[Eski] Windows 7

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

psygnosis

Yeni üye
Windows Vista'ya hiç itibar etmedim. Haliz hazırda XP kullanmaya devam ediyorum. Yarın satışa çıkacakmış 7 sürümü. Kullanan, deneyen, sürücü, yazılım vs. sorun yaşayan, beğenen var mı?

teşekkürler.

Laptopum da kullanıyorum şuan. Görsellik ve perfomans bakımından bence xp yi aratmıyor. Çok memnunum. Driver problemi hiç yaşamadım herşeyi otomatik olarak yaptı.
Fakat evimdeki Masaüstü bilgisayarımda (P4 3.2 ghz) bazı parçaların driverını tanımadı. Tabi biraz eskidi bilgisayar ve eski parçalarda problem yaşattı. Aynı zamanda ses kartım olan E-MU 404 pci da problem yaşadım. Ses çıkışlarında problem yoktu fakat girişlerinde problem yaşadım. Sesleri duyabilmeme karşın, mikrofonlarımı kullanamadım.
Laptopumda vista da denemiştim çok üzücü sonuçlarla karşılaşmıştım. Kullandığım bazı uygulamaları karşılaştırarak yaptığım gözlemde Windows 7 ile Xp arasında performans bakımından fark görmedim. Görselliği açısından da avantajlı Windows 7. Laptopumda müzik uygulamaları kullanmıyorum, tabi bu konuda pek bi yorum yapamayacağım. Ben memnun kaldım Windows 7 den. Sevgilerle.

Microsoftun standart satış politakalarından biri bana göre.Ne zaman sağlam bir xp mimarisi görürüm o zaman geçiş yaparım.Gerçi hepimiz 5-6 yıl sonra mecburen geçeceğiz windows 7 gibi işletim sistemlerine çünkü yeni çıkan donanımların driverları xp ye destek vermeyecek.Belki linux gelişir belli olmaz. :).Şimdilik vista kullanmayın yeter.

Turkarmoni' Alıntı:
Microsoftun standart satış politakalarından biri bana göre.Ne zaman sağlam bir xp mimarisi görürüm o zaman geçiş yaparım...
"XP mimarisi" göremeyeceksin artık Turkarmoni.
Safranbolu'yu bir ziyaret et, etmediysen. Orada çok güzel evler var... Safranbolu mimarisi.

Turkarmoni' Alıntı:
...Şimdilik vista kullanmayın yeter.
Olur.
Bir şeyden anlayarak yazmaya başlayacağın günü iple çekiyorum, Turkarmoni.

İmzana ismini ve web sitenin adresini koymamış olsan, "Cenk yine troll'lük yapıyor diyeceğim", ama öyle de değil... nasıl bir kendine güvendir yahu bu... şaka gibi.

Genel driverlarda laptop üzerinde hiç bir sorun yaşamadım. İnternete bağlandığım an herşeyi kendi kurdu ayarladı.

Çalışması oldukça stabil gözüküyor. Vista gibi RAM delisi değil.

M-Audio Vista driverları çalıştı, ancak sorun çıkarıyor.

psygnosis' Alıntı:
Windows Vista'ya hiç itibar etmedim...
Muhtemelen internette yazılanlar korkutmuştur seni de.
Yalnız onlar eski bilgi. En az üç sene öncesinin bilgisi.
Vista ilk çıktığında zıplayıp kullanmaya başlayanlar sürücü problemi yaşadı. Ben de ilk günden kullanmaya başlamamıştım zaten.
Ama 2 senedir gayet iyi çalışan, "stabil" bir sistem haline geldi. Miks yaptığım iş makinemde de kullanıyorum.

psygnosis' Alıntı:
Haliz hazırda XP kullanmaya devam ediyorum...
Windows işletim sistemlerini ortalama kullanıcı seviyesi üstünde bilmiyor ve kullanmıyorsan, herhangi bir yeni işletim sistemine ilk çıktığı günden geçmemen önerilir.

psygnosis' Alıntı:
...Kullanan, deneyen, sürücü, yazılım vs. sorun yaşayan, beğenen var mı?..
3-4 aydır "Release Candidate" sürümünü kullanıyorum. Gayet iyi o bile. Herhalde piyasada satışa sunulan Windows7 de iyi olur.
Ben kullanımda Vista'yla arasında büyük bir fark göremedim. Meşhur UAC daha az uyarı veriyor, ve birkaç kozmetik farklılık var, o kadar.
"Sandbox" denilen, uygulamaları kendi hücresinde çalıştıran zamazingonun bir yararının olduğunu söylüyorlar, ama ben hissetmedim.
Vista da Windows7 de iyi sistemler. XP'den daha iyi.

Ama dediğim gibi... eğer "Paralel port internet kameramın sürücüsü yok" gibi herkesin sorunu olmayacak nedenlerden ötürü mızıklamak istemiyorsan bekle. Bekle, millet senden önce uğraşsın, sen (varsa) sorunlar çözülmüşken geçişini yap. Tabakhaneye bir şey yetiştirme derdinde değilsen.

Satış fiyatı tahminimden çok daha yüksek. Beta sürümlerini kısa bir zaman arkadaşlarımın dizüstü bilgisayarlarında görme fırsatım oldu.

Windows 7, Vista kernel'ının yamalanmış bir halini kullanan, başarımı arttırılmış bir Vista'dan başka bir şey değil aslında.

Yine de gördüğüm kadarıyla başarım karşılaştırmalarında XP ile yarışıyor. Gerçi Microsoft gibi araştırma-geliştirme takımına ayırdığı kaynaktan daha fazlasını reklamcılık departmanına ayıran bir firma söz konusu olduğunda istatistiklerin kesinliği hakkında konuşmak pek mümkün değil.

Windows 3.1'den beri çoğu ev Windows sürümlerini kullanmış bir kişi olarak kişisel görüşüm olumlu yönde. Otomatik sürücü güncelleme gibi önemli ve güzel bir özellik eklenmiş; böylece bilgisayar kullanıcılığından ileri düzeyde anlamayan çoğu kişi rahatlıkla bu işletim sistemini kullanabilecek gibi görünüyor.

Anladığım kadarıyla Windows ve Mac OS X tartışmalarında Apple aşıklarını zorlu günler bekleyecek.

Bir de,

ilterocktive' Alıntı:
Ama dediğim gibi... eğer "Paralel port internet kameramın sürücüsü yok" gibi herkesin sorunu olmayacak nedenlerden ötürü mızıklamak istemiyorsan bekle. Bekle, millet senden önce uğraşsın, sen (varsa) sorunlar çözülmüşken geçişini yap. Tabakhaneye bir şey yetiştirme derdinde değilsen.

Bu tehlikeli ve pek de iyi olmayan bir yaklaşım. Kullanılan işletim sistemi oldukça yüksek bir miktara satılan ticari bir ürün. Eğer burada kastettiğimiz bir Linux dağıtımı olsaydı, dediğinize hak verirdim. Fakat siz bu ürünü alırken donanımınızı destekleyeceğini düşünerek alıyorsunuz ve bunun için para veriyorsunuz.

Kaldı ki, Microsoft 1 yıl önce açılmış bir firma değil. Vista sürücüleri de kernel sürümü nedeniyle 7 ile uyumlu. Windows "her bilgisayarda çalışma" fikrini prensip alan pahalı bir işletim sistemi ise eğer, paralel porta takılan Dodgy Corp. markalı ezoterik kameramı da desteklemek zorundadır. Eğer çalışmıyorsa, şikayet etmek her olası veya gerçek müşterinin en doğal hakkıdır.

Ticari ürünlere "Yeni çıktı, zaman ver abisi!" sempatisi gösterilmemeli diye düşünüyorum.

ec' Alıntı:
ilterocktive' Alıntı:
Ama dediğim gibi... eğer "Paralel port internet kameramın sürücüsü yok" gibi herkesin sorunu olmayacak nedenlerden ötürü mızıklamak istemiyorsan bekle...
Bu tehlikeli ve pek de iyi olmayan bir yaklaşım. Kullanılan işletim sistemi oldukça yüksek bir miktara satılan ticari bir ürün. Eğer burada kastettiğimiz bir Linux dağıtımı olsaydı, dediğinize hak verirdim. Fakat siz bu ürünü alırken donanımınızı destekleyeceğini düşünerek alıyorsunuz ve bunun için para veriyorsunuz...
Onda tabii ki haklısın.

Yalnız yazılım üreticilerine müsamaha göstermeye alışmışız biraz, ve bir de söz konusu Windows olunca alışkanlıkları bir tarafa bırakmak hemen öyle kolay olmuyor tabii. "Alışmış kudurmuştan beterdir" derler hani... ben de artık çıktığı an "herşeye hazır" olmayan ya da "sorunları olan" yazılımlara alıştım. Bu sadece Windows için değil, kullandığım -hemen hemen- tüm yazılımlar için geçerli.

Bir de Windows'un hitap ettiği muazzam çeşitlilikteki donanım kalabalığını da hesaba katmak gerek. Apple'ın 1-2 yıl içinde ürettiği donanım modeli/çeşitlilik sayısı 10'u geçmez, ama Windows'un çalışması gereken donanım kombinasyon/permüstasyonunu hesaplamak kolay değil (Bunu söylerken MacOS/Windows karşılaştırması yapmak değil amacım).
Bu durumda "onla da çalışsın, bunla da çalışsın" demek, herhangi bir yazılıma haksızlık olur.

Ama yine başa dönersem... "ticari bir ürün"... "çalışması gerekir". Tabii ki öyle.

Ben donaným destegi meselesinde isletim sistemi ureticisinin suclanabilecegini pek dusunmuyorum (ayda bir mimari degistirip ureticileri zor durumda birakmadiklari surece). Eger yeni bir isletim sistemine donaniminizin surucusu makul bir sure icinde cikmiyor ise burada sirt cevrilmesi gereken kisi o donanimin ureticisidir. Microsoft'un uretilen butun donanimlarla uyumlu olma gibi bir kaygisi direk olarak olmamali. Donanimi ureten kisinin "bu donanim senin kullandigin sitemde calisir" diyebilmesi ve bunun icin gerekli surucu destegini verebilmesi onemli. Isletim sistemlerinin bu kisiler icin beta testlerinin de release'den ay hatta yil once basladigini hesaba katarsak, herkesi ters koseye yatiran ani degisiklikler olmadigi surece donanim uyumsuzlugunda isletim sistemini ureten kisinin suclanmasi icin bir sebep yok bence. Adama, "A sirketinin webcami calisiyor seninki neden calismiyor" derler sonra.

ilterocktive' Alıntı:
Turkarmoni' Alıntı:
Microsoftun standart satış politakalarından biri bana göre.Ne zaman sağlam bir xp mimarisi görürüm o zaman geçiş yaparım...
"XP mimarisi" göremeyeceksin artık Turkarmoni.
Safranbolu'yu bir ziyaret et, etmediysen. Orada çok güzel evler var... Safranbolu mimarisi.

Turkarmoni' Alıntı:
...Şimdilik vista kullanmayın yeter.
Olur.
Bir şeyden anlayarak yazmaya başlayacağın günü iple çekiyorum, Turkarmoni.

İmzana ismini ve web sitenin adresini koymamış olsan, "Cenk yine troll'lük yapıyor diyeceğim", ama öyle de değil... nasıl bir kendine güvendir yahu bu... şaka gibi.

Sen şaka zannet o zaman.Kendime güvenmesem bilmediğim bir konu altına neden yazayım.Xp her türlü donanıma uyumlu işte daha ne açıklaması olsun bu işin.Geçen webcam driverını bile tanımadı vista windows 7 için ise erken şimdilik.Windows 7 ye uyumlu oyunların bile listesi yeni açıklandı.

Turkarmoni' Alıntı:
Sen şaka zannet o zaman.Kendime güvenmesem bilmediğim bir konu altına neden yazayım.Xp her türlü donanıma uyumlu işte daha ne açıklaması olsun bu işin.Geçen webcam driverını bile tanımadı vista windows 7 için ise erken şimdilik.Windows 7 ye uyumlu oyunların bile listesi yeni açıklandı.
Vay vay vay...
Etkilendim sen bu bilgiyi verince...
:)

Türkarmoni,
yaşın genç. Büyüklerinin karşısında davranışlarını ona göre ayarla. Hem yaş, hem de uzmanlık olarak karşındaki senin büyüğün.

Beyin olarak da daha ileride olduğunu düşünmüyorum İlter'den -her ne kadar sana öyleymiş gibi geliyorsa da-, o yüzden sen yine saygıyı elden bırakma.

M.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri