bir iki vokal gerekecek.biz 6 kisilik bir gurup oldugumuzdan,vokal alamıyoruz sayımızdan dolayı,artı isletmeci icin gereksiz kacar.vs...

1-vokal acıgını bu aletle kapatabilir miyim?

2-efekler saglamdır herhalde.biz de kaset gibi calmak istiyoruz yani repertuar defteri karıstırma olmayacak.hersey onceden ayarlı calısılmıs olacak.bu yuzden de onceden programlanmıs sesler de isimize yarar.bu ozelliginden biraz bahsedebilir misin aletin?

3-alet en fazla kac sese kadar vokal ses cıkartabiliyor?

4-bu ses duzeltme muhabbetini biraz acar mısın,yani asagı yukarı bir parcayı dogru soylediginde,tabiri caiz ise kaymak gibi cıkartıyor sesi entonasyonsuz oyle mi?

CEVAPLARIN VE VAKTİN İCİN SİMDİDEN COK TESEKKURLER

GERCEKTEN EN KISA ZAMANDA BENİ AYDINLATMANA İHTİYACIM WAR

TEKRAR SAGOL

1) Sonuçta geri vokal denen olay sadece aynı sözleri aynı notadan veya farklı notadan çift ses yaparak söylemek olmadığı için, ancak "vokal açığı" diye tasvir ettiğin şeyi daha önce bahsettiğim şekillerde kapatabilirsin. Kaldı ki genelde geri vokal çoğunlukla çift sesten daha fazlasını yapıyor. Aletle çift ses olayını abartıp mesai harcarsan epey pogramlama yapmak mümkün, hatta midi desteği ile de bu iş hallolabiliyor. Fakat o kadar para ve efor yerine -madem altı kişisiniz ve "kaset gibi" çalmak gibi bir iddianız ve motivasyonunuz var- biraz uğraşıp kendiniz geri vokalleri yapsanız daha rahat ve güzel olur diye tahmin ediyorum. Kavır yaptığınıza göre amacınız yanılmıyorsam sahne alıp para kazanmak. Alet yerine grup elemanlarının vokal yapması eminim ki çok daha göz ve kulak doldurucu olacaktır.

2) Daha önce biraz olsun açıkladım, daha az meşgul ve üşengeç olduğum bir zaman belki daha detaya girerim :) Kusura bakma. http://www.tc-helicon.com/VoiceLive adresinden biraz bak istersen, orda demo vidyolar da var, boyutları çok büyük değil, indir izle, benim sayfa sayfa anlatmamdan daha fazla fikir sahibi olacağını düşünüyorum.

3) Doubler ve detuner hariç 4 sese kadar geri vokal ve harmoniser özelliği mevcut

4) Evet sertliğini sen ayarlıyorsun, 50 cent'e kadar düzeltme durumu var. Zaten sonrasında diğer notaya geçiliyor sanırım :) İstersen armonik ayarlar, gam içine sokturtursun, istersen kromatik ayarlarsın (yukarda anlattım, bir daha oku istersen window parametresinden bahsettiğim bölüm..). Ben bu özelliği hiç kullanmadım, tamamen teorik konuşuyorum tabi.. Memnun kalır mısın kalmaz mısın, onu kullanan varsa o söylesin.

5) Kodumun Tıpta Uzmanlık Sınavı'na hazırlandığım için bir kaç aydır sahneye ve dolayısıyla alete uzak kaldım, o yüzden gerçekten pek motive olup detaylı detaylı yazamıyorum, yoksa daha fazla yardımcı olmak isterdim. Yazdıklarım yeterli olmadıysa kusura bakma...

6) www.numarakullanarakkonusmayiseviyorum.com

7) Birşey değil

voice live

peki tesekkur ederim

yalnız tek birsey sorucam.in mantıklı olanı tabiki elemanlar yapsa iyi olur da ,grup icinde de yok malesef.
peki harmonileri cok ses veya cift ses falan yapmasını gectim,efekler de lazım bana.ama abudik gubidik bisiler istemiorm tabiki,istedigim saglam olmak kosuluyla reverb,delay,vokal distorşın ve benzeri efekler.

bunun için digitech vx400 onerir misin? ya da başka bi prosesor? vx400 yarı amator gibi geldi bana ama...?

benim asıl derdim parcalarda gereken efekleri yerli yerine koymak.
parcada kanon varsa veya farklı bi efek,veya bole hall reverb sanki dagdan bagırıyomus gibi vs...onları basarmak istiyorum.tabiki dedigim gibi yine tonmaystır ile olcak is degil bizim vizyonumuz geregi.

senin de bildigin gibi,reverb ü bol bir parcayı reverb süz calmak ; parcadan parcaya vokal soundunun aynı kalması,sahne ve sarkıların ambiyansını bozar diye dusunuyorum.

kısacası saglam efekler istiyorum (sen beni anladın :lol: )

Reverb ve delay var. 8-10 farklı reverb var (hall reverb da var). Sahnede feedback problemi yaşamayacaksan ağrı dağından bağırır gibi tepe tepe kullan, tabi bence tonmeister falan desteği almayacaksan veya kulak içi monitör kullanmayacakan bence biraz zor.
Delay'in parametrelerini her türlü ayarlayabiliyorsun. Ayrıca tap delay de var. Parçanın o anki temposunu ayağınla vurarak ayarlıyorsun, böylelikle ritme uygun oluyor. Onun dışında bir tek telefon efekti var. Başka bişiy yok. Zaten temelde bu bir efekt aleti değil. Onlar dediğin gibi Digitech VX400'de falan var. Bir ara elime geçti kullandım. Oyuncak gibi bir alet, dediğin gibi amatör bir aparat, kullanır mısın, işinizi görür mü bilemem, onun dışında o işler için başka marka model pek bilmiyorum, kesin vardır, ama ben araştırmadım. Bilen varsa yazsın. Belki de forumda birileri yazmıştır. :)

TC Helicon'un başka ürünleri var. Sitesinden bak istersen, sakal derdiniz yoksa, elbet daha tuzlu aletlere de yönelebilirsiniz.

arkadaşlar süpersiniz sağolun ben aleti aldım kullandım bayaa..sonra sattım :))
mesajların tamamınıda henüz okuyamadım akşam okuyacağım..ancak ben aleti satıp yenisinide aldım aşağıdaki sorundan ötürü ama o da aynısını yaptı ve hiç bir şekilde ne amerikadaki merkezi ne de burada kimse çözemedi..
sorun şu latency..pedalı en incesine kadar neredeyse çözdüm öcanlı sahnede de kullandım..pop rock alternatif vs yapan bi grubum var..gayet de etkili şeyler yaptım ancak bu latency seyircinin farketmeyeceği ama beni rahatsız eden bi seviyedeydi.. ve bin kere reset de atsam olmadı.. ve sattım.. sonrasında forumlardan da takip ettiğim kadarıyla yurtdışındaki sitelerde.. orada da bu tip gecikmeler yaşayanlar olmuş sanırım sebebi bilinmiyor.. can sıkıcı bir durumdu.. ama ben hayatımda bu kadar doğala yakın bir vokal efekt prosesoru görmedim.. geri vokaller delayler reverbler q lar inanılmaz.. bu tip oyuncakları seviyosanız tavsiye ederim.. levent yuksel şebnem ferah vs kullanıyo sahnede izledim on numara alet..ama benim için bitmiştir :)

Geri