[Eski] Windows 7

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Neyse, bu başlık "Teknik bir tartışma nasıl yapılmaz?" konusunda gelecek nesillere örnek olur.

"Biliyorum çünkü biliyorum" halka mantığı, referanssız baskın iddialar, fikirden çok savunucu üzerinden argüman sunma, otorite sorgulaması ve daha niceleri...

"Bugun dünyada bilim adamlarına o kadar çok para yatırıyolarki şu şöyle olsun bu böyle olsun çoğu pazarlama politikası." diyecek kadar vahim durum.

Halbuki başka bir başlıkta demişiz ki;

"Mesela yıllardır bilgisayarlarla uğraşırım kendi sıkıntımı kendim çözerim.Fakat hiç bir şekilde bir mühendisin yanında abi şu şöyle olur demem."

"Hatalıymışım, özür dilerim." demek bu kadar mı zor? Yanlış olunan noktayı itiraf etmek onur kırmaz, kimse "Haha! Bu adam üç başlık önce rezil olmuştu!" diye düşünmez.

Yenme/yenilme güdüsüyle teknik tartışma yapmasak daha iyi olur bence.

Sözün kısası, Windows 7, aslında doğrudürüst çalışması gereken Vista işletim sisteminin "hazır hali" gibi göründü bana. RC sürümüyle.

Vista çok erken sürülmüş piyasaya. Düzeltmeleri 1 yıllarını aldı.
XP de böyleydi. Windows XP ilk çıktığında bana: "ME bile daha iyi" dedirtmişti. ME ki, Windows'un şu ana kadar çıkarttığı, tartışmasız en kötü işletim sistemi. Deneme tahtası gibiydik.

Şimdi Vista'nın piyasaya çıktığı ilk aylarda edindikleri, tecrübeledikleri şeyleri (yani "imaj hezeyanını"), adam gibi değerlendirip beklenen ve umulan bir işletim sistemi yapmışlar.

Ama yine tabii, bu da diğer Windows sistemleri gibi bir şey. Zayıf noktaları halâ aynı, ama "exploit" edilmesi zor. Yani Windows XP gibi "cascavlak", ataklara çok açık bir yapısı yok.

Aslında Vista çıktığında da UAC'nin doğru bir güvenlik sistemi olduğunu, fakat uygulamasının yanlış olduğunu söylüyorlardı.
UAC Windows 7'de var, ama kullanıcıyı rahatsız etmeyen bir ayara çekilmiş.

Vista'ya uyumlu makineler, Windows 7 altında doğrudan ve sorunsuz çalışıyor.

Ben aslında Vista'ya geçerken, hergün üzerinde çalıştığım yazılımların çalışmayacağından korkmuş, ve eski makinama satın almaya yanaşmadım. Yeni makineyle gelince de... "denemesi bedava" deyip, normalde kullandığım ne kadar müzik yazılımı varsa, XP ile neredeyse klonunu yarattım.
Yazılımlarımın %90'ı Vista'da da çalışınca şaşırmıştım hatta.

Eski -kıytırık- Lexmark yazıcım (X5150) çalışmadı bir-iki ay, Lexmark "kısıtlı" bir sürücü yayınladıktan sonra, XP ile çalıştığından daha pürüzsüz bir şekilde çalıştığını gördüm. Hatta dedim "bunun neresi kısıtlı?".

Windows 7, bana sürücü bile sormadı. TC Konnekt Live için "TC Near" sürücüsü hariç tabii. O TC'nin işiydi, onu da "ben gelene" kadar çözmüşler meğersem :)

Vista şu an ergenleşmiş bir işletim sistemi, ama tarihe Microsoft için "hezeyan işletim sistemi" olarak yazılacak.

Windows 7, tamamen hazır bir işletim sistemi. Ufak tefek sorunlar olabilir, eğer makine ÇOK eskiyse. Onlar da çok yakın gelecekte çözülür, çünkü Apple çok fena bir şekilde geliyor... Apple "ucuzcu" markete de sirayet etti çünkü :)

Bunların hepsi biz kullanıcı için iyi gelişmeler.

Bence önümüzdeki ilk 6 ay - 1 yıl içinde, "bekleyen" tüm Windows kullanıcıları, XP'den doğrudan doğruya Windows 7'ye geçecek. Müzikle uğraşan profesyonellerin çoğu zaten bu geçişi yapmış durumda.

Biz burada: "iyi mi kötü mü"yü konuşurken, millet i7'leri ve Windows7 64bit'leriyle aşık durumda çalışıyor halihazırda.

Apple'in gelecekte imkanlari kisitli olan fakat teknolojiden yararlanmak isteyen insanlar icin, icerisinde reklam barindiran isletim sistemleri yayinlayacagini duydum. Mesela bedava veya cok dusuk ucretlere Lion bilmemkac isletim sistemini alabilecekmisiz. Youtube uzerinde soldierknowsbest diye bir channel var, orada duydum.

Tabii ne derece dogrudur bilemem. Fakat imkanlari kisitli olanlar icin guzel bir secenek olabilir diye dusunuyorum.

Ayrica, Vista'ya esprili bir bakis acisi icin;

http://www.youtube.com/watch?v=MimCZikP ... r_embedded

:lol:

Google'ın da sadece internet uygulamalarıyla çalışan, tarayıcı bazlı bir bilgisayar procesi var.

Alette bir işletim sistemi bile olmayacak yani. Tamamen internete bağlanıp, tüm ofis işlerini tabii ki Google Apps'ı ortaya çıkararan, internetle çalışan bir makine.

Ama tabii bunun yakınlarda olması pek muhtemel gibi göürnmüyor bana.

ilterocktive' Alıntı:
Biz burada: "iyi mi kötü mü"yü konuşurken, millet i7'leri ve Windows7 64bit'leriyle aşık durumda çalışıyor halihazırda.

ohh bee şu yorumu duymak için 10 sayfa bekledim.. bende iki gün önce firestorm (yiğit) e yeni bir sistem kurup windows 7 ye geçmeyi planladığımı bahsetmiştim. oda bu başlıktan söz edince eyvah dedim yoksa vista gibi bir hayal kırıklığımı var?! i7 işlemcili bir makinaya terfi etmek istiyorum. tabiki çok stabil parçalarla kurulu bir makinada XP ile kapasiye düşürmenin anlamı yok sanırım. elimdeki çoğu ekipman ve yazılımın 64bit seçenekleri çoktan çıktı. biz sadece uzaktan izliyorduk vistadan hoşlanmadığımız için. keşke vista kullanıcıları için daha uygun bir kampanya yapsalarda elimizdeki vistalardan kurtulsak. gerçekten hayal kırıklığı yaşadım. cdnin kabını dahi görmek istemiyorum :)

Kenan, sadece kayıtlı Nuendo kullanıcılarının yazı yazabildiği Nuendo forum üyesiyim.
Bu forum üyelerinin hemen hemen hepsi, post prodüksiyon ve film müzikleriyle uğraşan, ciddi ve profesyonel adamlar.

Şu anda tercih ettikleri PC platformu kombinasyonu gerçekten de i7 + 64bit Windows 7. Şaka değil.

64bit XP'yi tavsiye etmiyorlar. Nadiren memnun kullanıcı bulabiliyorsun o tayfada, ama en büyük nedeni, kullandıkları özel donanımların Vista desteği olmaması.
64bit Vista'nın, sağlamlık açısından 32bit XP'den de iyi olduğunu söyleyenler var, ve forumun %80'i, Windows7'yi ilk çıktığı gün alacaklarını ilan etmişti neredeyse. Çünkü Windows7'yi beta zamanından beri yakın takibe aldılar.

XP'yi MacOS ile karşılaştırdıklarında seven yok, ama "stability/sağlamlılık" bu tip adamlar için en önemlisi. Günde bu adamların 1 saatini kaybetmesi, stüdyonun para kaybetmesi anlamına geliyor çünkü.
O yüzden Vista'yı görmezden gelmeye çalışsalar da, uzun süre çoğu 64bit sağlamlığı yüzünden Vista ile "çalışmak durumunda kaldı" gibi bir izlenim yarattılar bende.
Muhtemelen önümüzdeki ay, bu forumlardaki kullanıcıların "İmza/Signature" bölümlerinde sadece Windows7 görülecek, PC'ciler arasında.

İstersen foruma bir göz at.
http://www.nuendo.com/phpbb2/
Üye olmasan da okuyabilirsin tüm yazılanları.
Bazı forum kullanıcıları, imza kısımlarında anakart model ve numarasını da yazıyor. Hangi kombinasyonların iyi çalışacağını da oradan gözlemleyebilirsin.

Burada da (doğal olarak) bir 64bit muhabbeti dönüyor, sana link vereyim derken girmiştim, gözüme çarptı:
http://www.nuendo.com/phpbb2/viewtopic.php?t=20331
http://www.nuendo.com/phpbb2/viewtopic.php?t=18763

Abi çok sağolasın. Daha önceden girip bakınıyordum bu foruma ama unutmuşum desem yeridir.. Muziktekçi olduk çıktık resmen.

XP 64bit kurmuştum bir kere. Ne yazık ki korsan sürümdü. Belki korsan olmasından kaynaklıydı bilmiyorum ama sorunluydu oda. Tabi ki sorun windowstan kaynaklı değil, elimdeki ekipman ve yazılımla alakalıdır büyük ihtimalle. Zaten illegaldi. Üzerinde çok durmamıştım o yüzden. Vistayıda 64bit kullanmadım açıkcası. Çünkü dediğim gibi çok büyük hayal kırıklığı. Yazılımları toparlamakla kaybedeceğim zamanı XP'de devam etmeye karar vererek geri kazandım belki ama bilgisayarımın donanımını tam verimiyle kullanamıyordum. Forumdaki anakart ve diger parçaların marka modellerini inceleyeceğim. Guzel bir tavsiye aldım oem parçalar konusunda ama akıl akıldan üstündür derler. Belki Türkiye'de satışı olan daha güzel parçalarla kurulu bir sistem hazırlayabilirim. Bakmakta fayda var :) Yardımlar için teşekkürler..

Vay be ne başlık olmuş bu yahu... 8)
Yeni gördüm, çok eğlendim, aynı zamanda bilgilendim.. :lol: :lol:

Şimdi gördüm: "YAlan yanlış bilgiler içindesiniz" demiş biri, forumdaki imzasında.

Cümleye bakar mısınız? :)

"Bilgiler içinde" olmak demek, "bilgi sahibi" olmak demek değil.

"Yanlış biliyorsunuz" diyecek güya. :)

Alıntı:

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7, Windows XP uyumlu yazılımları çalıştırabiliyor.

Microsoft'un bir kaç yıl önce Windows XP yerine piyasaya sürdüğü Windows Vista, üçüncü parti bazı yazılımları çalıştırmada güçlük yaşamış ve bu sebeple bir çok kullanıcının sıkıntı yaşamasına neden olmuştu.

Windows Pazarlama Grup Müdürü Mehmet Nuri Çankaya, konuyla ilgili olarak eski yazılım ve donanımların sorunsuz bir şekilde Windows 7 yüklü bilgisayarlarda çalışması için Microsoft olarak birçok önemli gelişmeyi Windows 7 ile birlikte sağladıklarını ifade etti.

Bunu, Windows 7 içerisindeki "Windows XP Mode" özelliği ile gerçekleştirdiklerini belirten Çankaya, şunları kaydetti:

"Microsoft'un Windows 7 ile beraber duyurduğu Windows XP Mode (XPM), isminden de anlaşılacağı üzere Windows 7'ye Windows XP uyumluluğu kazandıran bir özellik olarak öne çıkıyor. Kullanıcı Windows XP uyumlu programını sanal ortama kurduktan sonra Windows 7 arayüzü üzerinden o programı çağırıp normal bir program penceresindeymiş gibi çalışmasına devam edebiliyor.

Windows 7 Professional ve Ultimate sürümler için harici paket şeklinde ücretsiz olarak indirilebilen XP Mode sayesinde kullanıcı, Windows XP tabanlı tüm uygulamalarını Windows 7 uygulamalarıyla beraber aynı masaüstünde çalıştırabiliyor. Böylece eski programları çalıştırmak isteyen kullanıcılar XPM'e yönelip Windows XP uyumluluğu veya bir diğer ifadeyle yüzde 100 Windows program uyumluğu elde edebiliyor."

http://www.dunyagazetesi.com.tr/haber.a ... 036&cDate=

Dakika 1 gol 1:)

Lifeview Flydvb Trio TV kartim hic bir sekilde Windows 7'de calismiyor.

Kompatibilität muamelesinide yaptim:)

Liefview daha Windows 7 icin driver cikarmamis.

Bekleyecegiz:)

Benim de haftalardir bekledigim, yeni bilgisayarla birlikte yukseltme hakki kazandigim Windows 7 premiumun CD'si iki hafta once elime ulasti. Fakat baktim ki bildigimiz premiumlardan degilmis. Dell'in kisitli bir versiyonuymus. Sadece 64 bit versiyon var icinde. 32 bit olarak kurabilecegim diye umudediyordum. Biraz hayal kirikligi oldu tabi benim icin. Yani sundan bari kismasaydiniz be abi dedim. Adamlar edition icinde edition yaratmislar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri