[Eski] Windows Vista`daki Ilginc Ozellik

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Windows Vista Build 5270`in incelemesini okurken gozume ilginc bir ozellik carpti. burada yazana gore Windows Vista bilgisayara taktigimiz USB memory stickleri veri depolamak ya da RAM gibi ele alarak sistemi hizlandirmak icin kullanabilecek.

dusunsenize eger kullandigimiz software`ler de bu teknolojiyi desteklerse sistemimizi cok pratik bir sekilde amacimiza uyugun hale upgrade edebilecegiz!

"evladim reverb acmamiz lazim, kos su koseden 1 GB memory stick al gel!"

Vay, güzel... Ram için çok yavaþ olsa da USB memoryler, virtual memory gibi kullanýlabilir, Harddiskten daha hýzlý oluyorlar sonuçta.

Veya ille virtual memory olmak zorunda da deðil, harddiske yaýlacak herhangi bir data orada kullanýlabilir, güzel de olur. Ama müzik-sampling iþi için falan pek bir artýsý olmaz. Yine de güzel geliþme, paylaþtýðýn için teþekkürler. :)

...

benim bir arkadaşımda pci bir kart vardı.üzerine sd ramlari takıyorsun sonra bilgisayar bu kartı hd olarak görüyor.sonrada page file yada programları bunun üzerine kurup çalıştırıyorsun deli gibi bir performans artışı oluyor demiş idi.elinde fazla sd ram olan varsa düşünebilir.
ABIT

Çok iyi düşünülmüş.. Ancak stick düşkünü makinalarımız olucak demektir bu :oops: :twisted: :twisted: :lol:

Eski Windows'larda da swap dosyası USB stick ya da başka bir removable device üzerinde tanımlanabilir.

Fakat USB Stick'i böyle kullanmak ne derece de mantıklı bilemiyorum. Zira 1GB'lık bir USB stick yerine çok az fark ödeyerek 1GB RAM alınabilir. Mavi Bilgisayar'ın sitesinde Kingston marka ürünler için fiyatlar şöyle...

Mavi Bilgisayar' Alıntı:
Kingston DDR400 1024MB Ram $97 + KDV
Kingston 1GB DataTravelerII USB Taşınabilir Depolama $74 + KDV

Ben yine de swap dosyası USB stick üzerinde nasıl tanımlanınır yazayım.

Örneğin; Windows'un F: diski olarak gördüğü bir USB stickimiz olsun. "Control Panel > System > Advanced > Performance ( > Settings) > Advaced > Virtual Memory ( >Change)" ile Virtual Memory ayarlarına ulaşalım. Virtual Memory harddisk üzerinde bir (ya da daha çok) partisyona ayarlı olduğunu göreceğiz. (Eğer daha önce başka bir ayarla Virtual Memory kapatılmamışsa). Diyelim ki; C: üzerinde olsun, C partisyonu yanında paging file size min ve max değerlerini görebiliriz. C partisyonu seçin alt tarafta yer alan no paging file seçenğini seçip ardından hemen yanında (sağda) yer alan "set" butonunu klikleyin.

Ardında USB stick'in bağlandığı partisyonu seçip Custom size seçeneklerini USB stick'in boyutuna göre ayarlayın (1gb için min 1024 max 1024 gibi) sonra yine "set" deyip. "ok" ile Virtual Memory ayarlarını kapatın. Sistem ayarlarınıda "ok" deyip kapattıkdan sonra sistemi yeniden başlatın. Artık Windows page dosyasını USB stick üzerinde tutacaktır.

Denemedim ama benzer bir işlem GNU/Linux sistemlerde de etc dizini altında yer alan fstab ayar dosyası ile yapılabilir. (galiba :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri