[Eski] Yakýn zamanda bir core 2 duo laptop alan var mý?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Batuhan_Bozkurt

Forum Yöneticisi
Eli kulaðýnda, laptop alýyorum, mobilitenin dibine vuracaðým ama...

Almýþken core 2 duo 4mb cache li 2ghz bir iþlemci alayým diyorum. Diðerlerinin cacheleri 2mb. Aradaki farka deyip deymeyeceði konusunda telkine ihtiyacým var, G.A.S. oldum, durduramýyorum kendimi.

Biri desin ki 1.8ghz 2mb cache iþlemci al, ben de rahat edeyim. :)

Hatta rahatladým bile biraz yazýnca. hehe...

Harddisk meselesi de var. 7200rpm almak en akýllýcasý, audioyu geçtim, normal harddisk performansýnda ciddi bir fark var. Ýnternetten bireysel benchmarklardan okuduðuma göre.

Ancak SATA nýn gerekli olmadýðýna karar verdim gibi. Notebooklarda IDE de olsa SATA da olsa hd bant geniþliðinin sýnýrlý olduðu ve SATA nýn çok da bir esprisi olmayacaðý ile ilgili bir þeyler okudum.

Ama SATA HD okumada CPU üzerine binen overhead çok çok daha az, öyle bir avantajý var...

Ýþin kötüsü bunlarýn hepsini bir arada bulunduran bir laptop da bulamýyorum.

En iyisi gidip alýyým ilk gördüðümü...

Di mi? :)

Re: Yakın zamanda bir core 2 duo laptop alan var mı?

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
En iyisi gidip alıyım ilk gördüğümü...

Di mi? :)
Değil :!:

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
Almışken core 2 duo 4mb cache li 2ghz bir işlemci alayım diyorum. Diğerlerinin cacheleri 2mb. Aradaki farka deyip deymeyeceği konusunda telkine ihtiyacım var, G.A.S. oldum, durduramıyorum kendimi.
G.A.S. olmak ne demek bilmiyorum :) ama işlemcide cache'in ne kadar önemli birşey olduğunu biliyorum. Bir işlemcinin fiyatını aynı Hertz'de olmasına rağmen 2 katına çıkarabilecek faktör cache'idir. İşlemciden gerçek performansı cache ile alırsın. Aynı durum harddisk'lerde de geçerlidir. Ne kadar cache o kadar performans :wink:

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
Biri desin ki 1.8ghz 2mb cache işlemci al, ben de rahat edeyim. :)
Rahatlamak istiyorsan "al" diyeyim ama 4mb cache'li bir makine ile yanyana koyduğunda göreceğin performans farkı o rahatlığı senden 0,1sn içinde alacaktır :eek:

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
Harddisk meselesi de var. 7200rpm almak en akıllıcası, audioyu geçtim, normal harddisk performansında ciddi bir fark var.
Rpm konusu da çok önemli tabiki ama ben laptop'larda 7200 rpm'e hiç rastlamadım (en azından Türkiye'de). Laptop'lar taşınabilir varlıklar oldukları için rpm'leri SATA disk'li olanlarda 5400'müş (dün bi' laptop sordum, oradan sızdırdığım 1-2 bilgi böyleydi).

Batuhan_Bozkurt' Alıntı:
İşin kötüsü bunların hepsini bir arada bulunduran bir laptop da bulamıyorum.
Adamlar herşeyi bir arada toplamıyorlar ki herkes tek ürün almasın. Kapitalizm işte :)

Peki, 667Mhz ramler yerine 533Mhz ramler kullanýlmalý þeklinde bir þeyler görmüþ idim. Çünkü core 2 duo mimarisi gereði 1066Mhz ile iletiþim kuruyormuþmuþ da 533Mhz tam katý olduðundan daha makul bir þekilde kilitleniyormuþ o bus speed'e. Bununla ilgili bir fikrin, görmüþlüðün, duymuþluðun var mý?

Ram hızı konusunu hiç bilmiyorum maalesef :( Mantıken 667'lik RAM'ı 533'de kullanmanın sakıncası olmamalı, artı ekstra hızlı RAM'ın overclock durumları için faydası da olur :twisted:

Batuhan;

Islemci konusunda bir fikrim yok, benim 3Ghz HT hala katir yuku is yaptigina gore bundan daha yeni olan her alet yaparmis gibi geliyor; ama bilen anlatsin.

Yalniz experience'in dedigi gibi Turkiye'de olmayabilir; ama 7200rpm harddiskler var dizustu bilgisayarlar icin.

Eski 1MB onbellekli 4200rpm harddiskimi degistirip, 8MB onbellekli 7200rpm br harddisk aldim. Seagate marka, UATA. Performans farki inanilmaz. (Soyle link vereyim aldigim seyden: http://www.yoyotech.co.uk/product_i...=2074&osCsid=90a69172159c497250e4fdf0904fb223)

Hatta 16MB onbellekliler de dusmeye basladi burada hafiften piyasaya. Benim de bir icim gitmeye basladi, beklesemiydim diye; ama bunun sonu yok hacim ya...

Biliyorsun Digidesign kullanicilari donanimla sorun yasayabiliyoruz zaman zaman. Su an sistemin oldugu disk uzerinde pasalar gibi audio calisabiliyorum. ("Hem de kanallarca" yazacaktim; ama reklam metni gibi oldu.)

Sevgiler.

Onur

Onur çok saðol abi.

Sanýrým bir karar veriyorum yavaþtan, ASUS F3JC alabilirim sanýrým.
Geldiði anda tükeniyor ancak meret, nasýl yakalayacaðýz bakalým. Hepsiurada.com da var ama pahalý orda. Ayrýca ben gidip dükkandan almak istiyorum deneyerek, çünkü bazý sorunlarý var onlarý kontrol etmem gerek.

1.83ghz 2mb cache core 2 duo
Centrino duo paketiyle intel chipsetler ve wireless
1gb ddr2 667mhz ram
100gb 5400rpm SATA disk.

Artýk sýkýldým aramaktan, böyle bir þey iþimi görecek gibi gözüküyor. Ýnsan araya araya vizyonu bulanýyor, 2 ay önce alsaydým core duo bir makineye allah allah derdim, bugün core 2 duolara burun kývýrýyorum. Ýnsanoðlu iþte...

Al oyle birsey, daha ileride (koseyi donunce) 7200 rpm sabit disk upgrade'i yaparsin (Yok, pahali birsey oldugundan degil, "ileride" deyince aklima geldi).
Laptop icin 7200 rpm HD vardir Turkiye'de. Ne ulen bu, Moritanya mi?

Benim desktop'imin 1,4GHz Athlon, 1GB 3200 DDR oldugunu, ve hala bu aletle is yaptigimi da unutmayin, abartmayin. :)

ilterocktive' Alıntı:
Al oyle birsey, daha ileride (koseyi donunce) 7200 rpm sabit disk upgrade'i yaparsin (Yok, pahali birsey oldugundan degil, "ileride" deyince aklima geldi).
Laptop icin 7200 rpm HD vardir Turkiye'de. Ne ulen bu, Moritanya mi?

Benim desktop'imin 1,4GHz Athlon, 1GB 3200 DDR oldugunu, ve hala bu aletle is yaptigimi da unutmayin, abartmayin. :)

Pek doðru diyorsun abi aslýnda. Bende de evde athlon xp 2000+ 1gig ram var, hala iþimi görüyor.

Ýþ bir þey almaya gelince hastalýk oluyor resmen. Neyse dalgalandým daduruldum diyelim.

Türkiyede 7200rpm harddiskli notebooklar var evet. Ama Ýstediðim konfigürasyonun içinde bulamýyorum nedense bir türlü.

Dedim ya, sonra bir punduna getirip 7200 rpm alir-takarsin (Yani ayri satilan 7200rpm sabit disk bulabilirsin anlaminda).

Elindekini de acik arttirmaya koyar satarsin, vs vs.

Burda da aynen. Guclu makinalara nedense koymuyorlar. Multimedia mantigi olan laptoplara koyuyorlar. Tabii herkesin ihtiyaci yok, hizli sabit diske... Videocularla sescilerin haricinde.

Bu arada 8MB cache HD ile 16MB cache HD arasinda muzik produksiyonu acisindan ciddiye alinacak bir performans farki yok, yine bildigim kadariyla.

2 Kanal midi yazacak bile olsan laptop alma derim=)

Ben aldım. Pişmanım ki ne pişmanım.

Ama belli aklına koymuşsun.

Şimdi'den hayırlı olsun.

RAM'lerle ilgili bu ay bir bilgisayar dergisinde okuduğum kadarıyla bu bus speedler aslında çokta önemli bi fark yaratmıyormuş.

Testte öyle diyor.

Düşünüyorum bende, 2 mb 4 mb az fark var diyoruz. 533mhz 600 bilmem kaç mhz 1066 mhz az farkeder diyoruz.

Acaba bunlar voltran gibi bi bütün olunca mı farkı farkettiriyorlar?

:p

Bir de acaba core duo işlemcili macbooklardan sonra core2duo macbooklar çıkacak mı bekleyim mi. Bunlardan mı alalım bilen var mı?

Bu islerde birinci kural: alabileceginin en iyisini al.

Ben 2004 basinda Centrino 1.4 bir HP almistim, hala kullaniyorum, hala cok isimi goruyor. Protools calistiriyor, komple parca mixleyebiliyorum (davulu render edip devam etmek suretiyle yoksa 2-3 reverb anca acabiliyorum).

Laptop al, laptop cok guzel bisey, 7200 rpm al, o da guzel bisey. (5400 rpm protools'da epey sorun cikartiyor misal).

Butcen yetiyorsa Mac Book / Mac Book Pro alip Windows kur derim, ben simdi askere gidiyorum, donuste 17" Mac Book Pro almaya kesin kararliyim. Yok isim olmaz Mac'le diyorsan Core 2 Duo al.

Bir de not: numeric keypad'i olmayan laptoplara cok kil oluyorum, Packard Bell'lerde var numeric keypad, sirf onun icin bile tercih edilebilir.

Evde laptop iş yerinde masaüstü kullanan birisi olarak;

Ciddi bir mobil durumu yoksa laptop'tan uzak durulması taraftarıyım...

Onun external'ı bunun external'ı derken zaten bir süre sonra masa üstüne dönüşüyor alet...

Gerçi Batuhan almaya kararlı gibi ama, biz abilik görevimizi yapalım yine de...

Laptop almak zorundayým çünkü akustik enstrumanlar ve live processing üzerine projelerim var, taþýnabilirlik elzem benim için. Ve zaten laptoplarýný bu iþ için kullanan sayýsýz kiþi gördüm. Bu iþin baþka yolu yok zaten.

Underdog, core 2 duo iþlemcili macbooklar çýktý zaten.

Para olsa macbook alýp dayayacam windowsu ama...

Neyse. :)

Haftaya haftasonu bir iki yere gidip sormam gerekiyor.

Yardýmlar için teþekkürler arkadaþlar.

Batuhan

Tamamdır.

Sen modeli beğen, son fiyatı al, ödeme şartlarını belirle ve sonra buraya yaz ki benim ya da yardım etmek isteyen diğer arkadaşların haberi olsun.

Kendi adıma; şirketimin uzun süredir çalıştığı ve özel fiyat aldığım birkaç yer var, belki daha uygun çözeriz...

Gerçi daha uygun olup olmayacağına söz veremem ama en azından senin aldığın fiyatın uygun olup olmadığını anlarız...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri